وی در خصوص آمار ثبت نام دانش آموزان به تفکیک مقاطع تحصیلی، تصریح کرد: تاکنون 6 میلیون و 213 هزار و 720 دانش آموز در مقطع ابتدایی ، یک میلیون و 949 هزار و 672 نفر در مقطع متوسطه اول و یک میلیون و 6 هزار و 527 دانش آموز در مقطع متوسطه دوم ثبت نام کرده اند.
سلیمی جهرمی افزود: از تعداد کل ثبت نام شدگان 43 هزار و 289 نوآموز در مدارس پیش دبستانی و یک هزار و 640 دانش آموز در مدارس استثنایی کشور ثبت نام شده اند.
به نقل از خبرآنلاین؛ درحالی که علی اصغر فانی تازه از تیغ استیضاح نماینده های مجلس سالم بیرون آمده است که باید هفته آینده به مجلس برود و سوال تعدادی از نماینده های مجلس را پاسخ دهد.
همچنین سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، جهت ارائه گزارش درباره آخرین وضعیت اجرای طرح تحول سلامت در کشور به کمیسیون بهداشت مجلس میرود.
به گزارش ایسنا؛ همچنین اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در جلسه هفته آینده خود به ادامه بررسی طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی با حضور معاونان وزیر علوم میپردازد.
همچنین اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس در جلسه هفته آتی خود به ادامه بررسی گزارش هیات تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران میپردازند.
استاندار یزد با اشاره به اینکه مشکلات مالی تنها دغدغه فرهنگیان در نظر گرفته نشود، گفت: مجلس نباید طرح رتبهبندی فرهنگیان را به تأخیر بیاندازد.
به نقل از تسنیم :سیدمحمد میرمحمدی ظهر امروز در دومین همایش هماندیشی فرهنگیان استان یزد با بیان اینکه همدلی و همزبانی از جمله الزامات هماندیشی است، گفت: فرهنگیان باید در جلسات هماندیشی خود بیش از پیش نسبت به بررسی ابعاد وسیع مسائل و دغدغههای آموزش و پرورش بپردازند تا مسائل مالی به عنوان تنها خواسته فرهنگیان در نظر گرفته نشود.
وی با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای فراوان جامعه فرهنگی در استان یزد افزود: مجلس نباید طرح رتبهبندی فرهنگیان را به تأخیر بیاندازد.
استاندار یزد با اشاره به اهمیت توجه به افت درآمد و افزایش هزینه کارمندان بازنشسته به ویژه فرهنگیان تصریح کرد: تعیین راهکارهای مطلوب و اجرایی از مهمترین وظایف جلسات هماندیشی فرهنگیان است.
میرمحمدی خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات هم اندیشی و انتخاب شیوه گفتمان به عنوان راهکار بررسی مشکلات و خواسته فرهنگیان از مهمترین هنرها و ارزشمندترین توان فرهنگیان استان یزد است.
استاندار یزد با اشاره به ضروت ارتقای پرورش و تربیت در جامعه ادامه داد: ما باید با در نظر گرفتن شرایط کنونی جهان نسبت به مهار مسائلی که ما را بیشتر تهدید میکنند، اقدام کنیم.
وی توجه به مسائل تربیتی و پرورشی را ضرورتهای امروز و فردای جامعه عنوان کرد و گفت: پایداری باورهای علمی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی اقشار مختلف جامعه به ویژه مسئولان نظام و جوانان نشات گرفته از فعالیت مستمر و پویای فرهنگیان است.
به نقل از خبرگزاری فارس : محمود مهرمحمدی عصر امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس پردیس پسران امام علی (ع) دانشگاه فرهنگیان گیلان با تبریک عید سعید فطر اظهار کرد: فطر عید بالندگی و عروج معنوی انسان است.
وی بر ارتقای جایگاه دانشگاه فرهنگیان در گیلان تاکید کرد و افزود: امید داریم دانشگاه فرهنگیان جایگاه ویژهای در نقشه راه توسعه گیلان بهویژه در برنامه ششم توسعه کشور داشته باشد.
مهرمحمدی از اختصاص شش میلیارد تومان از محل 20 درصد اعتبارات تملکدارایی به 10 پردیس دانشگاه فرهنگیان در کشور خبر داد و بیان کرد: بهازای هر کدام از استانها 600 میلیون تومان تعلق میگیرد و آمادگی داریم در مورد گیلان این سقف اعتباری را بشکنیم و به ازای آورده استان آن را به یک میلیارد تومان ارتقا دهیم.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: هر کدام از استانها زودتر آورده داشته باشند اعتبارات از محل منابع دیگر استانها جذب میشود.
وی در ادامه به توزیع اعتبارات تملکی دانشگاه فرهنگیان در سال 94 اشاره کرد و گفت: 25 درصد از درآمد اختصاصی 10 استان پر درآمد کم میکنیم و به 10 استان دیگر به دلیل شرایطی که دارند اضافه میشود.
مهرمحمدی با تاکید براینکه دانشگاههای فرهنگیان مکلف هستند در تمام استانها درآمد اختصاص داشته باشد، خاطرنشان کرد: دانشگاه فرهنگیان از فقر جدی منابع درآمدی رنج میبرد و مجبور شدیم دانشگاه را با درآمد اختصاصی که در استانها تحصیل میشود، اداره کنیم.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان به توافقنامه اختصاص اعتبارات با مدیران استانی اشاره کرد و یادآور شد: درآمد 10 استان به طور صد درصدی هزینه میشود اما 10 استان به جای استفاده از اعتبارات صددرصدی به میزان 125 درصد استفاده میکنند.
وی همچنین از اختصاص 30 میلیارد تومان برای نوسازی 10 پردیس دانشگاه فرهنگیان در استانهای مختلف خبر داد و اظهار کرد: پردیس لاکان در شهر رشت جزو دانشگاههای نوسازی است و اگر تعداد استانها برای نوسازی کمتر شود آمادگی داریم اعتبارات آن استانها را به گیلان اختصاص دهیم.
مهرمحمدی با بیان اینکه ساخت پردیس پسران دانشگاه فرهنگیان در منطقه لاکان رشت اثرگذار است و بیان کرد: دانشگاه فرهنگیان دارای شرایط ویژهای برای توسعه گیلان است.
به گزارش فارس، در مراسم مذکور از تلاش ناصر پورحبیبی رئیس پردیس پسران امام علی (ع) دانشگاه فرهنگیان گیلان با اهدای لوح قدردانی به عمل آمد و سید سعید احدزاده به عنوان سرپرست این پردیس به مدت یک سال معرفی شد.
استفاده از معلمان متوسطه برای تدریس تخصصی در پایه پنجم و ششم ابتدایی
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش با صدور بخشنامهای تاکید کرد: همکاران انتقالی از سایر دورهها به دوره ابتدایی در تدریس و آموزش به خصوص در قالب روش چندمعلمی در پایههای پنجم و ششم ابتدایی استفاده شوند.
به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمد دیمهور معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش با صدور بخشنامهای تاکید کرد:مدیران و معاونین مدارس ابتدایی صرفاً از بین همکاران واجد الشرایط در همین دوره انتخاب و بکار گرفته شوند.
در این بخشنامه آمده است:همانگونه که مستحضرید مدیران مدارس به عنوان راهبران آموزشوپرورش با ایفای نقش ممتاز و مؤثر در برنامهریزی، هدایت و راهبری منابع انسانی زمینه مناسب انجام فعالیتهای آموزشی و پرورشی را فراهم کرده و موجب تحقق اهداف نظام آموزشی میشوند.
برهمین اساس به منظور بهبود فرآیندهای یادگیری و مدیریت مدارس ابتدایی و توجه به ویژگیهای خاص این دوره تحصیلی به استناد ماده 1 قسمت ب مصوبه جلسه 673 تاریخ 81.01.22 شورای عالی آموزشوپرورش، ترتیبی اتخاذ کنید تا مدیران و معاونان صرفاً از میان همکاران واجد شرایط در این دوره انتخاب و به کار گرفته شوند.
لازم است ضمن حفظ شأن همکاران انتقالی از سایر دورهها از تجارب ارزشمند آنان در تدریس و آموزش به خصوص در قالب روش چند معلمی ( تدریس تخصصی دروس) در پایههای پنجم و ششم ابتدایی استفاده شود.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش به نقل از استان قم، علی لاریجانی در گردهمایی کارکنان آموزش و پرورش استان با تاکید بر این که جمع معلمان و فرهنگیان از اقشار زحمتکش جامعه اسلامی هستند ،افزود:امیدواریم در ماه مبارک رمضان به برکت رحمتهای الهی نعمت و برکت ویژه قسمت فرهنگیان شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: با وجود سختیهایی که برای تامین منابع در بخش آموزش و پرورش وجود دارد اما مسئولان ادارهکل آموزش و پرورش استان تاکنون گامهای مناسبی در راستای آموزش و تربیت دانش آموزان انجام دادهاند.
وی با تاکید بر اینکه مجموعه آموزش و پرورش مقوله مهمی را پیگیری میکند تصریح کرد: این سازمان باید مشکلات بسیاری را تحمل کند اما با توجه به دستاوردهایی که در استان شاهد بودیم میتوانیم بگوییم مسئولان استانی عملکرد مطلوبی در این زمینه داشتهاند.
لاریجانی از مشکلات حوزه آموزش و پرورش یاد کرد و گفت: مسئولان کشوری نسبت به آموزش و پرورش نگاه ویژه دارند اما گاهی کاستیهای کشوری مانع از توجهها میشود؛ موضوع آموزش و پرورش در نزد مسئولان کشوری به عنوان یک رکن توسعه مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: نمایندگان مجلس تلاش میکنند که برای تامین منابع آموزش و پرورش حرکتهای لازم را انجام دهند اما مشکلاتی در کشور وجود دارد به همین علت باید کمی نسبت به کاستیها توجه کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در جامعه اسلامی وضعیت مطلوبی ندارد مطرح کرد: میان نیازهای کشور و ظرفیت آموزش و پرورش ارتباط مستقیمی وجود ندارد در صورتی که اگر به آموزشهای فنی توجه داشته باشیم میتوانیم به نتیجه مطلوبتری برسیم.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری در ابعاد مختلف باید به سمت گسترش آموزشهای فنی و حرفهای افزایش یابد و در این زمینه باید مسئولان مختلف استانی و ملی همکاری داشته باشند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم نیز بر گسترش آموزشهای فنی و حرفهای تاکید دارد ابراز کرد: تعریف آموزش و پرورش در نظامهای توسعه دنیا بسیار با اهمیت است زیرا اطلاعات گستردهتری در اختیار دانش آموزان قرار میگیرند و استفاده از ابزارهای نوین گسترش مییابد.
وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش باید خود را برای تحولی جدید آماده کند عنوان کرد: ظرفیتهای مناسبی در آموزش و پرورش جامعه اسلامی وجود دارد و مسئولان ملی برای استفاده از این ظرفیتها همکاریهای لازم را انجام میدهند.
محمد صالح جوکار ظهر امروز در دومین همایش هماندیشی فرهنگیان استان یزد با اشاره به حساس بودن وظایف معلمان در مدارس نسبت به اساتید در دانشگاهها اظهار داشت: در دوره مجلس نهم بیش از 20 قانون نظارتی، بودجه و پژوهش مربوط به آموزش و پرورش تصویب شده است.
وی برنامهریزی، همفکری و مشارکت دولت و مجلس در تدوین برنامههای راهبردی و کلیدی را از مهمترین راهکارهای حل و فصل مشکلات فرهنگیان در استان یزد و کشور دانست.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با اشاره به ضرورت توجه تمام نمایندگان مجلس در مورد مشکلات بهحق فرهنگیان ادامه داد: دغدغه خاطر معیشتی مهمترین عامل جلوگیری از تقویت انگیزه در فرهنگیان بهویژه معلمان مدارس است.
جوکار با بیان اینکه پاداش فرهنگیان تا پایان مرداد امسال پرداخت میشود، اظهار داشت: در حال حاضر طلب عوارض استان یزد 5 برابر معوقات فرهنگیان استان است.
وی با اشاره به اهمیت مشارکت و همدلی تمام نمایندگان در اجرای بسیار خوب طرح تحول سلامت، پیگیری بحث مسکن ویژه فرهنگیان، ارتقای ارائه خدمات درمانی و بهداشتی و بیمه تکمیلی را از جمله اقدامات در دستور کار مجلس شورای اسلامی ویژه فرهنگیان عنوان کرد.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ، علیاصغر فانی درباره توافق هستهای ضمن تقدیر از عملکرد تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان، اظهار داشت: ابتدا از مقام معظم رهبری به دلیل حمایتها و هدایتهایی که از تیم هستهای جمهوری اسلامی داشتهاند، تشکر میکنم.
وی افزود: سپس از تیم مذاکرهکننده هستهای تشکر میکنم که با صداقت، امانتداری، شجاعت و دیانتی که داشتند و دارند، خودشان را موظف به حفظ خطوط قرمز نظام دانسته و تلاشهای زیادی در این هماورد سنگین کردند.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: تاثیرگذاری توافق هستهای در پیشبرد امور کشور بدیهی است و آموزش و پرورش هم به عنوان یک نهاد در کنار سایر ارکان نظام یقینا متاثر از این توافق و تفاهم خواهد بود.
عضو کابینه دولت یازدهم خاطرنشان کرد: ما امیدواریم؛ با لغو تحریمهای ظالمانهای که نسبت به ملت ایران در این سالهای اخیر اعمال میشد، بتوانیم در حوزه آموزش و پرورش با پویایی بیشتر، تلاش بیشتر و در اختیار گرفتن منابع بیشتر، خدمات بهتر و در خور مردم را در حوزه تعلیم و تربیت ارائه دهیم.
به نقل از خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، بخشهای مختلف برنامه خانه ملت شماره 100 که جهت پخش روز پنجشنبه 25 تیر 1394 به پخش ارسال شده به این شرح اعلام شد.
در آیتم گزارش تفریغ بودجه 1392، عیسی امامی نماینده مردم گرگان و عبدالکریم هاشمی نماینده مردم جاسک صحبت خواهند کرد.
در خصوص طرح اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد و محمدعلی اسفنانی نماینده مردم چادگان صحبت خواهند کرد.
همچنین موضوع طرح دوفوریتی تعیین تکلیف وضعیت استخدامی مربیان پیشدبستانی و معلمان حقالتدریس با حضور علینعمت چاردولی نماینده مردم ملایر٬ رجب رحمنی نماینده مردم تاکستان و عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمودآباد بررسی میشود.
مهرداد بائوج لاهوتی نماینده مردم لنگرود هم درخصوص دوفوریتی استفساریه بند (ب) تأمین اجتماعی صحبت خواهد کرد.
طرح سوال از وزیر نیرو نیز با حضور چیتچیان وزیر نیرو٬ محمد برومندی نماینده مردم مرودشت٬ لاله افتخاری نماینده مردم تهران٬ محمد اسماعیلنیا نماینده مردم کاشمرو موید حسینی صدر نماینده مردم خوی بررسی خواهد شد.
گفتوگو این هفته هم با حضور حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم میمه و طراح طرح حمایت از 6 میلیون نیازمند با موضوع بررسی این طرح انجام خواهد شد.
بنابراین گزارش در بخش کمیسیونها نمایندگان زیر حضور خواهند داشت:
محمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات٬ ضرغام صادقی نماینده مردم شیراز٬ طهرانیفر معاون نظارتی بانک مرکزی٬ عبدالرضا عزیزی نماینده مردم شیروان و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس./
به گزارش بلاغ، «نصب مجسمه کوروش در خلیج فارس» ادعای عجیبی است که اخیراً در شبکههای اجتماعی مطرح شده آنهم توسط نیروی دریایی ارتش؛ متن و تصویر زیر مربوط میشود به شایعه اخیر در شبکههای اجتماعی که در ادامه میآید:
شایعه: «صبح امروز تندیس کوروش کبیر به اهتمام نیروی دریایی ارتش در تنگه هرمز بروی پایه بتنی و در سطح آب نصب شد تا اقتدار و عظمت ایران و همچنین مالکیت نام فارسی آن برخلیج همیشه نیلگون فارس به کشتیهای بینالمللی که وارد این گستره آبی میشوند گوشزد گردد تا هیچگاه نام ایران و ایرانی را از خاطر نبرند».
گفتنی است مطلب فوق از سوی هیچ یک از منابع خبری نقل و تأیید نشده است؛ ضمن اینکه خبرهای مربوط به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران باید از سوی مسئولان ذیربط نقل و تأیید شود که تاکنون مطلب فوق از سوی هیچ یک از مسئولان مرتبط مطرح نشده است.
همچنین طبق نظر محمد علی امینیفر، طراح و مجسمهساز ساکن جزیره کیش، 3 مجسمه که از سوی 3 مجسمه ساز و طراح ایرانی طراحی و ساخته شده و شامل طرح هایی با اشکال انسانی و از جنس فایبرگلاس هستند سال گذشته با هدف حفاظت از کلونیهای مرجانی و به همت سازمان محیط زیست در زیر دریا و در مسیر گردشگری غواصی نصب شدند.
وی درباره شکل این مجسمه ها عنوان کرد که این مجسمهها با نگاهی به موضوعات مختلف فرهنگی چون انسان و نادانی، تبیض نژادی و خلیج فارس ساخته شدند همان طور که پیشتر در سال ۹۱، سه مجسمه با طرح های صیاد در حال صید، تمثالی از طبیعت و دلفین و کره زمین در زیر آب نصب شده بود.
در صورت صحت تصاویر فوق می توان نتیجه گرفت:
۱- عملیات نصب مجسمه ها به همت سازمان محیط زیست انجام گرفته نه ارتش جمهوری اسلامی
۲- هدف حفاظت از طراحی و ساخت این آثار حفاظت از کلونیهای مرجانی بوده نه برای نشان دادن اقتدار و عظمت ایران در آبهای خلیج فارس،
۳- مجسمه ها روی سطح آب قرار نگرفتهاند بلکه در زیر آب نصب شدند.
۴- هیچ کدام یک از مجسمه ها تندیس کوروش کبیر نیستند.
به کاوش خبر24 به نقل از مهر:احمدعلی مقیمی نماینده مردم بهشهر در مجلس نیز در تذکر کتبی به وزیر آموزش و پرورش، خواستار جلوگیری از فعالیتهای سیاسی و انتخاباتی در آموزش و پرورش استان مازندران شد.
نمایندگان بروجرد و بهشهر در مجلس در تذکر به مسئولان اجرایی، خواستار جلوگیری از عزل و نصبهای سیاسی و فعالیتهای انتخاباتی در وزارتخانههای آموزش و پرورش و ارشاد شدند.
به گزارش خبر24 به نقل از خبرگزاری مهر در پایان جلسه علنی امروز مجلس تذکرات کتبی جمعی از نمایندگان به رئیسجمهور و مسئولان اجرایی کشور در حوزههای مختلف، از سوی هیات رئیسه قرائت شد.
بر این اساس عباس مقتدایی نماینده مردم اصفهان در تذکر کتبی به رئیسجمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت بر لزوم پرداخت یارانه بخش تولید از منابع هدفمندی یارانهها تاکید کرد.
محمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و راور نیز در تذکر کتبی به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خواستار توضیح درباره علت پرداخت نشدن حقوق بازنشستگان فولاد شد.
محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک و کمیجان نیز در تذکر به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر لزوم توجه به معضل بیکاری جوانان و برنامهریزی دقیق در این رابطه تاکید کرد؛ وی همچنین در تذکری به وزیر جهاد کشاورزی، خواستار جلوگیری از افزایش قیمت محصولات لبنی شد.
این نماینده مجلس همچنین در تذکر به وزیر دادگستری بر ضرورت تسریع در رسیدگی به پرونده شرکت سهامی پدیده شاندیز و تعیین تکلیف سهامداران آن تاکید کرد.
محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو نیز در تذکر کتبی به وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، خواستار توضیح درباره علت بیتوجهی به وضعیت پالایشگاه تبریز و آلودگی زیست محیطی این مرکز شد.
ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در تذکر به وزیر آموزش و پرورش، خواستار بازنگری در موضوع حذف رتبه تشویقی فرهنگیان بسیجی شد و بر ضرورت بررسی عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان و ارائه گزارش از عملکرد این صندوق تاکید کرد.
بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در تذکر کتبی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خواستار آن شد تا از عزل و نسبهای سیاسی در ادارات کل فرهنگ و ارشاد استانها جلوگیری شود.
عزیز اکبریان نماینده مردم کرج نیز در تذکری به وزیر نفت، خواستار تسریع در راهاندازی شرکت گاز استان البرز شد و در تذکر دیگر به وزیر جهاد کشاورزی، بر جلوگیری از نابودی محصولات کشاورزی در این استان تاکید کرد.
احمدعلی مقیمی نماینده مردم بهشهر در مجلس نیز در تذکر کتبی به وزیر آموزش و پرورش، خواستار جلوگیری از فعالیتهای سیاسی و انتخاباتی در آموزش و پرورش استان مازندران شد.
علیرضا محجوب نماینده مردم تهران و نادر قاضیپور نماینده مردم اردبیل نیز در تذکر مشترک به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خواستار پیگیری علت انفجار در پتروشیمی مارون و ارائه گزارش حادثه به مجلسه شدند.
همچنین نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در تذکر مشترک به وزرای اطلاعات، امور خارجه و کشور و جلوگیری از تردد اتباع غیرمجاز افغانی در آذربایجان غربی تاکید کرد.
خبر24:عبدالله رنجی در گفتگو با خبرنگار مهر با گرامیداشت یاد و خاطره «حسن امیدزاده» معلم فداکار اظهار کرد: به مناسبت سومین سال درگذشت این معلم فداکار، یادواره ای با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی در این شهرستان برگزار می شود.
عبدالله رنجی در گفتگو با خبرنگار مهر با گرامیداشت یاد و خاطره «حسن امیدزاده» معلم فداکار اظهار کرد: به مناسبت سومین سال درگذشت این معلم فداکار، یادواره ای با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی در این شهرستان برگزار می شود.
وی افزود: سخنران این مراسم «حسین مظفر» وزیر اسبق آموزش و پرورش و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
رئیس اداره آموزش و پرورش شفت ضمن دعوت از همه مردم شهرستان برای شرکت در این یادواره گفت: معلمی شغل انبیای الهی است و معلمانی مانند مرحوم حسن امیدزاده مصداق بارز این جمله هستند.
به گفته رنجی این مراسم روز سوم مرداد ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ ظهر در مسجد جامع شهر شفت برگزار می شود.
حسن امیدزاده معلم فداکار و ایثارگر شفتی در ۳۰ام تیرماه سال ۹۱ در سن ۵۸ سالگی پس از تحمل سال های رنج ناشی از سوختگی درگذشت. وی معلم کلاس پنجم ابتدایی مدرسه روستای بیجارسر شهرستان شفت بود که در زمستان سال ۷۶ در واقعه آتش سوزی مدرسه محل خدمتش با به خطر انداختن جان خود ۳۰ دانش آموز گرفتار در آتش را نجات داد اما خود از ناحیه سر، صورت و گردن دچار سوختگی شدید شد. وی بعد از حادثه فوق، ۱۷ بار مورد عمل جراحی قرار گرفت اما در نهایت در ۳۰ ام تیرماه سال ۹۱ بعد از ۱۵ سال تحمل رنج و عذاب ناشی از سوختگی در بیمارستان شهرستان فومن درگذشت و در زادگاهش بیجارسر شفت به خاک سپرده شد.
نام مدرسه محل خدمت وی پس از فداکاری این معلم ایثارگر به «معلم ایثارگر حسن امیدزاده» تغییر کرد.
به گزارش خبر24 به نقل از مهر، علی اصغر مجد بعدازظهرچهارشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان دامغان طی سالجاری در محل فرمانداری این شهرستان با اشاره به کمبود معلم در برخی از رشته ها، اظهار داشت: افزایش سطح کیفی تعلیم و تربیت از اساسی ترین اولویت های ما در شهرستان است و برای رفع کمبود نیروی انسانی موجود در مجموعه آموزش و پرورش نیز باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
به نقل از مهر، علی اصغر مجد بعدازظهرچهارشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان دامغان طی سالجاری در محل فرمانداری این شهرستان با اشاره به کمبود معلم در برخی از رشته ها، اظهار داشت: افزایش سطح کیفی تعلیم و تربیت از اساسی ترین اولویت های ما در شهرستان است و برای رفع کمبود نیروی انسانی موجود در مجموعه آموزش و پرورش نیز باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
وی با تاکید بر اینکه باید زمینه کار آفرینی، خلاقیت و نوآوری در دانش آموزان فراهم شود، خاطرنشان ساخت: آموزش و پرورش نیز در این خصوص باید توجه بیشتری داشته باشد تا شاهد شکوفایی استعداد های نهفته جوانان باشیم.
زمینه های فکر و اندیشه در دانش آموزان پویاتر شود
رئیس شورای آموزش و پرورش شهرستان دامغان، آموزش و پرورش را از اصلی ترین نهادهای مهم و تاثیر گذار در جامعه قلمداد کرد و افزود: باید این نهاد که نقش مهم و تاثیر گذاری در رشد و توسعه جامعه و تربیت نیروی انسانی دارد را تقویت کنیم.
مجد تصریح کرد: شورای آموزش و پرورش باید زمینه های فکر و اندیشه را در دانش آموزان پویاتر کند و باید تصمیماتی که در این شورا گرفته می شود؛ کارشناسی باشد تا بتوانیم برنامه ریزی های بلند مدت خود را عملیاتی کنیم.
وی خواستار رفع مشکلات حمل و نقل در مدارس روستایی شهرستان دامغان شد و با تاکید بر مدیریت صحیح و عالمانه به استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های شهرستانی گفت: باید با برنامه ریزی اصولی و حفظ مدارس روستایی از مهاجرت روستائیان به شهر جلوگیری شود.
اجرای طرح ادغام مدارس زیر نرم جمعیت دانش آموزی در دامغان
مدیر آموزش و پرورش شهرستان دامغان نیز در این جلسه از ادغام مدارس زیر نرم و از ثبت نام جامع دانش آموزی در سیستم سناد در این شهرستان خبر داد و افزود: امسال یک هزار و ۳۰۰ نوآموز ورود به دبستان در شهرستان سال تحصیلی را آغاز می کنند که این میزان نسبت به سال قبل از افزایش برخوردار است.
حجت الله رستمیان اضافه کرد: بیش از ۷۰ معلم امسال در شهرستان دامغان بازنشسته می شوند و به صورت میانگین سالیانه ۱۵ معلم خانم از مرخصی ۹ ماهه زایمان استفاده می کنند که با احتساب این موارد کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش دامغان مشهود است.
وی اضافه کرد: در مجموع سه پایه ابتدایی، متوسطه اول و دوم حدود یک هزار و ۱۰۰ ساعت آموزشی در هفته کمبود وجود دارد که امیدواریم با تدوین شیوه نامه جدید و با استفاده از نیروهای حق التدریس و بازنشستگان این مشکل برطرف شود.
رستمیان در خاتمه گفت: ستاد پروژه مهر در مدیریت آموزش و پرورش دامغان با هدف برنامه ریزی هر چه بهتر برای آغاز سال تحصیلی ۹۵-۹۴ در قالب پنج کمیته شامل کمیته های سازماندهی، تعمیر و تجهیزات، توجیه و تبلیغ و اطلاع رسانی، تایید صلاحیت، نظارت و ارزیابی تشکیل و جلسات این کمیته نیز در طول تابستان ادامه خواهد داشت.
خبرگزاری فرهنگیان:
معاون سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور آخرین وضعیت استخدامهای دولتی به ویژه آموزش و پرورش را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی صفدری معاون توسعه مدیریت سرمایه انسانی سازمان مدیریت در پاسخ به سوال فارس، مبنی بر استخدام 2 هزار دستیار در دستگاههای اجرایی اظهار داشت: این موضوع استخدام نیست و انتخاب دستیار برای بخشهایی بوده که نیاز است و یک نظامی طراحی شده تا افرادی که در سطحی از کارآیی و ویژگیهای خاص تحصیلی و تجربی باشند بتوانند به مدیریت کشور کمک کنند.
صفدری ادامه داد: هنوز این موضوع به اجرا نرسیده و در حال طراحی دستورالعملهای آن هستیم.
وی در پاسخ به این سوال فارس آخرین وضعیت استخدامهای آموزش و پرورش چیست، تصریح کرد: هنوز زمان قطعی مشخص نیست و با وزیر آموزش و پرورش هماهنگ شده تا متناسب با مقطع تحصیلی آینده تصمیمگیری شود.
معاون توسعه مدیریت سرمایه انسانی سازمان مدیریت گفت: تا پایان هفته دستورالعمل مربوط به استخدام آموزش و پرورش نهایی میشود و احتمالاً آزمون آن در شهریور ماه برگزار شود.
معاون توسعه مدیریت سرمایه انسانی سازمان مدیریت در مورد استخدام 8 هزار نفر در دولت بیان داشت: این موضوع به تدریج در حال انجام است و از اول امسال بر اساس آمار و اطلاعاتی که استانها ارائه دادهاند، افراد به تدریج وارد دستگاههای اجرایی میشوند.
صفدری با اشاره به اینکه فرآیند اجرایی این استخدامها در حال انجام است، افزود: مباحث مربوط به کارآموزی و فرآیند جذب آنها انجام میشود و بودجه آن نیز تامین شده است.
وی در پاسخ به این سوال فارس که آیا درخواست جدیدی استخدام از سوی دستگاهها وجود دارد عنوان کرد: دستگاههای جدیدی پیشنهادات خود را ارائه دادهاند و این مباحث در حال بررسی است و رویکرد استخدام و جذب بر اساس پستهای تخصصی و ستادی خواهد بود البته چارچوبی برای این مباحث تعیین شده که سند برنامه نیروی انسانی خود را به سازمان ارائه کنند تا نقطه تعادل عرضه و تقاضای نیروی انسانی مشخص شود.
خبرگزاری فرهنگیان:
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش گفت: آموزشوپرورش مرجع صدور مجوز و نظارت بر مهد کودکهای دارای پیش دبستانی شد.
به گزارش سرویس «آموزش و پرورش» ایسنا، محمد دیمهور گفت: براساس حکم معاونت حقوقی ریاست جمهوری، آموزشوپرورش مرجع صدور مجوز و نظارت بر تمام مهدکودکهایی است که دوره پیش دبستانی برای کودکان ۴ سال تمام تا ۶ سال تمام ارائه میکنند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش اظهار کرد: با توجه به صراحت قوانین و ضوابط موجود و تاکید رهبر معظم انقلاب در بند 2 سیاستهای ابلاغی تحول در آموزش و پرورش مبنی بر حاکمیتی بودن امر تعلیم و تربیت از مهدکودک تا دانشگاه با همراهی و مشارکت معاونت حقوقی ریاست جمهوری اختلاف نظر میان وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی در مورد مدیریت یکپارچه دوره پیش دبستانی حل شد.
وی افزود: بر اساس حکم معاونت حقوقی ریاست جمهوری و جلسه سه جانبه آموزشوپرورش،سازمان بهزیستی و کارشناسان حقوقی معاونت ریاست جمهوری مقرر شد تا مرجع صدور مجوز و نظارت بر مهدکودکهایی که به کار نگهداری کودکان زیر 4 سال تمام مشغولند بر عهده بهزیستی باشد و تمام مهدکودکهایی که دوره پیش دبستانی برای کودکان 4 سال تمام تا 6 سال تمام ارائه میکنند، مکلفند از آموزشوپرورش مجوز بگیرند و مرجع سیاستگذاری، نظارت و ارائه محتوا بر عهده آموزشوپرورش است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش، دیمه ور ادامه داد: بدین منظور جلسات هماهنگی با هدف چگونگی صدور مجوز برای مهدکودکهای دارای دوره پیشدبستانی، مراکز و سازمانهای ارائه کننده دوره پیش دبستانی با همکاری وزارت رفاه در حال برگزاری است.
وی خاطرنشان کرد: به زودی وزارت آموزشوپرورش اطلاعیهای منتشر خواهد کرد که در آن با نگاه تسهیل گرایانه، نحوه مراجعه مراکز برای اخذ مجوز دوره پیش دبستانی را اعلام خواهد کرد.
خبر24:محمدرضا فراهانی با اشاره به فقر شدید علمی و تحصیلی در این روستاهای محروم، بیان کرد: در هیچ کدام از روستاهای کپرنشینی که تا به حال برای برگزاری اردوهای جهادی سفر کرده ایم، مدرسه راهنمایی به بالا اصلا وجود ندارد.
به نقل از فارس:محمدرضا فراهانی طلبه جهادگری است که فکر و ذهنش مشغول خدمت رسانی به مناطق محروم است. اردوهای جهادی در مناطق جنوب کرمان بخش مهمی از زندگی او و دوستانش را تشکیل می دهد. او مسئول گروه جهادی - تبلیغی فدائیان عدالت است که از سال 81 فعالیت های خود را آغاز کرده است.
این فعال جهادی به خبرنگار بسیج سازندگی کشور گفت: فاطمه، زهرا، زکیه، زینب، طاهره، رضا، محمد، مرتضی، کرامت، ایوب و خیلی از بچه های کپر نشین در روستاهای جنوب کرمان مثل ترشاب، درکلات مارز و بسیاری از روستاهای دیگر که مجال نام بردن از آن ها نیست، دوست دارند مثل بچه های من و شما ادامه تحصیل بدهند و برای خودشان و مملکتشان کاره ای بشوند، امّا غول فقر مانع ادامه تحصیل آنان شده است.
محمدرضا فراهانی با اشاره به فقر شدید علمی و تحصیلی در این روستاهای محروم، بیان کرد: در هیچ کدام از روستاهای کپرنشینی که تا به حال برای برگزاری اردوهای جهادی سفر کرده ایم، مدرسه راهنمایی به بالا اصلا وجود ندارد. مدرسه دخترانه و پسرانه در این روستاهای کپرنشین عبارت نامفهومی است، اساسا در این روستاها چیزی به معنای مدرسه مطابق تصور رایج وجود ندارد و کلاس ها در یک چادر و روی یک زیلو بدون هیچ گونه امکانات گرمایشی و سرمایشی برگزار می شود و این کودکان در سرما و گرما باید به درس گوش کنند.
فراهانی با بیان اینکه برخی از روستاهای محروم جنوب کرمان به دلیل فقدان امکانات مانند انسانهای اولیه زندگی می کنند، افزود: به خاطر نبود مدرسه راهنمایی بچه ها باید چند کیلومتر پیاده از روستا بروند تا به اول یک جاده آسفالت برسند بعد هم کلی منتظر بنشینند تا شاید ماشینی از راه برسد و با سلام و صلوات آنها را به مرکز بخش یا شهر برساند، آخرین ایستگاه تحصیلی اکثر دانش آموزان کپرنشین یا راهنمایی است یا اگر باشد دبیرستان؛ البته عده معدود و انگشت شماری از آن ها کاری شبیه معجزه انجام می دهند و به دانشگاه می رسند.
فراهانی با اشاره به اشکهای مادرانی که بازماندن کودکانشان از تحصیل را می بینند، خاطر نشان کرد: جاده های صعب العبور و خاکی، هزینه های بالای ایاب و ذهاب، هزینه های خوابگاه، خورد و خوراک، لباس مدرسه، کیف و کفش و کتاب و لوازم التحریر نه رمقی برای بچه ها گذاشته است و نه نفسی برای والدین، ناچاراً بچه های کپرنشین مجبور به ترک تحصیل می شوند و ما با این وجود به فکر احداث استخر و کافی شاپ در مدارس بالای شهر تهران هستیم.
این طلبه جهادگر با بیان اینکه مدارس کپری مستعد آتش سوزی هستند، افزود: به دلیل نبود گاز و نفت و در نتیجه آن نبودن بخاری، معلمان در مدارس کپری در فصل سرما برای گرمایش کلاس ناگزیر از روشن کردن آتش هستند که این مساله احتمال آتش سوزی در مدارس کپری را بسیار افزایش می دهد. متاسفانه هیچ کس به فکر پیشگیری نیست اما به محض این که مدرسه ای کپری آتش گرفت و دانش آموزان جزغاله شدند دنبال مقصر می گردیم. ما حدود دو سال پیش هم از مدارس کپری گزارشی تهیه و پخش منتشر کردیم اما مسئولان ما را سرزنش کردند!
فراهانی در پایان با ناراحتی و بغضی در گلو به خبرنگار بسیج سازندگی گفت: این روزها التماس دعای کپرنشینان برای مساعدت های تحصیلی زیاد شده است، کار خیلی ها گیر 100 تومان و 200 تومان است و به خاطر نداشتن همین رقم های ناچیز، کودکان برای همیشه با تحصیل خداحافظی می کنند. نمی دانم از علی، پدر سه بچه بگویم که هنگام صحبت با این او سنگینی غصه و شرمندگی را بر دوشش احساس می کردم که باید دعا کند یکی از مددجویان بهزیستی به رحمت خدا برود تا نوبت به او برسد و فرزندش را به مدرسه بفرستد یا از خواهر و برادرای یتیم کپرنشینش بگویم که اندر خم هزینه های تحصیلشان مانده اند.
به نقل از تسنیم محسن صرامی فروشانی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز مجلس، ضمن تشکر از تلاش های تیم مذاکره کننده هسته ای گفت: تذکر می دهم ذوق زدگی در این مرحله از توافق به هیچ وجه درست و عقلانی نیست؛ همچنین اگر دولتمردان آمریکایی از شعار مرگ بر آمریکا ناراحت هستند، این پاسخ به جنایت آنها در فلسطین، یمن، عراق و افغانستان است.
وی ادامه داد: دولت می خواهد 20 درصد قیمت آرد را افزایش دهد این در حالی است که پیش تر دولت بدون سر و صدا اقدام به گران کردن نان کرده بود. قرار بود این اقدام به نفع کارگران باشد ولی عواید آن به جیب دولت رفت در این شرایط گران کردن دوباره قیمت آرد به ضرر مردم و مشاغل خانگی است.
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس تصریح کرد: کمیتهای مشترک بین دولت و مجلس برای پیگیری مطالبات فرهنگیان کشور تشکیل شده است ولی تاکنون گزارشی ارائه نشده است، از ریاست مجلس خواهشمندم که دستوری به آقای نقوی حسینی به عنوان رئیس فراکسیون فرهنگیان و دیگر اعضای کمیته پیگیری داده شود که مشکلات فرهنگیان هر چه سریعتر پیگیری شود.
صرامی در پایان گفت: حقوق بازنشستگان متأسفانه با تأخیر پرداخت میشود و این به نفع کشور نیست لذا خواهان رفع این مشکل در صندوق فولاد و آهن کشور هستیم؛ آقای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور برگزاری جلسه ای را داده اند و این موضوع باید با جدیت بیشتری پیگیری شود.
به نقل از مهر شهرستان عسلویه به علت برخورداری از صنایع و تاسیسات بزرگ و عظیم نفت و گاز و پتروشیمی به عنوان پایتخت انرژی ایران شناخته میشود و نقش بسیار مهمی در اقتصاد و اشتغال و تولید و صادرات کشور دارد.
به نقل از مهر شهرستان عسلویه به علت برخورداری از صنایع و تاسیسات بزرگ و عظیم نفت و گاز و پتروشیمی به عنوان پایتخت انرژی ایران شناخته میشود و نقش بسیار مهمی در اقتصاد و اشتغال و تولید و صادرات کشور دارد.
وقتی که کلمه پایتخت را برای نقطهای استفاده میکنیم، کسی که تاکنون آنجا را ندیده باشد، یک منطقه توسعه یافته و مدرن و شیک را در ذهن خود تصور میکند ولی این موضوع در مورد عسلویه صدق نمیکند.
هر چند که تاسیسات صنعتی این شهرستان روز به روز توسعه مییابد، ولی سرعت توسعه عسلویه شیب همسانی با شیب توسعه تاسیسات صنعتی این منطقه ندارد و این شهرستان همچنان در زمینه زیرساختها با کمبودهای زیادی روبرو است.
یکی از مهمترین مشکلات در شهرستان عسلویه مربوط به وضعیت آموزش و پرورش این شهرستان و به ویژه زیرساختهای اسکان و امکانات رفاهی معلمان و فرهنگیان است.
بسیاری از معلمان شهرستان عسلویه غیربومی هستند و اسکان آنها در این شهرستان به صورت دائمی نیست و به همین دلیل نیز خانههای مجردی گرفته و در آن زندگی میکنند.
بسیاری از خانههای معلمان از کیفیت بسیار پائینی برخوردار است و شان و جایگاه معلمان در این خانهها حفظ نمیشود. حضور تعداد زیادی معلم در چند اتاق قدیمی زیبنده فرهنگیان نیست.
اتاقهایی که از داشتن کمترین امکانات و حتی تخت هم محروم هستند و معلمان بر روی زمین میخوابند و این مسائل روز به روز نارضایتی معلمان را افزایش میدهد.
معلمان علاوه بر تدریس و فعالیتهای آموزشی و پرورشی، باید برای خود غذا درست کنند و هزینههای تامین غذا نیز بر عهده معلمان است.
دل معلمان عسلویه پر درد است
یکی از معلمان شهرستان عسلویه درباره وضعیت زندگی معلمان در این شهرستان به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه علی رغم ظرفیتهای بزرگ اقتصادی در عسلویه، توجه مناسبی به آموزش و پرورش نشده است و معلمان در این شهرستان با مشکلات زیادی روبرو هستند.
وی که نخواست نامی از او برده شود، اضافه کرد: ما هماکنون هفت نفر در یک اتاق کوچک ساکن هستیم و با این شرایط نمیتوانیم به خوبی از عهده کارهای تدریس و تعلیم و تربیت خود برآییم.
وی بر لزوم ایجاد و راهاندازی خوابگاه مناسب ویژه معلمان عسلویه تاکید کرد و افزود: در برخی موارد شاهدیم که حدود ۲۰ نفر از معلمان در یک ساختمان سه خوابه ساکن هستند که شرایط بسیار سختی برای زندگی است.
یکی دیگر از معلمان عسلویه نیز به تاثیر بیتوجهی به رفاه معلمان در عملکرد مدارس اشاره کرد و گفت: مسئولان بارها وعده دادهاند که به رفع مشکلات معلمان کمک خواهند کرد ولی تاکنون اقدامی عملی در این زمینه دیده نشده است.
وی ادامه داد: ما نیز مشکلات آموزش و پرورش را درک میکنیم ولی شرکتهای بزرگ صنعتی این منطقه باید به کمک آموزش و پرورش بیایند و برای تامین امکانات اولیه زندگی برای معلمان تلاش کنند.
وی به آلودگیهای بالای منطقه عسلویه اشاره کرد و افزود: وجود این آلایندگیها در کنار شرایط بد آب و هوایی و نبود امکانات و زیرساختهای مناسب برای معلمان، شرایط کار در این منطقه را برای ما سخت کرده است.
۷۵ درصد فرهنگیان عسلویه متقاضی انتقال هستند
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متاسفانه در شهرستان عسلویه با مشکلات متعددی روبرو هستیم و رفع مشکلات کنونی نیازمند همکاری و تعامل همه مسئولان است.
ناصر کرمی با بیان اینکه وضعیت نابسامانی را در شهرستان عسلویه شاهد هستیم، اضافه کرد: بخش عمده فرهنگیان شهرستان عسلویه را افراد غیربومی تشکیل میدهند که در ارتباط با اسکان خود با مشکلات زیادی روبرو هستند.
وی به درخواستهای متعدد فرهنگیان شهرستان عسلویه برای انتقال از این منطقه اشاره کرد و گفت: ۵۳۰ فرهنگی در شهرستان عسلویه مشغول به فعالیت هستند که ۴۰۰ نفر متقاضی انتقال هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر افزود: سال گذشته با حضور مسئولان استان بوشهر، نمایندگان وزارت آموزش و پرورش، مسئولان مناطق آزاد و ویژه کشور و همچنین مسئولان پارس جنوبی طرحی به تصویب رسید که مشکلات اسکان فرهنگیان این شهرستان حل شود ولی متاسفانه تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: تامین محل اسکان معلمان، تامین غذا و سرویس معلمان، تجهیز هنرستانها، ساخت پژوهشسرا و ایجاد فضاهای جدید آموزشی از جمله مفاد این تفاهمنامه بود که هنوز محقق نشده است.
ساخت ۲ مجردسرای بزرگ برای معلمان عسلویه
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مجموعه مدیریتی استان بوشهر برای رفع مشکلات آموزش و پرورش و کمک به بهبود وضعیت معلمان در نقاط مختلف استان تلاش ویژهای دارد.
رضا عوضپور از پیگیریهای مستمر برای رفع مشکلات معلمان در شهرستان عسلویه اشاره کرد و افزود: تلاش داریم تا اعتبارات مناسبی برای ساخت فضای اسکان فرهنگیان در شهرستان عسلویه فراهم شود.
وی اضافه کرد: سال گذشته از محل اعتبار مصوبات سفر مقام معظم رهبری به شهرستان عسلویه، مبلغ دو میلیارد تومان برای ساخت دو مجردسرا ویژه فرهنگیان عسلویه در نظر گرفتیم و این مجردسراها در حال ساخت است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر ادامه داد: این مجردسراها ویژه خانمها و آقایان به صورت مجزا ساخته میشود که هر یک دارای ظرفیت ۷۵ نفر است.
مدیرکل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس استان بوشهر نیز به خبرنگار مهر گفت: مجردسرای ویژه خانمها در حال ساخت است و امیدواریم با تلاشهای صورت گرفته بتوانیم شاهد تسریع در اجرای این پروژه باشیم.
احمد مرادی از رفع مشکل زمین مجردسرای ویژه آقایان خبر داد و افزود: مشکل زمین این مجردسرا حل شده است و زمین تملک شده که عملیات ساخت آغاز میشود.
بومیها معلم عسلویه شوند/فضاهای اسکان بهبود یابد
اینکه بخش عمدهای از معلمان عسلویه را افراد غیربومی تشکیل میدهند، بیانگر این است که عملرد مناسبی در زمان جذب نیرو در این منطقه صورت نگرفته است و شاید بسیاری از این معلمان نیز با این نیت که در آینده به منطقه خود منتقل شوند، در عسلویه مشغول به کار شدهاند.
اما امروز این مشکلات وجود دارد و بسیاری از معلمان این شهرستان خواستار انتقال به نقطهای دیگر هستند و بهترین کار این است که تلاش شود تا معلمان بومی عسلویه برای فعالیت در این شهرستان بهکارگیری شده و جایگزین غیربومیها شوند.
ایجاد سهمیه ویژه افراد بومی عسلویه در دانشگاه فرهنگیان میتواند یکی از راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات کمبود معلمان و فرهنگیان در عسلویه باشد.
البته توسعه و تجهیز و بهسازی فضاهای اقامت و اسکان فرهنگیان عسلویه نیز باید به صورت جدی توسط مسئولان مورد توجه قرار بگیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک توافق هستهای ایران با 1+5 گفت: امیدواریم این توافق منشا خیر و برکت برای مردم ما بویژه برای حل برخی پیچیدگیهای کشور باشد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قم، علی لاریجانی سهشنبه شب در گردهمایی صمیمی کارکنان اداری آموزش و پرورش استان قم با رییس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز مصادف شد با توفیقی برای جمهوری اسلامی ایران که در عرصه بین المللی حاصل شد و موضوع هستهای که در 12 سال اخیر وقت کشور را گرفته بود حل و فصل شد.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته با 10 الی 15 فراز و فرود جدی چه از بعد فنی و چه از بعد سیاسی در موضوع هستهای روبرو بودیم و با همت و تلاشهای زیادی که صورت گرفت حرکت نتیجهبخشی حاصل شد که امیدوارم تنظیمی که در توافقنامه صورت گرفته در مقام عمل نیز با انضباط اجرایی و پیش برود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: دستاورد خوبی برای کشور در موضوع هستهای حاصل شده و امیدوارم برای کشور برکات زیادی داشته باشد.
لاریجانی در ادامه در خصوص مسائل آموزش و پرورش گفت: معلمان از بهترین بندگان خدا هستند که در زمینه تعلیم و تربیت خدمت میکنند، امیدوارم ماه رمضان برای شما پر از نعمت و برکت باشد و خداوند در شبهای قدر بهترین تقدیر را برای شما در نظر گرفته باشد.
وی افزود: آموزش و پرورش گستردگی کار فراوانی دارد و در بخشهای تعلیم و تربیت فرزندان و نهضت سوادآموزی کارهای خود را پیگیری میکنند. البته مشکلات زیادی را با توجه به بودجه محدود تحمل میکنند.
لاریجانی با تقدیر از دستاوردهای آموزش و پرورش استان قم افزود: آموزش و پرورش یک رکن مهم توسعهای محسوب میشود و از کمبودها نباید اینطور استنباط کرد که به آموزش و پرورش توجه نمیشود.
وی افزود: علاوه بر آموزش و پرورش گاهی در بخشهای دیگر نیز کاستیهایی نمایان است اما مهم این است که همه تلاش میکنند تا کار پیش برود و در مجلس نیز نمایندگان تلاش میکنند با تامین منابع مالی مشکلات این سازمان را حل کنند، البته خود بدنه آموزش و پرورش نیز باید در این موضوع کمک کند.
لاریجانی افزود: باید قبول کرد سیر تحصیلات در نظام آموزشی با نیازهای کشور منطبق نبوده و این باعث بیکاری فارغ التحصیلان شده، بنابراین باید تلاش کرد که آموزشها با نیازهای صنعتی و تولیدی کشور منطبق شود و به سمت آموزش فنی و حرفهای حرکت کرد تا بخش تولید توسعه یابد.
رئیس مجلس افزود: برای توسعه آموزش فنی و حرفهای باید تصمیمگیری درست شود و بعد سرمایهگذاری لازم نیز انجام شود. در این زمینه با وزیر آموزش و پرورش نیز صحبتهایی انجام شده است.
لاریجانی قول مساعد برای رفع مشکلات آموزش و پرورش را داد و گفت: در عصر اطلاعات باید آموزش و پرورش نیز به موضوعاتی مانند رشد خلاقیت و کارآفرینی توجه کند و محور کتابهای درسی نیز در این زمینهها باشد تا معلمان نیز آماده انجام این مهم شوند.
از طرف وزير آموزش و پرورش ؛
بطحايي به عنوان نماينده وزير در هيات مديره صندوق توسعه عدالت اجتماعي معرفي شد
در راستاي اجرايي نمودن ماده 4 تفاهم نامه همكاري جامعه خيرين مدرسه ساز و وزارت آموزش و پرورش، علي اصغر فاني وزير آموزش و پرورش سيد محمد بطحايي را به عنوان نماينده تام الاختيار خود در هيات مديره صندوق توسعه عدالت آموزشي معرفي كرد.
به نقل از معاونت توسعه مديريت و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش در اين معرفي نامه علي اصغر فاني ، ابراز اميدواري كرد اين صندوق بتواند توسعه عدالت آموزشي را در مناطق محروم محقق نمايد.
لازم به ذكر است در تفاهم نامه اي كه به امضای علیاصغر فانی وزیر آموزش وپرورش و محمدرضا حافظی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز رسید، آمده است: گسترش عدالت آموزشي ، ارتقاء سطح كيفي و توسعه آموزش و پرورش در مناطق محروم از طريق تامين هزينه هاي اين مدارس و ايجاد بستري مناسب براي افراد خير جهت كمك مالي به مدارس ، صندوق توسعه عدالت آموزشی با هدف جلب کمک افراد خیر در جامعه خیرین ساز کشور ایجاد میشود.
اين گزارش مي افزايد: صندوق توسعه عدالت آموزشی در جامعه خیرین مدرسه ساز کشور ایجاد میشود و موجودی آن از محل کمکهای بلاعوض و منافع سپردههای بلندمدت خیرین که مجوز آن را به بانک عامل تفویض کردهاند، تأمین میشود
مهرزاد حمیدی معاونت تربیت بدنی وزیر آموزش و پرورش در گفتگو خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص برنامههای موجود در راستای توجه بیشتر به درس تربیت بدنی گفت: برنامههای متنوعی در این خصوص برای پروژه آغاز مهر ابلاغ شده است که می توان به تجهیز مدارس و لوازم مورد نیاز اشاره کرد، که تمامی این برنامهها تا قبل از شروع سال تحصیلی به طور کامل اجرا خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش قم گفت: این استان در مقطع ابتدایی با کمبود یک هزار و 700 معلم روبروست.
به نقل از ایرنا حمید رضا دژاکام سه شنبه شب در گردهمایی مشترک کارکنان آموزش و پرورش قم با رییس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: در آستانه سال تحصیلی جدید این مساله به دغدغه ای بزرگ برای مدیران آموزش و پرورش استان تبدیل شده است .
وی اظهار داشت: با توجه به بحرانی که امروز در سطح کشور در بحث استخدام وجود دارد پیشنهاد می کنیم که در مجلس مصوبه ای مطرح که از بازنشستگان به صورت یک ساله با عقد قرار داد استفاده شود تا بتوانیم از آنان 24 ساعت در هفته استفاده کنیم.
وی بیان داشت: اگر این اتفاق افتد بسیاری مشکلات ما در آموزش و پرورش استان قم کاهش خواهد یافت.
دژاکام افزود: فرهنگیان استان قم همواره در سطح کشور نمونه بوده اند و با وجود همه کاستی ها خدمات علمی و آموزشی مناسبی را به دانش آموزان ارائه داده اند.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران گفت: آموزش و پرورش با مازاد نیروی انسانی مواجه است و این نیروی مازاد در متوسطه دوم بیشتر محرز است و از طرفی نیز در حوزه آموزش ابتدایی با کمبود نیرو مواجه هستیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، سیدعلی قاسمی عصر امروز در جلسه شورای اداری استان، اظهار کرد: ستاد ویژه ثبتنام در مازندران همگام با سایر استانها راهاندازی شده و پیشبینی میشود که میزان دانشآموزان استان افزایش پیدا کند، لذا در این ارتباط برای تامین فضا نیاز به مساعدت بیشتری داریم.
وی با بیان اینکه در ساماندهی نیروی انسانی با چالش مواجه هستیم، افزود: آموزش و پرورش با مازاد نیروی انسانی مواجه است و این نیروی مازاد در متوسطه دوم بیشتر محرز است و از طرفی نیز در حوزه آموزش ابتدایی با کمبود نیرو مواجه هستیم که این موضوع در شهرستانهای بزرگ با چالش جدیتری مواجه است.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران خاطرنشان کرد: در دولت گذشته تعدادی از نیروهای شرق و مرکز استان برای جذب در آموزش و پرورش بهسمت غرب استان هدایت شدند که برای انتقال این افراد با مشکلات جدی مواجه هستیم و اگر انتقالی این افراد بدون برنامهریزی انجام شود، با مشکل بزرگتری روبهرو میشویم.
وی ادامه داد: ممکن است در انتقال این نیروها بهتنهایی نتوانیم کاری انجام دهیم، به همین دلیل برای ساماندهی نیروی انسانی نیاز به همراهی مسئولان استانی داریم.
قاسمی در پایان از رشد فعالیت پروژه مهر استان مازندران نسبت به سنوات قبل خبر داد و گفت: استان مازندران با 14 رتبه صعود، به جایگاه چهارم کشور در این زمینه دست یافت.
علیاصغر فانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره توافق هستهای ضمن تقدیر از عملکرد تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان، اظهار داشت: ابتدا از مقام معظم رهبری به دلیل حمایتها و هدایتهایی که از تیم هستهای جمهوری اسلامی داشتهاند، تشکر میکنم.
وی افزود: سپس از تیم مذاکرهکننده هستهای تشکر میکنم که با صداقت، امانتداری، شجاعت و دیانتی که داشتند و دارند، خودشان را موظف به حفظ خطوط قرمز نظام دانسته و تلاشهای زیادی در این هماورد سنگین کردند.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: تاثیرگذاری توافق هستهای در پیشبرد امور کشور بدیهی است و آموزش و پرورش هم به عنوان یک نهاد در کنار سایر ارکان نظام یقینا متاثر از این توافق و تفاهم خواهد بود.
عضو کابینه دولت یازدهم خاطرنشان کرد: ما امیدواریم؛ با لغو تحریمهای ظالمانهای که نسبت به ملت ایران در این سالهای اخیر اعمال میشد، بتوانیم در حوزه آموزش و پرورش با پویایی بیشتر، تلاش بیشتر و در اختیار گرفتن منابع بیشتر، خدمات بهتر و در خور مردم را در حوزه تعلیم و تربیت ارائه دهیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش گفت: براساس حکم معاونت حقوقی ریاست جمهوری، آموزشوپرورش مرجع صدور مجوز و نظارت بر تمام مهدکودکهایی است که دوره پیش دبستانی برای کودکان ۴ سال تمام تا ۶ سال تمام ارائه میکنند.
محمد دیمهور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: با توجه به صراحت قوانین و ضوابط موجود و تاکید رهبر معظم انقلاب در بند 2 سیاستهای ابلاغی تحول در آموزش و پرورش مبنی بر حاکمیتی بودن امر تعلیم و تربیت از مهدکودک تا دانشگاه با همراهی و مشارکت معاونت حقوقی ریاست جمهوری اختلاف نظر میان وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی در مورد مدیریت یکپارچه دوره پیش دبستانی حل شد.
وی افزود: بر اساس حکم معاونت حقوقی ریاست جمهوری و جلسه سه جانبه آموزشوپرورش،سازمان بهزیستی و کارشناسان حقوقی معاونت ریاست جمهوری مقرر شد تا مرجع صدور مجوز و نظارت بر مهدکودکهایی که به کار نگهداری کودکان زیر 4 سال تمام مشغولند بر عهده بهزیستی باشد و تمام مهدکودکهایی که دوره پیش دبستانی برای کودکان 4 سال تمام تا 6 سال تمام ارائه میکنند، مکلفند از آموزشوپرورش مجوز بگیرند و مرجع سیاستگذاری، نظارت و ارائه محتوا بر عهده آموزشوپرورش است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش ادامه داد: بدین منظور جلسات هماهنگی با هدف چگونگی صدور مجوز برای مهدکودکهای دارای دوره پیشدبستانی، مراکز و سازمانهای ارائه کننده دوره پیش دبستانی با همکاری وزارت رفاه در حال برگزاری است.
دیمهور خاطرنشان کرد: به زودی وزارت آموزشوپرورش اطلاعیهای منتشر خواهد کرد که در آن با نگاه تسهیل گرایانه نحوه مراجعه مراکزی که دوره پیش دبستانی ارائه میکنند برای اخذ مجوز اعلام خواهد شد.
منصور مجاوری در آیین افتتاحیه اجرای آزمایشی طرح ملی یکپارچه سازی حساب پشتیبان مدارس گفت: این طرح با همکاری بانک ملی ایران و با ایجاد حساب جاری و کوتاه مدت در 105 هزار مدرسه کشور به منظور ساماندهی و مدیریت منابع مالی انجام میشود.
وی در تشریح اهداف اجرای این طرح بیان کرد: نظارت کامل وزارتخانه بر عملکرد دریافت وجوه و کمکهای مردمی و مشارکتهای غیر دولتی در مدارس و توسعه مشارکتهای غیر دولتی و مشارکت اولیا در بهبود کیفیت مدارس از مهمترین اهدافی است که در اجرای طرح دنبال میشود.
مشاور معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش وپرورش افزود: در این طرح به مانده حساب کوتاه مدت مدارس، سود تعلق می گیرد و از طریق این حساب، تمام سرفصلهای اعتباری از طریق کنترلهای درونی و بیرونی قابل پیگیری است.
به گزارش فارس، طرح ملی یکپارچه سازی حساب پشتیبان مدارس تا اواسط مرداد ماه سال جاری در تمامی مدارس کشور اجرایی میشود.
طهورا شهبازی: دانشگاه های دولتی که همواره بار کیفیت آموزش عالی را به دوش کشیده اند این بار و در تعداد نخبگان نیز سرآمد دانشگاه های دیگر شده اند.
در آخرین فهرست کاملی که از نخبگان علمی کشور منتشر شده است دانشگاه های جامع و صنعتی با ۵۰درصد سهم عمده ای در تعداد نخبگان دارند. در حالی که دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور تنها ۳درصد از تعداد نخبگان را به خود اختصاص داده اند. مساله از این جهت اهمیت می یابد که دانشگاه های دولتی در پذیرش دانشجو نیز نسبت به دانشگاه های دیگر با محدودیت های بیشتری روبه رو هستند.
همانطور که چندی پیش معاون آموزشی وزارت علوم اعلام کرده بود اگر چه فقط 15 درصد از کل جمعیت دانشجویی در دانشگاه های دولتی تحصیل می کنند؛ اما بخش اعظم کیفیت آموزشی را همین 15 درصد پوشش می دهند. در میان فهرست دانشمندان تاثیرگذار در هر دانشگاه تنها یک دانشگاه غیر دولتی قرار دارد که از میان ۱۷۳دانشمند، ۵دانشمند را به نام خود کرده است. و ۱۶۸دانشمند دیگر عضو ۲۹ دانشگاه دولتی هستند.
بر همین اساس سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اشاره به تهیه فهرست کاملی از نخبگان علمی کشور گفت: تاکنون به طور تقریبی 173 دانشمند از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی کشور در زمره دانشمندان یک درصد برتر دنیا قرار گرفتهاند.
رئیس مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: بر اساس آمار به دست آمده، توزیع دانشمندان در رشتههای مختلف یکسان نیست. به طوری که 50.8 درصد این دانشمندان متعلق به حوزه علوم پایه هستند. بعد از علوم پایه، علوم پزشکی دارای بیشترین تعداد دانشمند است که شامل 21.4 درصد آنها میشود. به لحاظ سهم حاصل از نخبگان، دانشمندان علوم فنی و مهندسی در جایگاه سوم قرار داشته و 21 درصد دانشمندان تاثیرگذار علمی کشور متعلق به این حوزه هستند. علوم کشاورزی 6.4 درصد از نخبگان بینالمللی کشور را در اختیار دارد و تنها 0.6 درصد از این نخبگان مربوط به حوزه علوم اجتماعی و انسانی است.
تعداد دانشمندان تاثیرگذار شناسایی شده در هر دانشگاه کشور
تعداد دانشمند در هر دانشگاه |
نام دانشگاه/موسسه |
۲۱ |
دانشگاه علوم پزشکی تهران |
۱۸ |
دانشگاه تهران |
۱۲ |
دانشگاه صنعتی شریف |
۸ |
دانشگاه شیراز |
۷ |
دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه صنعتی اصفهان |
۶ |
دانشگاه صنعتی امیرکبیر،شهید بهشتی،اصفهان |
۵ |
دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه آزاد اسلامی |
۴ |
دانشگاه تبریز، بوعلی همدان،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،دانشگاه مازندران |
۳ |
دانشگاه یزد، کاشان، گیلان، رازی کرمانشاه و صنعتی بابل |
۲ |
دانشگاه صنعتی شیراز، فردوسی مشهد، خلیج فارس، سمنان، خوارزمی، تحصیلات تکمیلی فناوری پیشرفته، یاسوج،علوم پزشکی شیراز و تبریز |
رتبه اول در بودجه و آخر در تعداد نخبگان
نگاهی به آمار تعداد نخبگان برتر علمی کشور بر حسب نوع دانشگاه نشان می دهد که سهم دانشگاه های جامع در تعداد نخبگان برتر از دانشگاه های دیگر بیشتر است. دانشگاه های جامع با ۵۰درصد بیشترین تعداد نخبگان را به خود اختصاص داده اند. بعد از آن دانشگاه های صنعتی با ۲۳درصد و دانشگاه علوم پزشکی با ۲۱درصد بیشترین سهم را در تعداد نخبگان برتر دارند. اما نکته مهم در این رتبه بندی سهم ۳درصدی دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد در تعداد نخبگان برتر علمی کشور است.
دانشگاه پیامنور که در چند سال اخیر در دریافت بودجه رتبه اول را به خود اختصاص داده است در تعداد نخبگان برتر رتبه آخر نصیبش شده است.
بودجه امسال دانشگاه پیام نور در حالی به بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که تولید علم آن با دانشگاههای معتبری همچون دانشگاه تهران، صنعتیشریف، علومپزشکی تهران، شهید بهشتی و صنعتی امیرکبیر قابل مقایسه نیست، دانشگاهی که با حمایتهای دولتی و به منظور کاهش میزان قدرت و نفوذ دانشگاه آزاد اسلامی و سایر موسسههای آموزشی آغاز به کار کرد و امسال نیز سیاستهای دولتی آن را به جایی رسانده است که در بودجه سال٩٤، بودجهای دو برابر دانشگاه تهران، چهار برابر دانشگاههایی نظیر شهید بهشتی، صنعتی امیرکبیر، صنعتیشریف و دهها برابر دانشگاههای شهرستانی و صنعتی برای آن در نظر گرفته شده است.
در حالی که همین دانشگاه ها رتبه های برتر در تعداد نخبگان را از آن خود کرده اند. در بین دانشگاههای جامع، دانشگاههای تهران، شیراز، تربیت مدرس، اصفهان، شهید بهشتی، تبریز، مازندران و بوعلی سینا به ترتیب دارای بیشترین تعداد نخبگان هستند. در بین دانشگاههای صنعتی، دانشگاه صنعتی شریف، اصفهان، امیرکبیر، علم و صنعت ایران و نوشیروانی بابل بیشترین تعداد دانشمند تاثیرگذار شناسایی شدهاند. چهار پژوهشگاه نیز به نسبت مساوی دارای نخبگانی در سطح یک درصد بینالمللی هستند که شامل پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران و پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ است.
به نقل از فارس مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در پاسخ به این پرسش که «آیا مدارس کردستان بر اساس گفتههای نماینده این شهر وضعیت نامطلوبی دارند؟»، اظهار داشت: به طور متوسط دو سوم مدارس کشور ایمن هستند و با استانداردهایی که در کشور تدوین شده است، انطباق دارند.
وی افزود: فقط یک سوم مدارس با استانداردها فاصله دارند که از این بین بخش بیشتری نیازمند مقاوم سازی و بخش کمتری از آن نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
رئیسی با اشاره به اینکه سرانه فضاهای آموزشی در استانها بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: به طور متوسط تا پایان سال 1393 به ازای هر دانشآموز در کشور حدود 5 متر مربع فضای آموزشی داشتیم.
وی افزود: جایگاه استان کردستان در سرانه فضای آموزشی 5.23 متر مربع به ازای هر دانشآموز است که نشان میدهد حتی از میانگین کشوری هم دارای فضای آموزشی بیشتری است.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سیاست وزارت آموزش و پرورش این است که به مناطق مرزی توجه بیشتری داشته باشد، تصریح کرد: علاقه داریم که به مناطق مرزی مانند کردستان، کرمانشاه و ایلام که از مرکز کشور فاصله دارند و در جنگ تحمیلی هم صدمه دیدند، توجه بیشتری شود.
وی افزود: مدارس مناطق مرزی قدمت کمتری دارند و اصولاً پس از جنگ تحمیلی بازسازی شدند؛ ضمن اینکه مشکلات را هم رد نمیکنیم و اگر بخواهیم مدارس استاندارد و کامل داشته باشیم باید اقدامی مشابه اقدام مجلس هفتم انجام شود.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه امسال اعتبار خوبی برای عمرانی آموزش و پرورش تصویب شده است، گفت: عمده اعتباری که در بخش عمرانی تصویب شده است معطوف افزایش استانداردها و سطح ایمنی مدارس شده و بیش از 90 درصد اعتبارات ملی که در اختیار نوسازی مدارس قرار میگیرد صرف این کار میشود.
رئیسی افزود: سیاست این است که بهترین امکانات را برای مناطق مرزی و مناطقی که از پایتخت فاصله دارند، فراهم کنیم، ضمن اینکه وضعیت مدارس تخریبی شهر تهران بسیار بدتر از سایر استانهاست و قدمت مدارس و تراکم دانشآموزی تهران بیشتر است.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «آیا اینکه گفته میشود 50 درصد مدارس کردستان امکان تخریب دارند را قبول دارید؟»، گفت: این عدد 50 درصد صحت ندارد، زیرا به طور کلی یک سوم مدارس کشور نیازمند مقاوم سازی هستند.
وی افزود: از بین حدود 13 میلیون متر مربع فضای آموزشی تخریبی که در کشور داشتیم حدود 9 میلیون متر مربع را از اعتباری که مجلس هفتم در اختیارمان قرار داد، تخریب و بازسازی کردیم و 7.5 میلیون متر مربع را تحویل دادیم و 1.5 میلیون متر مربع به صورت نیمه تمام باقی مانده است و امسال عمده نیمه تمامها را تحویل آموزش و پرورش میدهیم.
به کاوش خبر24 به نقل از خبرگزاری فارس حجتالاسلام محسنی اژهای در هشتاد و یکمین نشست خبری خود در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص بازداشت و ممنوعالخروجی اسماعیل عبدی دبیر کانون صنفی معلمان و اینکه وی ممنوعالملاقات است و خانوادهاش از اتهام وی بیخبرند گفت......
خبر24: حجتالاسلام محسنی اژهای در هشتاد و یکمین نشست خبری خود در پاسخ به سؤال خبرنگاری در خصوص بازداشت و ممنوعالخروجی اسماعیل عبدی دبیر کانون صنفی معلمان و اینکه وی ممنوعالملاقات است و خانوادهاش از اتهام وی بیخبرند گفت: اصلاً اطلاعاتی که شما دادید صحیح نیست براساس قانون جدید، بنابراین است که افرادی که ضرورت ندارد اصلاً بازداشت نشوند و آنهایی هم که بازداشت میشوند اگر امکان تبدیل قرار باشد برایشان قرار موقت صادر میشود.
وی ادامه داد: اینکه میگویند متهم از اتهامش اطلاعی ندارد صحیح نیست چرا که در جریان بازپرسی به خود متهم و وکیلش تفهیم اتهام میشود. حالا آن فرد میتواند به خانوادهاش بگوید یا نگویید که خیلی وقتها نمیگویند چون دوست ندارند خانوادهشان از عنوان اتهامیشان مطلع شوند.
اژهای تأکید کرد: در بحث ملاقات هم قانون پیشبینیهای لازم را داشته است اما گاهی ممکن است به تشخیص بازپرس متهم ممنوعالملاقات باشد اما در هر صورت با نظارت بازپرس یا دادیار ناظر زندان با خانوادهاش تماس میگیرد.
خبرنگاری گفت با توجه به نزدیکی انتخابات مجلس خبرگان افشاگریهایی در مورد اختلاس و یا فسادهای مالی و نسبت دادن آن به برخی افراد صورت میگیرد آیا قوه قضاییه ورود نمیکند که اژهای گفت: گاهی افشاگریها به یک مرجع رسمی است که خوب است اما گاهی در یک رسانه افشاگری صورت میگیرد و واقعیت ندارد و این خلاف است و اگر شخص حقیقی یا حقوقی شکایت کند موضوع پیگیری میشود.
وی افزود: اما گاهی این افشاگری موجب تشویش اذهان عمومی میشود که در اینجا مدعیالعموم ورود پیدا خواهد کرد.
یکی از خبرنگاران پرسید آیا از زیرساختهایی همچون پدافند غیرعامل در قوه قضاییه استفاده میشود که اژهای در پاسخ گفت: موضوع پدافند غیرعامل در هر دستگاهی مسئول خود را دارد و در قوه قضاییه هم همین طور است.
وی افزود: جلسهای داشتیم و طرح جامعی تهیه شد که البته پس از طرح اشکالات آن مشخص شد به همین جهت قرار شد اشکالات آن برطرف شود تا به تصویب نهایی برسد.
به کاوش خبر24:باسمه تعالي اداره كل آموزش و پرورش استان ... اطلاعيه شماره 22-94 با سلام و احترام به منظور ايجاد وحدت رويه و اجراي صحيح بخشنامه شماره 4/710 مورخ 16/3/94 در فاصله زماني 1/1/87 لغايت 29/12/87 با ضريب 2/1 مراتب ذيل را به آگاهي مي رساند ....
باسمه تعالي اداره كل آموزش و پرورش استان ... اطلاعيه شماره 22-94 با سلام و احترام به منظور ايجاد وحدت رويه و اجراي صحيح بخشنامه شماره 4/710 مورخ 16/3/94 در فاصله زماني 1/1/87 لغايت 29/12/87 با ضريب 2/1 مراتب ذيل را به آگاهي مي رساند : افزايش حقوق شامل (حقوق مبنا وافزايش سنواتي ) به ميزان 20 درصد افزايش فوق العاده شغل شامل (فوق العاده شغل+ فوق العاده سرپرستي + فوق العاده برجستگي)به ميزان 20 درصد افزايش فوق العاده جذب (به استثنا فوق العاده ترميم يا تعديل )به ميزان 20 درصد افزايش فوق العاده استثنايي به ميزان 20 درصد افزايش فوق العاده ويژه به ميزان 20 درصد توضيحات مهم الف : فوق العاده مستمر شامل ( فوق العاده شغل ، فوق العاده جذب ، فوق العاده ويژه) مي باشد0 ب : افزايش هاي ناشي از حقوق و فوق العاده شغل از تفاوت حد اقل دريافتي و و تفاوت همترازي كاركنان مشمول كسر خواهد شد 0 ج : ساير موارد مندرج در احكام كارگزيني افراد مشمول اين افزايش نمي گردد 0 سيد حسن حسيني مدير كل امور اداري و تشكيلات
بخشنامه شماره 5/710مورخ 22/4/94 موضوع نحوه اعمال مجازات بند(ز) ماده 9 رسيدگي به تخلفات اداري
با سلام و احترام تصوير نامه شماره 25431مورخ 28/2/94 دبيرخانه هيات عالي نظارت سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور در خصوص نحوه اعمال مجازات بند (ز) ماده 9 قانون رسيدگي به تخلفات اداري مصوب 7/9/72 مجلس شوراي اسلامي به پيوست ارسال مي گردد. بديهي است مفاد نامه فوق براي افراديكه به موجب آراء هيات هاي مذكور به مجازات بند فوق محكوم شده اند از تاريخ 28/2/94 قابل اجرا خواهد بود.
خبر24:وزیر آموزش و پرورش گفت: اعضای تیم تدوین زیرنظامهای سند تحول بنیادین پیشنهادهای اثربخش خود را برای تدوین برنامه ششم توسعه ارائه دهند همچنین باید راهکار ارتقای معیشت فرهنگیان را در بندهای برنامه ششم توسعه قرار دهیم.
به گزارش خبر24 به نقل از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علیاصغر فانی در جلسه تدوین و گزارش زیرنظامهای سند تحول بنیادین اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد، نیروی انسانی آموزش وپرورش در دو حوزه انگیزه و ارتقای مهارتهای حرفهای با چالش جدی مواجه است که باید در زیرنظامهای «مدیریت و راهبری» و «منابع انسانی و تربیت معلم» به این دو مقوله توجه ویژه شود.
وی با اشاره به فعالیت بیش از یک میلیون معلم و کارمند در آموزش وپرورش تصریح کرد: نباید در این زیرنظامها فقط به نیروهای ورودی آموزش وپرورش توجه شود، بلکه باید بهسازی نیروی انسانی موجود در آموزش وپرورش هم به صورت آموزشهای ویژه دیده شود.
وزیر آموزش وپرورش با بیان این که هر کدام از زیرنظامهای سندتحول بنیادین راهکارهای زیادی دارد و ممکن است در تعارض با هم یا موازی کاری صورت گیرد، گفت: تعاملات بین زیرنظامهای سند تحول بنیادین لازم است
فانی با بیان این که باید فضا و امکانات در ساخت مدارس انعطاف پذیر باشد، خاطرنشان کرد: نباید در ساخت مدارس روستایی شرایط به گونهای باشد که پس از تخلیه روستا، مدرسه دیگر قابل استفاده نباشد بلکه باید از آن فضاها متناسب با شرایط درکاربری دیگری بهره برد.
وزیر آموزش وپرورش ادامه داد: نباید به وضع موجود قناعت کنیم بلکه باید متناسب با اهداف دورههای تحصیلی، فضاهای آموزشی را طراحی کنیم.
فانی با بیان اینکه تربیت در مدارس پرجمعیت 2 یا 3 هزارنفری شکل نمیگیرد، افزود: باید تکلیف سقف تعداد دانش آموز در فضاهای آموزشی و شرایط استفاده از تکنولوژیهای نوین در آموزش را در این زیرنظامها مشخص کنیم.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور مبنی بر اجرای سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اعضای تیم تدوین زیرنظام های سند تحول بنیادین نکات مهم و پیشنهادهای اثربخش خود را برای تدوین برنامه ششم توسعه به دبیرخانه شورای عالی ارائه دهید تا منابع آن در لایحه بودجه سال 95 لحاظ شود.
فانی با بیان این که یک سوم فضاهای آموزشی کشور استاندارد نیست، خاطرنشان کرد: باید سه یا چهار راهکار مهم مانند استانداردسازی فضای آموزش و ارتقای معیشت فرهنگیان را در بندهای برنامه ششم توسعه قرار دهیم تا آثار آن برای معلمان و اولیا دیده شود.
در ابتدای این جلسه گزارشی از تدوین زیرنظام های پژوهش و ارزشیابی ، مدیریت و رهبری، فضا وتجهیزات، منابع انسانی و تربیت معلم و منابع مالی توسط آقایان قدمی، زرافشان ، رئیسی ، مهرمحمدی وانصاری ارائه شد.
به گزارش خبر24 به نقل از پانا؛محمد دیمه ور در جلسه کارگروه اصلی تفاهم نامه وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارتباطات که امروز دوشنبه 22 تیرماه در معاونت متوسطه برگزار شد اظهار کرد: اعتبار مورد نیاز برای تجهیز مدارس روستایی ابتدایی با توجه به این نکته که مدارس ابتدایی در روستا اکثرا دارای کلاسهای چندپایه و مختلط هستند طبق شاخص مدرسه انتخاب می شود .وی با بیان اینکه تعداد کل مدارس ابتدایی روستایی 40 هزار و 202 مدرسه است افزود: اگر بخواهیم در سه سال این مدارس را تجهیز کنیم به طور متوسط هر سال به 15 میلیارد تومان اعتبار جهت تجهیز نیازمندیم.
به گزارش خبر24 به نقل از ایرنا دستگاه تعلیم و تربیت چه در امر تعلیم و چه در موضوع تربیت دارای تنگناهایی است که هر یک در نوع خود حایز اهمیت است ، هر چند کارشناسان نظرات متفاوتی دارند اما در هر صورت هر گونه تغییر و تحول باید بسیار دقیق و موشکافانه صورت گیرد.
به گزارش خبر24 به نقل از ایرنا دستگاه تعلیم و تربیت چه در امر تعلیم و چه در موضوع تربیت دارای تنگناهایی است که هر یک در نوع خود حایز اهمیت است ، هر چند کارشناسان نظرات متفاوتی دارند اما در هر صورت هر گونه تغییر و تحول باید بسیار دقیق و موشکافانه صورت گیرد.
چه بسا تبعات منفی تصمیمات عجولانه و خارج از کار کارشناسی تاثیرات مخرب بسیاری بر مساله آموزش و تربیت دانش آموزان به همراه داشته باشد که بعدها نتوان با صرف هزینه های گزاف و بهره گیری از خبره ترین معلمان نیز خسارت ها را جبران کرد.
یکی از موضوعات مهم این است که آیا تربیت باید در اولویت قرار گیرد یا آموزش، مساله ای که هر یک از کارشناسان و معلمان با دیدی متفاوت به آن می نگرند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش معتقد است که آموزش باید بار تربیتی داشته باشد و در این راستا نگاه معلم برای دانش آموز بسیار مهم است چرا که او بر مبنای گفتار و رفتار معلم، آموزش می بیند.
حمیدرضا کفاش با بیان اینکه امور پرورشی نقش بسیار مهمی در تربیت دانش آموزان دارد، اظهار داشت: تربیت متوازن در آموزش و پرورش بستگی به نوع رفتار و نگاه معلم دارد.
وی ادامه داد: نگاه جامع به فعالیت های پرورشی در یک فرایند بهم پیوسته خروجی موثر خواهد داشت ، جریان سازی فرهنگی تربیتی دیگر اولویت معاونت پرورشی است و فعالیت های تربیتی و پرورشی باید به یک جریان تاثیرگذار تبدیل شوند.
معلم پایه ششم ابتدایی یکی از مدارس شهر تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شغل معلمی از حساسیت بالایی برخوردار است چرا که با روح و روان بچه ها سر و کار دارد، و تربیت بچه ها مقدم بر آموزش است و باید با ظرافت خاص صورت گیرد.
مهرسا شاکری تربیت را به گذر از پل صراط تشبیه کرد و افزود: رسالت معلمی از این جهت اهمیت دارد که علاوه بر آموزش باید تربیت را نیز مدنظر قرار دهد چرا که هیچ کار آموزشی نیست که با تربیت همراه نباشد.
وی ادامه داد: بزرگترین رسالت یک معلم آن است که پرورش را مقدم بر آموزش بداند تا در آینده دانش آموزانی فاضل و در عین حال عالم تحویل جامعه دهد.
این معلم پایه ششم ابتدایی یادآورشد: قشر معلم با تمام توان بدون در نظر گرفتن دغدغه های مالی و جسمی در کلاس حاضر می شود و معلم به هنگام ورود به کلاس به قدری دغدغه و مشغله های آموزشی و تربیتی دارد که مطالبات و مشکلات خود را از یاد می برد اما در هر صورت مسایل معیشتی گریبانگیر این قشر بر امر تعلیم و تربیت چندان هم بی تاثیر نیست.
کارشناس مسایل آموزش و پرورش نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از برخی مشکلات پرورشی و معیشتی معلمان سخن به میان آورده و گفت : دانش آموز فقط ذهن نیست که ما بخواهیم اطلاعات و یا داده هایی را در آن ذخیره کنیم.
علی پورسلیمان افزود: دانش آموز دارای تفکر، احساس و حس قضاوت و آفرینندگی است و مهم ترین کار یک معلم باید پرورش و شکوفا کردن متوازن و متعادل جنبه های مختلف کلیت وجود دانش آموز باشد.
وی ادامه داد: به علت برخی ذهنیت ها و نیز فرهنگ نادرستی که در زمینه آموزش و پرورش نهادینه شده است این دو مقوله، به صورت غیرعلمی و غیر منطقی از هم تفکیک شده است.
این کارشناس حوزه آموزش و پرورش با بیان اینکه این تفکر، کار معلم را فقط آموزش می داند و اینکه معلم نباید روی جنبه های دیگر شخصیت دانش آموز کار کند، یادآورشد: اکنون نقش غالب معلمان در نظام آموزشی بر تفکیک این دو کارکرد تکیه دارد و البته معلمان نیز ناخودآگاه این نقش را پذیرفته اند.
پورسلیمان اضافه کرد: از سوی دیگر معلمان به علت مشکلاتی که عمده آن در حوزه مسایل اقتصادی و معیشتی است حوصله کار و یا تمرکز روی جنبه های رفتاری و شخصیتی دانش آموزان را ندارند و سعی می کنند در حد وظایفی که بخشنامه ها و دستور العمل ها مشخص کرده اند انجام وظیفه کنند.
وی اظهار داشت: از سوی دیگر فشردگی برنامه آموزشی، فقدان تناسب میان ساعت و حجم آموزش موجب شده است که معلمان تنها هدف و یا رسالت خود را در کتاب مشخص شده تعریف کنند.
کارشناس مسایل آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در دوره متوسطه دوم و در درس زبان انگلیسی، دبیری که تنها یک زنگ و آن هم به میزان مفید 90 دقیقه با دانش آموزان کلاس دارد، آیا فرصتی برای توجه به ابعاد دیگر آموزش و پرداختن به تفاوت های فردی باقی خواهد ماند.
پورسلیمان توضیح داد: در ساختار متمرکز کنونی آموزش و پرورش که همه چیز در یک فرآیند دستوری شکل می گیرد و نقش مدرسه و معلم در زنجیره انتهایی و به صورت ناچیز تعریف شده است، اگر معلم هم بخواهد نقش خود را متحول کند، شرایط و وضعیت اجازه چنین تحولی را به وی نخواهد داد.
اما صرف نظر از دغدغه تربیت که مساله ای بسیار مهم در نظام آموزشی کشور است، باید این مطلب را گوشزد کرد که زمانی چرخه تعلیم و تربیت به درستی به سمت جلو پیش خواهد رفت که همه لوازم و شرایط آن مهیا باشد.
اگر معلم به لحاظ مشکلات معیشتی فراغ خاطر نداشته باشد چه بسا در فرآیند آموزشی نیز تاثیرگذار است و آن هنگام است که نمی توان در رابطه با این موضوع صرفا معلم را مقصر دانست بلکه همه عوامل در این زمینه دخیل هستند.
معلم پایه ششم ابتدایی یکی از مدارس شهر تهران در ادامه یکی از دغدغه های معلمان که بارها نیز گفته شده را پایین بودن دریافتی معلمان در مقایسه با سایر کارکنان دانست و گفت: این مشکلات بویژه برای معلمان مرد که مسوولیت تامین زندگی خانواده را به دوش دارند بیشتر مشهود است به گونه ای که آنان مجبور هستند برای رفع بخشی از مشکلات خود بعد از ساعات آموزشی مدرسه، کلاس های خصوصی بگیرند.
این معلم که 26 سال سابقه تدریس دارد، اظهار کرد: توجیه مسوولان این است که معلمان سه ماه تعطیلی تابستان دارند اما باید توجه داشت که معلمان زمانی که در منزل هستند نیز در طول سال تحصیلی به کارهایی چون طراحی سوالات و تصحیح اوراق امتحانی دانش آموزان می پردازند.
شاکری اضافه کرد: کار آموزشی و پرورشی به قدری سخت و طاقت فرسا است که اگر این فراغت بال در تابستان نباشد نمی توان در طول سال تحصیلی موفق عمل کرد بویژه اکنون که بچه ها به دلیل دسترسی به فناوری های نوین از اطلاعات و بهره هوش بالایی برخوردار هستند و باید مطابق با استعدادهای آنان آموزش ها را به پیش برد.
وی به برخی دیگر از مشکلات معلمان اشاره کرد و گفت: کسری مقرری ماه اول از حقوق معلمان صرفا در وزارت آموزش و پرورش انجام می شود که این نوعی بی عدالتی است و اگر منطقی پشت این کار وجود دارد باید برای معلمان تشریح و تبیین شود.
کارشناس حوزه آموزش و پرورش نیز در ادامه به برخی مشکلات معیشتی و اقتصادی معلمان اشاره کرد و علت آن را اجرا نشدن بخشی از قوانین و عدم اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری دانست.
پورسلیمان با بیان اینکه معلمان به غیر از حقوق که در فیش حقوقی آن ها خلاصه شده است مزایای دیگری ندارند، افزود: یکی از اعتراضات معلمان به این مساله است که چرا ضریب فوق العاده شغل آنان همانند سایر کارکنان دولت نیست ؟
وی ادامه داد: از دیگر موضوعات مورد اعتراض معلمان اجرا نشدن ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری است و آنها این پرسش را مطرح می کنند که این همه تبعیض و تفاوت ناشی از چیست در حالی که بازده کار آنان اگر از سایر کارکنان دولت بیشتر نباشد، کم تر هم نیست.
وی یادآورشد: گره زدن طرح رتبه بندی معلمان با مشکلات اقتصادی و معیشتی معلمان نیز کاری غیرعلمی و غیر کارشناسی است چرا که این طرح برای تعیین شایستگی های فنی و صلاحیت های شغلی قرار است اجرایی شود.
این کارشناس مسایل آموزش و پرورش در رابطه با کسری مقرری ماه اول که مورد اعتراض بسیاری از معلمان است، اظهار کرد: پیش از این در ابتدای استخدام، مقرری و میزان افزایش ماه اول، به صندوق بازنشستگی واریز می شد اما چند سالی بود که این مبلغ کم نمی شد و معلمان دستمزدشان را در فروردین ماه، به طور کامل دریافت می کردند.
پورسلیمان اضافه کرد: در شهریور ماه سال 90، کم کردن این مقرری، مطابق دستور معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری، لازم الاجرا بود و مسوولان آموزش و پرورش، به استناد این نامه به کسر این مقرری اقدام کرده اند.
وی ادامه داد: این در حالی است که در فروردین ماه سال 92 دستورالعملی دیگر از سوی معاونت توسعه مدیریت سرمایه رییس جمهور صادر شد مبنی بر اینکه بر اساس نظریه اداره کل بررسی های امور حسابرسی وزارتخانه ها، موسسات دولتی و نهادهای دیوان محاسبات کشور به عنوان اداره کل هزینه سازمان بازنشستگی کشوری. افزایش ضریب سالانه حقوق کارکنان دولت که همه ساله پس از تصویب هیات وزیران اعلام می شود، جزو هیچ یک از عناوین احصا شده در مواد قانونی از جمله ماده 100 قانون استخدام کشوری نبوده و مشمول کسر مقرری ماه اول نیست.
مدیر سایت سخن معلم یادآورشد: مطابق این نامه، کسر مقرری ماه اول غیر قانونی است مساله ای که معاون پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش نیز بر آن تاکید دارد اما مشخص نیست که آموزش و پرورش، بر اساس چه دستورالعملی به کسری مقرری ماه اول از حقوق فرهنگیان در فروردین سال 94 مبادرت ورزیده است.
با جمع بندی تمامی مشکلات و دغدغه فرهنگیان که از شیوه آموزش، تربیت و معیشت را در بر می گیرد در می یابیم که تمامی این موارد به صورت زنجیره های به هم پیوسته ای است که اگر ارتباط و اتصال منطقی بین آنها ایجاد شود بسیاری از مسایل مرتفع شده و دانش آموزان و معلمان در فضای امن و آرام تری می توانند در چرخه دانایی به پیش روند.
خبر24 :علی زرافشان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این پرسش "تاکنون چه تعداد دانشآموز در مدارس ثبتنام کردند؟" اظهار کرد: سامانه ثبتنام دانشآموزان از اول خرداد فعال شده است و دانشآموزان دوره ابتدایی در خرداد موفق به ثبتنام شدند چرا که امتحانات آنها زودتر به پایان رسیده بود. همچنین دانشآموزان کلاس اولی باید برای ثبتنام اولیه به مدارس مراجعه کنند و بعد از دریافت اطلاعات آنها توسط مدرسه به پایگاههای سنجش سلامت هدایت میشوند.
به کاوش خبر 24 علی زرافشان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این پرسش "تاکنون چه تعداد دانشآموز در مدارس ثبتنام کردند؟" اظهار کرد: سامانه ثبتنام دانشآموزان از اول خرداد فعال شده است و دانشآموزان دوره ابتدایی در خرداد موفق به ثبتنام شدند چرا که امتحانات آنها زودتر به پایان رسیده بود. همچنین دانشآموزان کلاس اولی باید برای ثبتنام اولیه به مدارس مراجعه کنند و بعد از دریافت اطلاعات آنها توسط مدرسه به پایگاههای سنجش سلامت هدایت میشوند.
وی افزود: بر اساس آخرین آمار تا 20 تیر ماه، مشخصات 8 میلیون و 339 هزار و 863 نفر در سامانه ثبت شده است که از این تعداد 5 میلیون و 973 هزار و 572 نفر دانشآموز دوره ابتدایی هستند. در مقایسه با سال گذشته حدود یک میلیون نفر از مجموعه 7 میلیون نفری دانشآموزان دوره ابتدایی هنوز ثبتنام نکردند اما باید توجه داشت که بخشی از دانشآموزان دوره ابتدایی، به کلاس اول میروند و باید بهتدریج به پایگاههای سنجش مراجعه کنند که پس از طی این مرحله، ثبتنام آنها در سامانه قطعی خواهد شد.
** کاهش یکمیلیوننفری جمعیت دانشآموزی در دوره متوسطه دوم
رئیس ستاد پروژه مهر وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در دوره متوسطه اول یک میلیون و 623 هزار و 200 نفر ثبتنام کردند. همچنین در دوره متوسطه دوم نیز 714 هزار و 934 نفر ثبتنام کردند. در سال تحصیلی جدید پایه اول دوره متوسطه دوم را نداریم بنابراین جمعیت دانشآموزی یک میلیون نفر کاهش یافته است و به حدود 2 میلیون و 500 هزار نفر میرسد.
زرافشان بیان کرد: علت کم بودن ثبتنام در دوره متوسطه دوم به این دلیل است که در سال تحصیلی جدید در پایه اول دوره متوسطه دوم دانشآموز نداریم، همچنین دانشآموزان پایه اول باید هدایت تحصیلی شوند و به شاخهها و رشتهها هدایت شوند که این روند ممکن است جابهجایی مدرسه را بههمراه داشته باشد. بنابراین 40 درصد دانشآموزان دوره متوسطه باید به شاخه فنی و حرفهای و کاردانش بروند که مدرسه آنها نیز تغییر میکند، از سوی دیگر ممکن است دانشآموز رشتهای را انتخاب کند که در دبیرستان محل تحصیلش موجود نیست بنابراین باید مدرسه را تغییر دهد.
وی با اشاره به اینکه در مجموع، روند ثبتنامها در مقایسه با سال گذشته شرایط مناسبی دارد، گفت: در دوره ابتدایی و متوسطه اول ثبتنام قابل قبولی انجام شده است. مطابق با دستورالعمل ثبتنام از مدیران مدارس درخواست کردیم تا ثبتنام دانشآموزان میانپایه بدون حضور اولیا و توسط مدرسه انجام شود بهگونهای که تا پایان تیر اکثر ثبتنامها انجام شده باشد.
رئیس ستاد پروژه مهر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه فرصت ثبتنام در مدارس تا پایان تیر است، خاطرنشان کرد: بعد از تیر ماه ممکن است بهدلیل جابهجایی محل سکونت برخی از دانشآموزان، روند ثبتنام ادامه یابد. سال گذشته اکثر ثبتنامها در تیر ماه انجام شد اما در شروع سال تحصیلی نیز بهدلیل جابهجاییهای اتفاق افتاده، ثبتنامهایی را داشتیم.
خبر24 :یک عضو هیات رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: وزارت آموزش و پرورش سریعتر نسبت به تعیین تکلیف و برگزاری آزمون استخدامی اقدام کند.
قاسم احمدی لاشکی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره آخرین وضعیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش اظهار کرد: دو زمان برای برگزاری آزمون استخدامی وجود داشت یکی در تابستان و دیگر در آبان ماه ، البته اگر آزمون در آبان ماه برگزار شود قطعا به درد سال تحصیلی نمی خورد ضمن این که در صورت پذیرش این افراد باید در دانشگاه فرهنگیان برای مدت یکسال آموزش ببینند.
این عضو هیات رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان این که با این شرایط آموزش و پرورش با کمبود نیروی انسانی مواجه می شود، افزود: در حال حاضر 25 هزار نفر در سال 93 بازنشسته شدند و به 15 هزار نفر نیروی جدید نیاز است اما وقتی مجوز وجود نداشته باشد به طور کلی با 40 هزار کمبود نیرو مواجه خواهیم شد.
نماینده مردم نوشهر در مجلس ضمن تاکید بر این که باید تکلیف آزمون استخدامی هر چه زودتر مشخص شود، گفت: باید به این نکته توجه داشت که خروجی دانشگاه فرهنگیان برای مهر سال 95 خواهد بود بنابراین عملا آموزش و پرورش دچار مشکل می شود لذا ضرورت دارد که آموزش و پروش زودتر نسبت به برگزاری آزمون سریعتر اقدام کند.
خبر24:علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش و زمان دقیق برگزاری آن گفت: فکر میکنم؛ حداکثر تا پایان این هفته بتوانیم، اطلاعات دقیقتری که به آن بتوان اتکا کرد را در اختیار دوستان قرار دهیم و به صورت رسمی اعلام کنیم.
به کاوش خبر24 علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش و زمان دقیق برگزاری آن گفت: فکر میکنم؛ حداکثر تا پایان این هفته بتوانیم، اطلاعات دقیقتری که به آن بتوان اتکا کرد را در اختیار دوستان قرار دهیم و به صورت رسمی اعلام کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ما شبانهروز دنبال هماهنگیهای لازم هستیم، ادامه داد: چون به هر حال بخشی از این آزمون در معاونت توسعه مدیریت ریاست جمهوری دنبال میشود و مجوز را این بخش صادر کرده و به طبع باید هماهنگیهای لازم صورت گیرد.
فانی با بیان اینکه هماهنگیهای داخل وزارت آموزش و پرورش کاملا انجام شده است و مشکلی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: براساس پیگیریهایی که انجام دادم و گزارشی که دریافت کردم، قول آخر این هفته را برای اعلام جزییات آزمون استخدامی گرفتم.
وی در ادامه اضافه کرد: اطلاعات تکمیلی برگزاری آزمون، محتوای آزمون، سرفصلها و تاریخ برگزاری آزمون در این زمان مشخص خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که چقدر زمان اعلام شده برای بیان محتوای آزمون دقیق و حساب شده است، گفت: این طور که به ما قول دادند تا پایان هفته اعلام میشود؛ به هر حال ما پیشنهاداتمان را دادیم و باید به تایید معاونت توسعه مدیریت ریاست جمهوری برسد و به محض تایید شدن جزییات را اعلام خواهیم کرد.
گفتنی است؛ در مصاحبهای که هفته گذشته با مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش داشتیم (اینجا)، از اولویت استخدام شدن فرزندان جانبازان، شهدا و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش خبر داد و گفت: 5 درصد از فرزندان رزمندگان 6 ماه به بالا و جانبازان زیر 25 درصد باید در اولویت استخدام قرار گیرند و در مجموع از سهمیه 5 هزار نفری آموزش و پرورش، 1750 نفر از فرزندان شهدا، جانبازان 25 درصد و آزادگان شاغل متوفی استخدام میشوند.
اولین ماه از تعطیلات تابستانه مدارس به نیمه رسیده است و گرمای ماه مرداد بیش از پیش خودنمایی میکند. هرچند طعم شیرین تعطیلات تابستانی برای دانش آموزان و معلمان بیشتر از تلخی گذر ایام است اما برآمدن آفتاب سوزان مرداد حکایت از نزدیک شدن بازگشایی دوباره مدارس دارد.
به گزارش ایسکانیوز، هرچند همیشه مدیران و مسئولین مدارس بعد از بازگشایی به فکر تغییر و تحول و اتمام کارهای عقب افتاده خود میافتند و دانشآموزان تا هفتهها و ماهها بعد از آغاز سال تحصیلی جدید باید بوی رنگ و صدای دنگ دنگ تیشه کارگران را تحمل کنند اما تعطیلات تابستانی برای مدارس میتواند فرصتی مناسب برای تازه کردن نفس و آغاز فصلی جدید در شیوه و نگرش آموزشی مدارس و حتی سیستم آموزش و پرورش کشور باشد.
چالشهای پیش روی آموزش و پرورش
در سالهای اخیر وزارت آموزش و پروش با مشکلات فراوانی از جمله تجهیز سیستم گرمایشی مدارس، پرداخت دیه به دانشآموزان حادثه دیده شین آباد تا اعتراض معلمان به وضعیت معیشتیشان روبرو بوده است. این وزارتخانه هرچند توانسته است از پسِِ برخی از این مشکلات برآید اما این کشتی فرو رفته در گِل باز هم مشکلات فراوانی را پیش رو دارد.
اُفت کیفیت آموزشی و اُفت سطح سواد دانشآموزان، یکی از مشکلاتی جدی است که به چالشی برای وزارت آموزش و پرورش تبدیل شده و عملکرد آموزش و پرورش را دچار نقد بسیاری کرده است. این موضوع، هر چند در سطوح ابتدایی نمایان است اما در پایه متوسطه به اوج خود میرسد.
بررسی های ۱۰ ساله اخیر نشان می دهد؛ هر سال، سطح سواد پذیرفته شدگان دانشگاهها (که همان دانشآموزان فارغ التحصیل مدارس متوسطه هستند)، پایین و پایین تر می آید. کارشناسان حوزه آموزش معتقدند ادامه این روند بار باعث افول بار علمى دانشگاهها و در نتیجه کاهش شدید نخبگان و افزایش انسانهاى با مدرک تحصیلى بالا ولى کم سواد (توهم علم زدگى) خواهد شد.
عدم اجرای صحیح برنامههای درسی، دلیل کاهش کیفیت آموزشی مدارس
در رابطه با علت این اُفت کیفیت آموزشی در مدارس دلایل متعددی از شیوه نامناسب تدریس معلم، برنامه نامناسب درسی تا پایین بودن نسبت معلم به دانش آموز وجود دارد. در همین راستا وزارت آموزش و پرورش در سالهای اخیر در صدد رفع مشکلات آموزشی کشور برنامههای متعددی را از تألیف چندباره کتب درسی، تغییر پی در پی پایههای تحصیلی تا رتبه بندی مدارس کلید زده و یا برخی از آنها را اجرایی کرده است.
با این حال سال گذشته علی زرافشان، معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش، عدم اجرای صحیح برنامههای درسی را یکی از دلایل کاهش کیفیت آموزشی مدارس عنوان کرده است.
ایجاد فضای رقابتی برای افزایش کیفیت با رتبه بندی مدارس
هر چند رتبه بندی مدارس در سال 90 همراه با تدوین و انتشار سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در دوره دولت نهم کلید خورد و از آن به عنوان ابزاری برای ایجاد فضای رقابتی در جهت حرکت رو به جلو آموزش یاد میشد اما پس از آمدن وزیر جدید در وزارت خانه آموزش و پرورش سرنوشت آن مسکوت ماند.
ابراهیم سحرخیز، معاون وقت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در مصاحبهای که در آن سالها با خبرگزاری پانا داشته، شاخصهای آموزشی، تربیتی و همچنین شاخصهای مربوط به فیزیک ساختمان، امکانات و تجهیزات مدرسه را در رتبه بندی مدارس موثر دانسته و گفته است: رتبه بندی، مدیران و عوامل اجرایی مدارس را به تکاپو میاندازد. او همچنین رسیدگی به امور مربوط به رتبه بندی مدارس را در اولویت دستور کار وزارت آموزش و پرورش وقت دانسته است.
طرح رتبهبندی مدارس از استان تهران آغاز شد و پس از آن سرانجام این داستان نامعلوم ماند. اما این روزها اخبار حکایت از ورود رتبهبندی به مدارس نمونه دولتی دارد که بیشتر به منظور تعیین تکلیف شهریه دانشآموزان است.
ایران در کجا جهان ایستاده است؟
اگر علاقهمند به دانستن رتبه مدارس کشور بودهاید و جستوجویی در فضای مجازی کرده باشید حتما دیدهاید که به غیر از رتبهبندی برخی مدارس آن هم براساس شاخصه ورود دانشآموزان به دانشگاهها چیز دیگری را نمیتوانید بیابید.
بی بی سی چندی پیش آماری را از رتبهبندی مدارس جهان در سال 2015 منتشر کرده است که حضور ایران در آن بسیار حائز توجه است.
در این گزارش آمده است، کشورهای آسیایی در بالای این جدول و کشورهای آفریقایی پایین ترین مکان را در این رده بندی از آن خود کردهاند.
در این میان مدارس سنگاپور در رأس این ردهبندی و بعد از آن هنگکنگ قرار گرفته است اما پایین ترین ردهبندی در این رنکیگ متعلق به کشور آفریقایی غنا است.
انگلستان در میان کشورهای اروپایی رتبه 28 و آمریکا رتبه 29 را در ردهبندی مدارس در جهان به خود اختصاص دادهاند.
اتاق فکر اقتصادی OECD دراین باره نوشته است: مقایسه نمره آزمون 76 کشور نشان میدهد که رابطه مستقیمی بین رشد اقتصادی و وضعیت آموزش و پرورش وجود دارد.
در این میان ایران در پایین جدول رتبهبندی مدارس جهان قرار گرفته است و رتبه 51 را از میان 76 کشور از آن خود کرده است.
همچنین در میان کشورهای همسایه ایران، ترکیه با کسب رتبه 41 عملکرد بهتری را داشته است. ارمنستان نیز با رتبه 50 یک پله از ایران بالاتر است.
این آمار اولین رتبهبندی از مدارس جهان است که کیفیت آموزش و پرورش را در جهان به نمایش گذاشته است.
این رتبه بندی، ادغامی از ارزیابیهای بین المللی، نظیر آزمون پیزا OECD ، آزمون TIMSS اجرا شده توسط دانشگاهیان ایالات متحده آمریکا و آزمون TERCE در امریکا لاتین که کیفیت آموزشی را در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه بررسی میکند، است.
رتبهبندی مدارس جهان براساس ریاضی و علوم
براساس این آمار، کشور سنگاپور در رتبهبندی سال 2015 بهترین عملکرد را داشته و در میان کشورهای جهان رتبه نخست را بدست آورده است در حالی که در سال 1960 سطح بالایی از بیسوادی در این کشور وجود داشته است.
مطالعات در انگلستان نشان میدهد که حدود یک پنجم نوجوانان انگلیسی مدرسه را بدون اینکه دیپلم بگیرند، ترک میکنند. اتاق فکر اقتصادی OECD معتقد است که بهبود مهارت و کاهش میزان دانش آموزانی که هر ساله در انگلستان ترک تحصیل میکنند، میتواند تریلیون دلار به اقتصاد انگلستان کمک کند.
این رتبهبندی مدارس جهان که براساس علوم و ریاضی انجام شده بسیار گستردهتر و جامعتر از تستهای پیزای OECD است که براساس استانداردهای آموزش و پرورش از کشورهای صنعتی و ثروتمند انجام میشود.
رتبهبندی بیش از یک سوم کشورهای جهان نشان میدهد که کشورهایی مانند ایران، آفریقای جنوبی، پرو و تایلند توانستهاند خود را تا حدودی به کشورهای دیگر در امر آموزش و پرورش نزدیک کنند.
این رتبه بندی و جایگاه ایالات متحده آمریکا نشان میدهد که عملکرد آموزشی مدارس آمریکا به نسبت عملکرد آموزشی مدارس اروپایی بسیار ضعیفتر بوده به صورتی که حتی کشور ویتنام از ایالات متحده آمریکا نیز پیشی گرفته است.
رابطه مستقیم رشد اقتصادی و وضعیت آموزش و پرورش در کشورها
بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که اگر تمامی افراد در کشورها به سطح پایهای از آموزش و پرورش دست یابند، تولید ناخالص داخلی در آن کشور افزایش خواهد داشت.
در این اینفوگرافیک رشد تولید ناخالص داخلی در طول عمر دانش آموزان برآورده شده و فرض شده است که اگر تمامی دانش آموزان در مدرسه ثبت نام کنند و به مهارتهای حداقلی در مدارس دست یابند تا چه اندازه می توانند بر رشد اقتصادی و پتانسل اقتصادی کشور مؤثر باشند.
هرچند مدارس ایران در رتبه بندی مدارس جهانی در رده های پایین قرار دارد اما این انفوگرافی نشان میدهد که در صورتی که مدارس ما عملکرد بهتر و مناسب تری داشته باشند خواهند توانست پتانسیل بالای اقتصادی را در کشور ایجاد کنند.
یافتههای بدست آمده از این بررسی به طور رسمی در انجمن آموزش و پرورش جهانی در کره جنوبی ارائه گردیده است که منجر به برگزاری کنفرانسی در سازمان ملل متحد با هدف بالا بردن آموزش و پرورش جهانی تا سال 2030 شده است.
تقدیر وزیر آموزش و پرورش از آموزگار موفق زنجانی
به گزارش اخبار20 به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ، پیش ازظهرامروز، علی اصغرفانی وزیر آموزش وپرورش در ساختمان شهید رجایی پذیرای محمود مرادی آموزگار کلاس های چندپایه دبستان رسالت منطقه محروم زنجان رود استان زنجان بود.
این آموزگار موفق با تلاش های بی شائبه خود توانسته است دانش آموزانن منطقه محروم چرلانقوش را در حوزه های آموزش مفاهیم درسی، علوم قرآنی و مهارت های ورزشی پیشرفت های قابل توجهی بدهد به گونه ای که 8 مقام قرآنی در سطح استانی و کشوری ، کسب عناوین ورزشی قهرمانی در سطح منطقه ، استانی و ملی حاصل فعالیت دانش آموزان و نتیجه زحمات این آموزگار است.
گفتنی است؛ درپایان این دیدار صمیمی علی اصغرفانی وزیرآموزش وپرورش بااهدای لوح سپاس اززحمات معلم توانمند زنجانی درمنطقه محروم به پاس ارتقای سطح علمی و ورزشی دانش آموزان قدیربه عمل آورد.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علی باقرزاده، گفت: به هر بی سوادی که در این طرح شرکت کند 100 هزار تومان جایزه می دهیم ،علاوه برای این اگر فردی معلول است 100 هزار تومان نیز هزینه ایاب و ذهاب داده می شود. عمده این کودکان 10 تا 20 سال کودکان کار، کودکان در معرض آسیب و یا معلول جسمی هستند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی بیان کرد: یکی از جلوه های بارز مشارکت دانش آموزان در امور آموزشی ، بحث آموزش اولیای بی سواد خودشان است.
باقرزاده در ادامه اشاره کرد: با این فرض که تمام کودکان 6 تا 9 سال وارد مدرسه می شوند و بی سواد جدید تولید نمی شود ،سازمان افراد 10 تا 20 ساله را شناسایی و تحت پوشش می برد. درضمن حق التدریس آموزش دهندگان این طرح 10 درصد بیشتر از سایر آموزش دهندگان است.
وی درباره هزینه باسواد کردن هرفرد بیسواد، گفت: برای با سواد کردن هر نفر 50 هزار تومان کتاب و اقلام آموزشی رایگان می دهیم و میانگین 650 هزار تومان نیز هزینه مستقیم می پردازیم. البته در برخی از مناطق مانند شهر تهران و اصفهان این هزینه بالاتر است.
باقرزاده تصریح کرد: تا امروز 150 هزار نفر از اولیای دانش آموز تحت پوشش قرار گرفته اند. پیش بینی ما 500 هزار نفر برای ثبت نام در این طرح بود.
وی همچنین افزود: در اجرای این طرح به ظرفیت دانش آموزی اعتقاد داریم، دانش آموزان دوره متوسطه اول نیز می توانند وارد این طرح شوند و هزینه آن را به خود خانواده برگردانند. تمرین مسئولیت پذیری دانش آموز و کمک به اقتصاد خانواده از اهداف این طرح است.نمی دانم از کجا بنویسم و از کدامین در و دروازه؟
راستش را بخواهید هم از در و هم از دروازه ی این اموزش و پرورش زیادی گذر کرده اند و انگار نه انگار که روبه روی آن ها معلمانی ایستاده اند که از معلمان خود از خود گذشتگی را آموخته اند اما بگذارید بگویم با آن که می دانم کسی نه به این نوشته نگاهی می اندازد نه به صدای به ما هم توجه کنید معلمها آقای وزیر می دانید وقتی یک شغل آزاد از معلم هایتان درامد بیشتری دارد.
یعنی این که معلم های عزیز شغل شریفتان را رها کنید به شغل دیگری روی آورید؟
می دانید من یک دانش آموزم ولی حال معلمانم را درک می کنم وقتی می بینم هر چه قدر تلاش می کنند که مشکلاتشان را به کلاس درس نیاورند ولی بازهم روحیه ی بی روحشان نشان از حال درونشان دارد و ما هم که از همان اول حال زارشان را می بینیم می خورد به ذوق درس خواندنمان و می گوییم درس کیلو چنداست؟
اقای وزیر ما دانش اموز ها به گفته ی خودتان اینده ی این کشور را می سازیم خوب ولی نه همه مان ولی آن بعضی ها که اینده ی ایران را می خواهند بسازند, من خود می گویم همه شان وابسته به معلمان اند همان هایی که انگار نه انگار باید احترام داشته باشند همان هایی که درکشورهای خارجی آدم هایی هستند که نباید به آن ها از گل کمتر گفت ولی حال اولیا در مدارس به باد فحش و ناسزا می گیرندشان!!!!!!!
آقای وزیر می دانید معلمی در نگاه بچه ها به یک شغل تنفر انگیزتبدیل شده است؟؟؟؟
بین دانش آموزان هیچکس آرزو نمی کند که معلم شود.چون دیگر معلمی ارزشی برایشان ندارد!!!
می گویند معلمی شغل انبیا است اما.....
کاش فقط ذره ای به مشکلاتشان به دیگر گونه ای می اندیشیدید تا شاید ....
اما و اگر ها شاید ها و ای کاش های زیادی بر سر زبان ها است ولی کسی نمی شنود.
من قصدم توهین نیست اما انتقاد می کنم که چگونه شغل شریف معلمی را به خاطرات تاریخ می سپاریم و شاید روزی از آن در کنار جنگ خانمان سوز حمله ی مغول یاد کنند.
آقای وزیر کمی دلتان به حال معلم ها بسوزد معلمانی که از مشکلات رو به انتخاب شغل دوم می کنند, از صبح تا ظهر در مدرسه و از ظهر تا نصفه شب در شغل دومشان به سر می برند و کودکانشان تشنه ی دقیقه ای توجه از سوی پدرومادرشان هستند.همان کودکانی که روزی ایران در دستانشان خواهد بود!!!
خیلی دردها دارند اما.....
اگر این ها را هم بخوانید برای ما دانش آموزانی که دنیایمان معلم هایمان است کافیست.
خسته نباشید!
با احترام
مائده. ن
از طرف دانش آموزان منطقه ی میانه
تهران – جارپرس – تنی چند از معلمان پیش دبستانی در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش روز یکشنبه خبرنگار پارلمانی جارپرس ، 15 نفر از معلمان پیش دبستانی تجمعی آرام را در مقابل مجلس ترتیب دادند.
این معلمان که در روزها و ماه های گذشته با نفراتی بیشتر در مقابل مجلس تجمعاتی را برگزار کرده بودند خواستار استخدام در وزارت آموزش و پرورش هستند.
شایان ذکر است که این وزارتخانه بر اساس مصوبه مجلس بیش از 40 هزار معلم را در سالهای گذشته به استخدام درآورده است.
طرح رتبه بندی معلمان نیز امسال با هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار اجرایی خواهد شد و از مهر امسال احکام حقوقی معلمان براساس رتبهبندی جدید اعمال خواهد شد.
به گزارش همشهری، علی اصغر فانی همچنین طرح انتقال معلمان از سایر استانها به استان تهران برای جبران کمبود معلم در این استان را منتفی دانست و افزود: بیشتر متقاضیان این انتقال خانمها هستند و ما در تهران با مازاد نیروی زن روبهرو هستیم.ساماندهی نیروی انسانی در هر استان با نیرویهای موجود در همان استان اجرایی خواهد شد و تفاهمنامهای نیز با هر استان در این زمینه منعقد شده است. وی از اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی دولت برای تأمین یارانه شیر مدارس نیز خبر داد و گفت: براین اساس توزیع شیر در مدارس امسال نیز مانند سال گذشته اجرایی خواهد شد.
آزمون استخدامی در تابستان
درحالیکه تا پایان نخستینماه تابستان فرصت زیادی باقی نمانده، مسئولان آموزش و پرورش همچنان جزئیاتی از برگزاری این آزمون اعلام نمیکنند و تنها وعده میدهند که این آزمون برگزار خواهد شد.علی اصغر فانی هم در اینباره شایعه تعویق آزمون استخدامی آموزش و پرورش را رد کرد و گفت: این آزمون تابستان امسال برگزار خواهد شد. وی افزود:«آزمون استخدامی آموزش و پرورش بهصورت مستقل و جدا از آزمون فراگیر سازمان سنجش آموزش کشور برگزار خواهد شد و نحوه اجرای آن نیز برعهده آموزش و پرورش گذاشته شده است.» درحالیکه چندی پیش رئیس مرکز آمار و نیروی انسانی آموزش و پرورش از احتمال لغو برگزاری آزمون استخدامی در تابستان امسال خبر داده بود، علاوه بر وزیر، مدیرکل دفتر وزارتی آموزشوپرورش نیز از قطعی بودن برگزاری این آزمون در تابستان خبر داد و گفت: هماکنون در حال قطعی کردن مقدمات لازم هستیم تا بتوانیم آگهی استخدام را منتشر کنیم.
محمد فاضل با بیان اینکه پیشنهادها و درخواستهای آموزش و پرورش در این رابطه به سازمان مدیریت و برنامهریزی ارائه شده، افزود: در تلاش هستیم تا آگهی استخدام را بهزودی منتشر کنیم اما باید مقدمات کار قطعی شود.این آزمون با شیوههای فعلی جذب نیرو تفاوت دارد، بنابراین مواردی باید در انتخاب افراد دخالت داده شود و در حال بررسی این شاخصها و موارد از طریق تیم کارشناسان آموزش و پرورش و سازمان مدیریت هستیم.
بلاتکلیفی زمان برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در حالی است که بسیاری از متقاضیان این آزمون به این وضعیت معترضند.آنها به نبود امکان برنامهریزی برای مطالعه و آمادگی شرکت در آزمون و همچنین هماهنگی سفرهای تابستانی معترضند.
خبرگزاری فرهنگیان:
سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با توجه به در پیش بودن عید سعید فطر و تبریک آن به شهروندان، به آنان هشدار داد تا مراقب کلاهبرداری اینترنتی به بهانه جمع آوری فطریه باشند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ علیرضا آذردرخش افزود: طی این ایام در فضای مجازی خصوصا شبکه های اجتماعی شاهد انتشار فراخوان هایی تحت عناوین جمع آوری فطریه، کفاره روزه، زکات و کمک به نیازمندان یا آزادی سازی زندانیان نیازمند خواهیم بود که بسیاری از این فراخوان ها جعلی بوده و از سوی افراد شیاد در شبکه های اجتماعی یا فضای سایبر بارگذاری شده است.
وی ادامه داد: پلیس فتا از شهروندان عزیز و محترم درخواست دارد که مراقب این فراخوان ها باشند، زیرا در سال های گذشته کلاهبرداران با عنوان کمک های مردمی به افراد آسیب دیده در حوادث طبیعی از جمله زلزله، فعالیت های مجرمانه ای داشتند که پلیس فتا اقدام به دستگیری این شیادان کرده است.
آذردرخش افزود: هموطنان که قصد دارند فطریه یا کفاره روزه خود را از طریق فضای مجازی یا تلفن بانک و یا سایر روش هایی که به تازگی باب شده و از طریق فضای
مجازی انجام می شوند پرداخت کنند، می توانند فطریه یا کفاره روزه خود را از طریق شرکت ها و موسسات شناخته شده در کشور که توسط رسانه های جمعی (رادیو، تلویزیون) اقدام به اعلام شماره حساب های رسمی خود می کنند، بپردازند و از واریز فطریه یا کفاره روزه خود به حساب های نامعتبر و شخصی افراد خودداری کنند.
وی ادامه داد: همچنین شهروندانی که تمایل دارند از طریق تلفن بانک، اینترنت بانک و سایت های معتبر کمیته امداد امام خمینی(ره) در سراسر کشور اقدام به پرداخت فطریه یا کفاره روز خود کنند نیز دقت داشته باشند تا در دام سایت های جعلی موسوم به فیشینگ گرفتار نشوند و هنگام پرداخت، موارد ایمنی چون آدرس سایت و وجود گواهینامه «اس اس ال» - ssl - را نادیده نگیرند.
سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با بیان اینکه برخی افراد سودجو و فرصت طلب با راه اندازی سایت هایی در قالب موسسه خیریه، قصد جمع آوری فطریه و وجوهات شرعی شهروندان را دارند، گفت: شهروندان و کاربران قبل از پرداخت فطریه خود بصورت مجازی از اصالت و صحت موسسه یا خیریه مطمئن شوند.
وی از هموطنان خواست در صورت مواجه با هر گونه مورد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی با ما در میان بگذارند.
خبرگزاری فرهنگیان:
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یک شنبه مجلس یک فوریت طرحی درباره تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی را به تصویب رساندند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری ایسنا، در صورت تصویب نهایی این طرح وزارت آموزش و پرورش مکلف است مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمات آموزشی را که در اولویت استخدام قرار دارند در وزارت آموزش و پرورش به صورت حقالتدریسی به کار گیرد.
ابتدا دو فوریت این طرح به رای مجلس گذاشته شد که نصاب لازم را نیاورد و در ادامه یک فوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران محور سواد آموزی با 114 رای موافق، 43 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 203 نماینده حاضر به تصویب رسید.
خبر24:مسئولان بهزیستی عنوان کردهاند که بیتردید غربالگری روانی در میان معلمان با توجه به اینکه اگر استرسی داشته باشند، این استرس به کودکان جامعه منتقل میشود، مورد توجه و پیگیری قرار خواهد گرفت…
به کاوش خبر24 :مسئولان بهزیستی عنوان کردهاند که بیتردید غربالگری روانی در میان معلمان با توجه به اینکه اگر استرسی داشته باشند، این استرس به کودکان جامعه منتقل میشود، مورد توجه و پیگیری قرار خواهد گرفت…
دانشآموز ۱۵ساله به دلیل تنبیه روانه بیمارستان شد؛ یک معلم دانشآموزان را مجبور کرد دستشان را در چاه توالت فرو ببرند؛ دست دانشآموز بوشهری به دلیل تنبیه با لوله پلیکا چرک کرد؛ بینی دانشآموز ۱۲ ساله بر اثر تنبیه شکست و… چند خبر از خبرهای تنبیه دانشآموزان بود که رسانهای شد و صدایش از مدارس کشور به بیرون درز کرد. خبرهایی از گوشه و کنار برخی مدارس، که سیستم آموزشی را با چالش مواجه کرده و خانوادهها را نگران میکند.مسئولان بهزیستی از چندماه پیش وارد میدان شدهاند و برای کم کردن و در صورت امکان پایان دادن به این قبیل اتفاقات، پیشنهاد طرح غربالگری سلامت روان معلمان کشور را ارائه دادهاند که در صورت موافقت وزارت آموزش و پرورش اجرا خواهد شد…
مسئولان بهزیستی عنوان کردهاند که بیتردید غربالگری روانی در میان معلمان با توجه به اینکه اگر استرسی داشته باشند، این استرس به کودکان جامعه منتقل میشود، مورد توجه و پیگیری قرار خواهد گرفت.
یکی از مسئولان بهزیستی با اعلام اینکه منتظر اعلام نظر وزارت آموزش و پرورش برای اجرای طرح غربالگری هستیم به فرهیختگان گفت: «این وزارتخانه قرار بود طی چند روز گذشته موافقت یا مخالفت خود را با این طرح اعلام کند که امیدواریم با توجه به نتایج مثبت چنین اقدامی، نظر آموزش و پرورش در این باره مثبت باشد.» به عقیده او، این طرح با توجه به شرایطی که دارد و توضیحاتی که ارائه شده، به هیچ عنوان زیر سوال بردن شأن معلم نیست. البته در این بین برخی از معلمها با اجرای این طرح مخالف هستند؛ زیرا معتقدند که این کار میتواند چهره و شأن معلم را خدشهدار کرده و جایگاه آنها را در جامعه خراب کند.
جعفر ابراهیمی، کارشناس آموزش و پرورش در گفتوگو با فرهیختگان در این باره میگوید: «اگر بهزیستی بخواهد طرحی را با عنوان غربالگری سلامت روان معلمان کشور اجرا کند، با واکنش معلمها روبهرو خواهد شد. زیرا بهزیستی در جایگاهی نیست که بخواهد غربالگری سلامت روان معلمان کشور را انجام دهد. از این رو جامعه معلمها با بهزیستی و هر جایگاه دیگری که بخواهد مسیر آموزش و پرورش را عوض کند برخورد خواهد کرد.»
اجرا با شروط باشد
طرح غربالگری معلمهای کشور اگر چه با واکنش معلمها روبهرو شده و آموزش و پرورش تاکنون موافقت خود را با اجرای آن اعلام نکرده است، اما قاسم جعفری، عضو کمیسیون آموزش و پرورش میگوید: «اگر این طرح با شروطی اجرا شود نهتنها مشکلی ایجاد نمیکند بلکه باعث بهبود سیستم آموزشی کشور میشود.»
او درمورد طرح غربالگری معلمها عنوان میکند: «با اجرای چنین طرحی در صورتی که یک سری شروط را در نظر بگیرند، موافق هستم. غربالگری فیزیکی و روانی از معلمها موضوعی عادی است؛ شاید یک روزی هم از ما نمایندگان یا حتی برخی افراد دیگر در جامعه انجام شود.»او با بیان اینکه نباید اینطور برداشت شود که معلمها دچار مشکل جدی هستند، میافزاید: «قبل از اجرای طرح غربالگری معلمها اول باید اطمینان لازم ایجاد شود و نباید بدون اطلاعرسانی دقیق این طرح را اجرا کرد. نحوه اجرای خوب طرح میتواند تاثیر مثبتی بر جامعه بگذارد، در غیر این صورت تاثیر منفی و بدی هم بر جامعه و هم بر معلمها خواهد گذاشت.»
جعفری تاکید میکند: «نباید شأن و منزلت معلم در طرح غربالگری دچار خدشه شود و اینطور نباشد که بار روانی منفی در جامعه علیه معلمها ایجاد کند.»او بر این باور است که اگر قرار است این طرح انجام شود باید ابتدا نگاه اجتماعی را نسبت به معلمها ترمیم کرد و نباید به گونهای باشد که جایگاه معلمها زیر سوال برود. جعفری همچنین درمورد اینکه چرا آموزش و پرورش برای اجرای این طرح با سازمان بهزیستی همکاری نمیکند، میگوید: «در اینباره باید از آموزش و پرورش سوال شود که چرا همکاری نمیکند؛ زیرا این طرح میتواند به بهبود وضعیت آموزشی کشور کمک کند.»
او میافزاید: «غربالگری سلامت روان معلمان کشور برای ارتقای کیفیت آموزش و کاهش آسیبها در سیستم آموزشی کشور بسیار طرح خوبی است، زیرا همه افراد ممکن است دچار مشکلات روانی باشند و انجام چنین طرحی میتواند به آموزش و پرورش بدون خشونت کمک کند.»
حالا باید منتظر نظر نهایی وزارت آموزش و پرورش درباره غربالگری روانی معلمان باشیم. طرحی که ممکن است جلوی برخی حوادث در مدارس را بگیرد و در برخی کشورها به صورت سالانه اجرا میشود. اما در عین حال برخی معلمان معتقدند که حل مشکلات معیشتی معلمان خود میتواند بخشی از استرس و فشار عصبی معلمان را کاهش دهد؛ استرس و فشاری که ممکن است به دانشآموزان نیز منتقل شود.روزنامه فرهیختگان
خبر24: نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهکارگیری بازنشستگان در آموزش و پرورش به صلاح نیست بر لزوم استخدام حقالتدریسیها در این مجموعه تاکید کرد.
به کاوش خبر24 به نقل از فارس حجتالاسلام سید مهدی موسوینژاد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در دشتستان با اشاره به نطق اخیرش در مجلس در ارتباط با جذب حقالتدریسیها در آموزش و پرورش اظهار داشت: از وزارت آموزش و پرورش میخواهیم در جذب نیروها اولویت را به نیروهای حقالتدریسی بدهند.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: انتظار داریم قوانین و طرحهایی در مجلس تصویب شود که مشکل حقالتدریسیها برطرف شود و مشکلی برای آنها پیش نیاید.
وی افزود: مشکلی که در بحث آموزش و پرورش وجود دارد این است که در بعضی از مناطق تراکم و مازاد معلم وجود دارد و در بعضی از مناطق محروم مثل استان بوشهر مشکل جدی کمبود معلم وجود دارد.
موسوینژاد با اشاره به نحوه بهکارگیری معلمان بازنشسته و با بیان اینکه ضرورتی برای این کار نیست تصریح کرد: نباید معلمان بازنشستهای که از فنون و بعضی آییننامههای تدریس فاصله گرفتهاند دوباره برای تدریس به کار گرفته شوند.
وی تاکید کرد: اگر قرار بر تدریس است، بدون تردید نیروهای جوان و حقالتدریسیها اولویت اول در بهکارگیری و استخدام در آموزش و پرورش هستند.
نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: باید قوانینی تصویب شود که حقالتدریسیها از بلاتکلیفی که این چندسال گرفتار بودهاند درآمده و مشکلشان حل شود.
موسوینژاد با بیان اینکه نیروهای حقالتدریسی تمام دورهها را نیز گذراندهاند یادآور شد: نیروهای حقالتدریسی که دورههای ضمن خدمت و متعددی دیدهاند بهدلیل نیاز مناطق محروم باید به هر نحو ممکن استخدام شوند.
خبر24:به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از تاثیرگذارترین و مهمترین مشاغلی در هر جامعه، حرفهی معلمی است. به طوری که آیندهی هر مملکتی را میتوان در حال نظام آموزشی آن جست و جو کرد. در هر خانواده قطعا تعلیم و تربیت و اعتلای جایگاه علمی و اجتماعی فرزندان است در واقع کادر فرهنگی در هر جامعهای، از ارکان اصلی به شمار میآید و توجه به این قشر، توجه به بهبود وضعیت کشور است، چرا که فرهنگ و تعلیم و تربیت پیکره اصلی و آیندهساز هر جامعه است.
خبر24:به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از تاثیرگذارترین و مهمترین مشاغلی در هر جامعه، حرفهی معلمی است. به طوری که آیندهی هر مملکتی را میتوان در حال نظام آموزشی آن جست و جو کرد. در هر خانواده قطعا تعلیم و تربیت و اعتلای جایگاه علمی و اجتماعی فرزندان است در واقع کادر فرهنگی در هر جامعهای، از ارکان اصلی به شمار میآید و توجه به این قشر، توجه به بهبود وضعیت کشور است، چرا که فرهنگ و تعلیم و تربیت پیکره اصلی و آیندهساز هر جامعه است.
با این اوصاف لازم است به نیازهای این قشر فرهیخته کشور توجه بیشتری شود. نیازهایی که گاه بسیار سادهاند و جزء نیازها و انتظارات اولیه به شمار میآیند که مهمترین این موارد توجه به سلامت است.
خبر24:وزیر آموزش وپرورش با بیان این که هر کدام از زیرنظام های سندتحول بنیادین راهکارهای زیادی دارد و ممکن است در تعارض با هم یا موازی کاری صورت گیرد گفت: تعاملات بین زیرنظام های سند تحول بنیادین لازم است.
به کاوش خبر24 به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ، پیش ازظهرامروز، علی اصغرفانی در جلسه تدوین و گزارش زیرنظام های سند تحول بنیادین که در ساختمان شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: بررسی ها نشان می دهد، نیروی انسانی آموزش وپرورش در دو حوزه انگیزه و ارتقای مهارت های حرفه ای با چالش جدی مواجه است که باید در زیرنظام های «مدیریت و راهبری» و «منابع انسانی و تربیت معلم» به این دو مقوله توجه ویژه شود.
وی با اشاره به فعالیت بیش از یک میلیون معلم و کارمند در آموزش وپرورش ، تصریح کرد: نباید در این زیرنظام ها فقط به نیروهای ورودی آموزش وپرورش توجه شود، بلکه باید بهسازی نیروی انسانی موجود در آموزش وپرورش هم به صورت آموزش های ویژه دیده شود.
فانی با بیان این که باید فضا و امکانات در ساخت مدارس انعطاف پذیر باشد خاطرنشان کرد: نباید در ساخت مدارس روستایی شرایط به گونه ای باشد که پس از تخلیه روستا، مدرسه دیگر قابل استفاده نباشد بلکه باید از آن فضاها متناسب با شرایط درکاربری دیگری بهره برد.
وزیر آموزش وپرورش ادامه داد: نباید به وضع موجود قناعت کنیم بلکه باید متناسب با اهداف دوره های تحصیلی، فضاهای آموزشی را طراحی کنیم.
عضو کابینه تدبیر و امید با بیان این که تربیت در مدارس پرجمعیت 2 یا 3 هزارنفری شکل نمی گیرد ، افزود: باید تکلیف سقف تعداد دانش آموز در فضاهای آموزشی و شرایط استفاده از تکنولوژی های نوین در آموزش را در این زیرنظام ها مشخص کنیم.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور مبنی بر اجرای سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: اعضای تیم تدوین زیرنظام های سند تحول بنیادین نکات مهم و پیشنهادهای اثربخش خود را برای تدوین برنامه ششم توسعه به دبیرخانه شورای عالی ارائه دهید تا منابع آن در لایحه بودجه سال 95 لحاظ شود.
فانی با بیان این که یک سوم فضاهای آموزشی کشور استاندارد نیست خاطرنشان کرد: باید سه یا چهار راهکار مهم مانند استانداردسازی فضای آموزش و ارتقای معیشت فرهنگیان را در بندهای برنامه ششم توسعه قرار دهیم تا آثار آن برای معلمان و اولیا دیده شود.
گفتنی است؛ در ابتدای این جلسه گزارشی از تدوین زیرنظام های پژوهش و ارزشیابی ، مدیریت و رهبری، فضا وتجهیزات ، منابع انسانی و تربیت معلم و منابع مالی توسط آقایان قدمی، زرافشان ، رئیسی ، مهرمحمدی وانصاری ارائه شد.
خبر24:نماینده مردم بوشهر در مجلس با اشاره به مشکلات فرهنگیان، گفت: ابقای مجدد وزیر آموزش و پرورش، فرصتی به وی بوده تا به حل مشکلات فرهنگیان بپردازد.
به گزارش خبر24 عبدالکریم جمیری در جلسه علنی امروز مجلس و در تذکر شفاهی به وزیر آموزش و پرورش، خواستار توجه به وضعیت معیشتی فرهنگیان و پرداخت مطالبات معوق آنها شد.
وی خطاب به وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: وزیر محترم توجه داشته باشد که ابقای مجدد وی با رای نمایندگان، به دلیل رضایت تام و تمام از عملکرد او نبوده است، بلکه فرصتی به او داده شد تا به حل و فصل مشکلات فرهنگیان بپردازد.
نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی همچنین از تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان به خاطر ایستادگی بر مواضع جمهوری اسلامی در مذاکرات هستهای تشکر کرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.