به گزارش خبر24 به نقل از خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک فوریت طرح استفساریه قانون الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را تصویب کرد.
به کارگیری مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمات آموزشی که در اولویت استخدام قرار دارند محتوای طرح مذکور است.
فوریت این طرح با 114 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
در مقدمه این طرح که به امضای 103 نفر از نمایندگان رسیده، آمده است: با عنایت به انقضای مهلت قانونی اجرای قانون الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در مهرماه سال گذشته و استنکاف دولت از اجرای قانون و تشویق اذهان قشر وسیعی از جامعه هدف با عنایت به تصمیم وزارت آموزش و پرورش مبنی بر استخدام 5 هزار نفر معلم و نیاز فوری آن وزارتخانه به جذب و تامین نیروی انسانی به عنوان معلم در سال تحصیلی 1395-1394 ضروری است تا فرصت باقی مانده تا شروع تحصیلی آینده تمهیدی اندیشیده شود تا این معضل در ابعاد مختلف حل شود.
با تصویب نمایندگان مجلس، وزارت آموزش و پرورش مکلف شد مربیان پیشدبستانی و نیروهای خدمات آموزشی را تا پیش از استخدام، به صورت حقالتدریس به کار گیرد.
در هنگام بررسی این طرح ابتدا درخواست دو فوریت آن مطرح شد که با ۹۸ رای موافق از مجموع ۲۰۲ نماینده حاضر در مجلس تصویب نشد و سپس یک فوریت آن به رای گذاشته شد که با ۱۱۴ رای موافق از مجموع ۲۰۳ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید؛ بنابراین این طرح پس از بررسی در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری، به صحن علنی مجلس ارجاع خواهد شد.
بر اساس ماده واحده این طرح که به امضای ۱۰۳ نفر از نمایندگان رسیده است، یک تبصره به شرح ذیل به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۵ مهر ۱۳۸۸ و اصلاحات بعدی آن، الحاق میشود:
تبصره – وزارت آموزش و پرورش مکلف است مربیان پیشدبستانی و نیروهای خرید خدمات آموزشی (گروههای تصریح شده با شرایط مندرج در تبصره ۹) را که در اولویت استخدام قرار دارند، بدون رعایت ماده ۸ قانون مذکور تا زمان اجرای قانون الحاق دو تبصره به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی، به صورت حقالتدریس به کار گیرد.
بار مالی ناشی از این امر در حد سقف حقالتدریس سالانه از محل حقالتدریس کارکنان رسمی وزارت آموزش و پرورش تامین میشود.
بر اساس فراز پایانی این طرح، این قانون از تاریخ اول مهرماه ۱۳۹۴ لازمالاجرا است.
احمد آریایینژاد در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درباره جزئیات طرح نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی که در صحن علنی مجلس اعلام وصول شده بود، افزود: تسهیل در انتقال سوابق بیمه ای از یک صندوق بازنشستگی به صندوق بازنشستگی دیگر هدف این طرح است که بر اساس آن فردی که دارای سوابق بیمهای بوده است تمایل دارد این سوابق را به صندوق بیمهای دیگری انتقال دهد که در این طرح چنین نقل و انتقالی مورد توجه قرار گرفته است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ضرورت توجه به تجمیع سوابق بیمهای در هر سازمان و نهاد، ادامه داد: باید افراد بتوانند با فعالیت خود در هر دستگاهی سوابق گذشته را انتقال دهند که بر این اساس مجلس برآن شد در این طرح صندوقها را مکلف به بروزرسانی مبالغ در صندوق مبدأ و حذف بار اضافی ناشی از نقل و انتقال بر دوش بیمهشده نماید.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: واقعیت آن است که طرح نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی روشی برای نزدیک شدن به عدالت است و بر اساس آن اشخاصی که به هریک از صندوقهای بیمه یا بازنشستگی حق بیمه پرداخت کردهاند سابقه بیمه آنها براساس تقاضای فرد به صندوق جدید منتقل میشود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت: باتوجه به اینکه طی چند هفته اخیر این طرح از سوی هیات رئیسه مجلس اعلام وصول شد لذا قرار است فردا یکشنبه (21 تیر) در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس جزئیات آن مورد بحث و بررسی واقع شود.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، در مقدمه این طرح آمده است: انتقال از صندوق بازنشستگی به صندوق بازنشستگی دیگر چه بهصورت ارادی و چه بهصورت غیرارادی امری عادی و دارای فراوانی قابل توجه است. اقدام دولت در یکی دو سال اخیر مبنی بر تصویب نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی سوابق خدمت اشخاص از یک صندوق به صندوق دیگر بدون الزام به بروزرسانی مبالغ در صندوق مبدأ باعث شد تا هزینهای زیاد بر بیمهشده تحمیل و اعتراضهای فراوانی متوجه مجلس و دولت شود.
ضرورت بروزرسانی این مبالغ در نقل و انتقال منابع از یک صندوق به صندوق دیگر، مجلس را برآن داشت تا در قالب بند "ز" تبصره 15 قانون بودجه سال 1393 صندوقها را مکلف به بروزرسانی و حذف بار اضافی ناشی از نقل و انتقال بر دوش بیمهشده، نماید. مخالفت دولت و مجلس در زمان رسیدگی به بودجه سال 94 در تکرار این بند بهعلت ایراد شورای نگهبان نسبت به قانونگذاری ضمن لایحه بودجه، مجلس را بر آن داشت تا نسبت به تهیه طرح نظاممند نقل و انتقال حق بیمه با بازنشستگی اقدام نماید. برای قانونمند شدن روال نقل و انتقال و جلوگیری از اجحاف به بیمهشدگان این طرح تقدیم مجلس شده است./
منبع:خبرگزاری خانه ملت،
«معلممان خمار بود و دست چپ مرا گذاشت روی میز و ده تا ترکه بهش زد. میگفت: «کراهت دارد اسم خدا را با دست چپ نوشتن.» یعنی اول دو سه بار بهم گفته بود و من محل نگذاشته بودم. آخر همه کارهام را با دست چپ میکردم. با دست راست که نمیتونستم. تا آخر حوصله معلممان سر رفت و ترکه را زد. هنوز یک ماه نبود که مدرسه میرفتم دست مرا میگویی، چنان باد کرد که نگو. زده بود پشت دستم همچی پف کرده بود که ترسیدم.» (گلدستهها و فلک، جلال آلاحمد)
آنچه در داستان آلاحمد تصویر شده، تجربه بسیاری از دانشآموزان ایرانی از ابتدای تاسیس مدارس مدرن در ایران تا زمان تصویب قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان است. قانونی که به دهههای متمادی تنبیه بدنی دانشآموزان پایان داد. هرچند، پیش از تصویب این قانون نیز آییننامههای داخلی در وزارت آموزش و پرورش جهت ممنوعیت تنبیه بدنی در مدارس ابلاغ شده بود. در این گزارش نگاهی کوتاهی میاندازیم به قانونی بودن تنبیه مدنی در مدارس جهان.
تنبیه بدنی دانشآموزان در اروپا و آمریکا
مستندات تاریخی مبنی بر تنبیه دانشآموزان به دوران یونان باستان باز میگردد. در دوران قرون وسطی و پس از آن نیز این تنبیهات رایج بوده است.
طرفداران مجاز بودن تنبیه بدنی کودکان، در توجیه این تنبیهات، از جمله به کتاب مقدس استناد میکنند. در یکی از این آیات تنبیه شدن بنده توسط خداوند را به تنبیه شدن پسری توسط پدری که او را عاشقانه دوست دارد تشبیه شده است. اغلب آیات مورد استناد این افراد در عهد قدیم آمده است (اینجا را بخوانید). پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان نیز، در یکی از سخنرانیهای اخیر خود، سیلی زدن برای تربیت کودکان را تا جایی که شأن آنها پایمال نشود، طبیعی دانست (اینجا را بخوانید). ریشهدار بودن این پدیده در تعلیمات مذهبی باعث شده تنبیه بدنی کودکان در ایالاتی از آمریکا که دارای باور مذهبی قدرتمند هستند، همچنان مجاز باشد. در نقشه زیر، ایالاتی که با رنگ قرمز مشخص شدهاند همچنان تنبیه بدنی دانشآموزان را مجاز میدانند.
در اروپا اما، تمامی کشورها تنبیه بدنی کودکان در مدرسه را ممنوع کردهاند. در پارهای از این کشورها، هرگونه تنبیه بدنی کودکان در خانه یا مدرسه ممنوع است. در باقی کشورهای اروپایی، اگرچه تنبه کودکان در خانه مجاز است، اما مسئولین مدرسه به هیچ عنوان حق تنبیه دانشآموز را ندارند. در نقشه زیر، دسته اول با رنگ سبز و دسته دوم با رنگ آبی مشخص شدهاند.
تنبیه بدنی دانشآموزان در ایران
پیش از تاسیس مدارس مدرن در ایران، تنبیه بدنی کودکانه در مکتبخانهها رایج بوده است. در فرهنگ سنتی ما تنبیه دانشآموزان نه تنها تقبیح نشده است، بلکه مویداتی نیز برای آن وجود دارد. از جمله سعدی در گلستان آورده است که «معلم کُتّابی دیدم در دیار مغرب. جمعی پسران پاکیزه و دختران دوشیزه به دست جفای او گرفتار، نه زهره خنده و نه یارای گفتار. گه عارض سیمین یکی را طپنچه زدی و گه ساق بلورین دیگری شکنجه کردی.» با این وجود سعدی عمل این استاد را نه تنها نادرست نمیداند، بلکه در تائید او میگوید:
استاد معلم چو بود بى آزار / خرسک بازند کودکان در بازار
با تاسیس مدارس جدید در ایران، همچنان سنت تنبیه دانشآموز ادامه یافت. اما این سنت به تدریج مشروعیت خود را از دست داد. تا سرانجام قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بر آن نقطه پایان گذاشت. مطابق ماده دوم این قانون «هر نوع اذیت و آزار کودکان و نوجوانان که موجب شود به آنان صدمهجسمانی یا روانی و اخلاقی وارد شود و سلامت جسم یا روان آنان را به مخاطره اندازد ممنوع است» (اینجا را بخوانید). قانون حمایت از کودکان و نوجوانان در مجلس ششم به تصویب رسید و توسط شورای نگهبان در تاریخ 11 بهمن سال 81 تایید شد.
دانشگاه میشیگان به یک مرد خیابانخواب بورس کامل داد.
دنالد گولد، مرد خیابانخواب پنجاه و یک ساله توانست بورس کامل دانشگاه میشیگان را برای دوره کارشناسی دریافت کند.
پیش از این درآمد این مرد با نواختن در گوشه خیابان تامین میشد. اما با انتشار ویدیو پیانونوازی او در یوتویب (با بیش از 9 میلیون بیننده)، وی توانست توجه بسیاری را به خود جلب کند. تا جایی که این ویدیو بیش از پنج ملیون بار در شبکههای اجتماعی باز نشر شد.
پس از استقبال گسترده از این ویدئو، دانشگاه میشیگان تصمیم گرفت تا امکان مالی تحصیلات در دوره لیسانس را برای او فراهم کند. این مرد همچنین توانست پس از سالها پسر خود را برای بار دیگر ملاقات کند.
دانلد گولد در ابتدای جوانی دانشجوی رشته موسیقی در دانشگاه میشیگان بوده، اما به دلیل کمبود توان مالی از دانشگاه بیرون آمده و پس از مرگ همسر به اعتیاد دچار شده است. به همین علت، سرپرستی کودک سه سال و نیم خود را نیز از دست داده است.
به گزارش خبر24 :عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس و در پاسخ به این پرسش که «شرایط استفاده از تکماده و تبصره برای دانشآموزان چگونه است؟»، اظهار داشت: دیگر عنوان تکماده نداریم اما استفاده از تبصره برای دانشآموزان شرایط خاصی دارد.
عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس و در پاسخ به این پرسش که «شرایط استفاده از تکماده و تبصره برای دانشآموزان چگونه است؟»، اظهار داشت: دیگر عنوان تکماده نداریم اما استفاده از تبصره برای دانشآموزان شرایط خاصی دارد.
وی با اشاره به اینکه نخستین شرط استفاده از تبصره، سال آخری بودن دانشآموز محصل است، خاطرنشان کرد: دانشآموزی که معدل سال آخر او بالاتر از 10 باشد و نمره 2 درس نهایی و 2 درس غیر نهایی بالاتر از 7 داشته باشد، امکان استفاده از تبصره را دارد تا نمره قبولی دریافت کند.
عمادی افزود: دانشآموزانی که پنج درس نهایی و یا افرادی که دروس نهایی کمتری دارند باز هم میتوانند در 2 درسی که نمره بالاتر از هفت داشته باشند از تبصره استفاده کنند.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: با این شرایط در مجموع دانشآموزان سال سوم و سال آخر تحصیل میتوانند در چهار درس نهایی و غیر نهایی از تبصره استفاده کنند.
وی با اشاره به دانشآموزانی که شامل این تبصره میشوند، عنوان کرد: دانشآموزان سال سوم رشتههای انسانی، تجربی و ریاضی، فنی و حرفهای و پیش دانشگاهی شامل استفاده از تبصره در دروس نهایی خواهند شد.
عمادی در گفتوگو با فارس اظهار داشت: استفاده از تبصره پس از امتحانات خردادماه امکان پذیر است
مشاور معاون توسعه مديريت و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش اعلام كرد:
ارايه خدمات تائيديه تحصيلي به صورت آزمايشي درقم انجام مي شود
حسين روحي مشاور معاونت توسعه مديريت و پشتيباني با اشاره به تفاهم نامه همكاري وزارت آموزش و پرورش و كانون انجمن هاي صنفي دفاتر پيشخوان دولت كه به امضاي سيد محمد بطحايي معاون توسعه مديريت و پشتيباني ، و علي فلاح حقيقي دبيركل كانون كشوري دفاتر پيشخوان خدمات دولت رسيد ، اعلام كرد: استان قم؛ ارايه خدمات تاييديه تحصيلي فارغ التحصيلان دوره متوسطه و پيش دانشگاهي را به صورت آزمايشي انجام مي دهد.
به نقل از روابط عمومي معاونت توسعه مديريت و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش حسين روحي اضافه كرد: ارايه خدمات تاييديه تحصيلي با رعايت ضوابط مصوب كارگروه راهبري دفاتر پيشخوان دولت رياست جمهوري مستقر در سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور با هدف ارايه خدمت از طريق درگاه ملي دفاتر پيشخوان خدمات دولت و مديريت فني نظارت و ارايه آن از طريق www.epishkhan.ir در شبكه دفاتر پيشخوان دولت امكان پذير خواهد بود.
مشاور معاونت توسعه مديريت و پشتيباني با اشاره به اينكه ارايه خدمات تاييديه تحصيلي در راستاي توسعه دولت الكترونيك مي باشد افزود: كاهش ترددهاي غير ضرور ، سرعت ، دقت واصالت تاييديه تحصلي از جمله مزاياي اين تفاهم نامه مي باشد.
یادداشت ارسالی به باشگاه:ما دانشجویان ورودی ۹۳ دانشگاه فرهنگیان که می توانستیم به راحتی در رشته های ریاضی ، انسانی و تجربی ، همچون نفت ، مهندسی های مختلف ، حقوق ، داروسازی، پرستاری و … در دانشگاه دولتی پذیرفته شویم و به تحصیل بپردازیم و بعد نیز از وضعیت مالی خوبی برخوردار شویم اما با توجه به عشق و علاقه و با امید پا به این وادی افتخار آفرین گذاشتیم از همان ابتدا با مشکلات زیادی روبرو شدیم…
محمد دیمه ور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درخصوص تدابیر اندیشیده شده برای حل مشکل کمبود نیروی انسانی در دوره ابتدایی اظهار داشت: هم اکنون مطابق قانون برای ساماندهی مدارس کوچک از مشارکت بخش غیردولتی استفاده میکنیم.ظرفیت قانونی مصوبه 595 شورای عالی انقلاب فرهنگی آموزش و پرورش را موظف کرده است در مناطقی که کلاسهای درس زیر نرم تشکیل میشود و اداره کلاسها مقرون به صرفه نیست با خرید خدمات آموزشی از اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به اداره مدارس کوچک اقدام کند.
وی افزود:در این طرح مدرسه در اختیار آموزش و پرورش است و خرید خدمات در قالب عقد قرارداد با موسسات غیردولتی انجام میشود تا نیروی انسانی مورد نیاز تأمین شود اما نظارت بر عملکرد معلم و اداره امور مدرسه در اختیار آموزش و پرورش است.اگر این روش محقق شود میتوانیم حداقل 7 الی 8 هزار معلم ابتدایی را از طریق خرید خدمات آموزشی تأمین کنیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت:برای جبران کمبود نیروی انسانی در دوره ابتدایی استفاده از همکارانی که در سالهای گذشته با همکاری معاونت آموزش متوسطه به دوره ابتدایی آمده اند،ادامه مییابد. با توجه به اینکه در سال تحصیلی 94-95 در دوره متوسطه دوم یک پایه تحصیلی وجود نخواهد داشت، مذاکره کردهایم تا همکارانی که در سالهای گذشته از دوره متوسطه به ابتدایی آمدهاند، با توجه به آموزشها و تجاربی که دریافت کردهاند، همچنان در دوره ابتدایی باقی بمانند و درقالب سیاست چندمعلمی اداره کلاسهای پنجم وششم ابتدایی رابه عهده بگیرند.
دیمه ور خاطرنشان کرد: در سیاست چندمعلمی یک معلم دروس علوم پایه مثل ریاضی، علوم، تفکر و پژوهش را تدریس خواهد کرد، یک معلم تدریس دروس علوم انسانی مثل معارف و قرآن، ادبیات فارسی و علوم اجتماعی را برعهده دارد و معلم تربیت بدنی هم مباحث حوزه خود را اداره خواهد کرد.
بازدید سرزده دکتر فانی از مرکز درمانی فرهنگیان آموزش و پرورش منطقه 2 تهران
به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، صبح امروز وزیر آموزش و پرورش به صورت سرزده در درمانگاه فرهنگیان آموزش و پرورش منطقه 2 شهر تهران حاضر گردید و با کادر پزشکی و فرهنگیان و مراجعان این درمانگاه به گفتگو پرداخت و از نزدیک در جریان مشکلات و مسائل پزشکی و درمانی فرهنگیان قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، در این بازدید که بیش از یک ساعت به طول انجامید، فرهنگیان و مراجعان این درمانگاه درباره مسائل درمانی از قبیل وضعیت بیمه تکمیلی و نحوه کار مراکز درمانی معلمان با وزیر آموزش و پرورش سخن گفتند.
گفتنی است؛ در این بازدید مدیرکل دفتر وزارتی، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی، رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه 2 ، دکتر فانی را همراهی نمودند.
وزیرآموزش و پرورش از بهبود وضعیت بیمه طلایی فرهنگیان نسبت به سال قبل خبر داد.
به نقل از خبرگزاری صداوسیما؛علی اصغر فانی امروز با حضور در مرکز درمانی فرهنگیان منطقه دو آموزش و پرورش شهر تهران ضمن اعلام این خبر افزود: با صندوقی شدن بیمه طلایی فرهنگیان مشکلات تاخیر در پرداخت هزینههای درمانی فرهنگیان کاهش یافته و این هزینهها با تعرفههای مشخص شده در اختیار فرهنگیان قرار میگیرد.
جمعی از فرهنگیان نیز در این بازدید از مشکلات خدمات دهی بیمه طلایی فرهنگیان و عمل نکردن وعدههای شرکت بیمه آتیه سازان حافظ گله کرده و خواستار رفع این مشکلات شدند.
مدیرکل پاسخگویی به شکایات وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه مرزبندی مدارس برای جلوگیری از افزایش تراکم دانشآموزان در کلاس درس است، گفت: عمده شکایات والدین در فصل ثبتنام مربوط به دریافت پول توسط مدارس دولتی، ثبتنام خارج از محدوده و تخلف در برگزاری کلاسهای فوق برنامه است.
به نقل از خبرگزاری پانا - شهر تهران، سید رحیم میرشاهولد با اشاره به مشکلات برخی از والدین در ثبتنام فرزندانشان به دلیل وجود مرزبندی اظهار کرد: مدارس را به هر نحوی که مرزبندی کنیم باز هم حالتی وجود خواهد داشت که افرادی خارج از محدوده قرار بگیرند. برای مرزبندی مدارس، یک خیابان را حد وسط قرار میدهیم که یک طرف خیابان در یک محدوده و طرف دیگر در محدودهای دیگر قرار میگیرد.
به رغم آماده شدن پیش نویس طرح رتبهبندی معلمان، جزئیاتی از این طرح منتشر نشده است. آیا آموزش و پرورش جزئیات رتبهبندی معلمان را پیش از تصویب، در معرض نقد معلمان و کارشناسان قرار خواهد داد؟
به نقل از عیارآنلاین، در این شماره از خبرنامه پرسا به انتشار معیارهای رتبهبندی معلمان، سهم آموزش و پرورش از سیاستهای ابلاغی برنامه ششم، اما و اگرهای کیفیت مدارس غیردولتی، ورود تعزیرات به شهریه مدارس غیردولتی و خلأ برنامههای دانشگاه فرهنگیان برای جذب دانشجومعلمان جدید، پرداخته خواهد شد.
معیارهای رتبهبندی معلمان در انتظار ارزیابی کارشناسان
اواخر فروردین ماه ۹۴ بود که وزارت آموزش و پرورش طی فراخوانی گسترده از فرهنگیان برای ارائه «دیدگاه، نظر و پیشنهاد درباره شاخصهای طرح رتبهبندی معلمان» دعوت به عمل آورد و درگاهی را در پرتال اطلاع رسانی آموزش و پرورش به این امر اختصاص داد. چند روز پس از این فراخوان نیز معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش اعلام نمود که سازوکار ارزیابی و سنجش صلاحیتهای علمی و تخصصی معلمان بعد از طراحی در معرض قضاوت معلمان قرار میگیرد و پس از آن، برای تصویب به مراجع ذیصلاح اعلام خواهد شد.
هفته گذشته و بعد از قریب دو ماه و نیم از این فراخوان، علی اصغر فانی از آماده شدن پیشنویس نظام رتبهبندی معلمان خبر داد و بدون اعلام جزئیات آن، گفت: «این پیشنویس در نوبت رسیدگی جهت تصویب در شورای توسعه مدیریت قرار دارد». لازم به ذکر است که «شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی» در سال ۸۹ به منظور انجام وظایف پیشبینی شده در قانون مدیریت خدمات کشوری تشکیل گردید.
با توجه به وضع نامطلوب اطلاعرسانی، مشخص نیست که چه ایدهها و پیشنهادهایی از سوی معلمان ارائه شده و این ایدهها، با چه فرآیندی و تا چه میزان در تهیه پیشنویس طرح مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین میتوان پرسید که آموزش و پرورش پیش از تصویب پیشنویس طرح رتبهبندی، آیا آن را در معرض قضاوت فرهنگیان و کارشناسان قرار میدهد؟ چرا معیارهای رتبهبندی معلمان به جای تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش، در دستور کار شورای توسعه مدیریت قرار گرفتهاست؟
دو از هشتاد!
هفته گذشته، سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد که ۸۰ سیاست در ۸ محور را در بر میگیرد. دو مورد از سیاستهای ۸۰ گانه، به آموزش و پرورش تعلق دارد. قابل تأمل اینکه این دو سیاست، ذیل محور علم، فناوری و نوآوری قرار گرفته و به «اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و تأکید بر دوران تحصیلی کودکی و نوجوانی» و «افزایش سهم آموزشهای مهارتی در نظام آموزشی کشور» توجه دارند. بر اساس این سیاستها، به نظر میرسد مهمترین اولویت نظام در برنامه ششم، در بخش آموزش و پرورش اجراییسازی سند تحول است و این امر اهتمام همه دستاندرکاران را میطلبد.
لازم به ذکر این که اجرای سند تحول بنیادین در گرو تدوین نقشه راه آن است و وزیر آموزش و پرورش، در جلسه استیضاح خود، مدعی شد که این نقشه راه تهیه شده است. گفتنی است که هنوز متن این نقشه راه برای نقد و بررسی کارشناسی، در فضای عمومی منتشر نشده است.
اما و اگرهای کیفیت مدارس غیردولتی
قضاوت درباره کیفیت مدارس دولتی و غیردولتی از بحثهای جدی است که خانوادهها را در انتخاب میان این دو مردّد میکند. هفته گذشته، عمادی، رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش، گزارشی از نتایج تحلیل نمرات امتحانات نهایی سال تحصیلی ۹۳-۹۴ ارائه نمود که براساس میتوان تحلیلی از وضعیت کیفیت این مدارس ارائه کرد.
بنا به گزارش مذکور، در مراکز استانها و شهرهای برخوردار، نمرات امتحان نهایی مدارس غیردولتی نسبت به مدارس دولتی وضعیت خوبی داشته، اما در مناطق کم برخوردار و شهرستانها، وضعیت برعکس بوده و دانشآموزان مدارس دولتی نسبت به مدارس غیردولتی نمرات بهتری را کسب نمودهاند. به عبارت دیگر، بر اساس یافتههای این تحلیل، مدارس غیردولتی لزوماً در همهی مناطق، کیفیت بهتری نسبت به مدارس دولتی ندارند! و همچنان که عمادی نیز اذعان نموده، «توسعه مدارس غیردولتی در مناطق محروم نتیجه مطلوبی به همراه نداشته است».
در این میان، چالش مهمی مطرح می شود که مسئولین کمتر به آن پرداختهاند: با توجه به کیفیت نسبتاً پایینتر مدارس غیردولتی در مناطق محروم و کمتر برخوردار، آموزش و پرورش با چه توجیهی دانشآموزان را ذیل طرح بسته حمایتی از مدارس غیردولتی به این مدارس سوق میدهد؟! آیا این امر از چاله به چاه افتادن دانشآموزان نیست که از مدرسه دولتی به مدرسه غیردولتی کمکیفیتتر فرستاده میشوند؟
شهریه مدارس غیردولتی؛ زیر ذره بین تعزیرات یا آموزش و پرورش؟
هفته گذشته، مدارس غیردولتی از زاویهای دیگری نیز مورد توجه رسانهها قرار گرفت. ماجرا از بازدید گشتهای سازمان تعزیرات حکومتی از چند مدرسه غیردولتی در تهران آغاز شد که گویا این امر مورد رضایت مسئولان سازمان مدارس غیردولتی آموزش و پرورش واقع نشد و آن را مداخله در امور وزارت آموزش و پرورش دانستند.
این اختلاف، اظهارنظرهای رسانهای طرفین را در پی داشت. رئیس سازمان مدارس غیردولتی معتقد است که فعالیت مدارس و مراکز آموزشی غیردولتی از مصادیق فعالیت اقتصادی نیست و هر گونه دخالت در امور مدارس و مراکز غیردولتی بدون مجوز وزارت آموزش و پرورش ممنوع است. اما تعزیراتیها بر این باورند که با توجه به «قانون تعزیرات حکومتی»، گزارش تخلف گرانفروشی خدمات به بهای بیش از نرخ تعیین شده در تعزیرات حکومتی مورد رسیدگی قرار میگیرد. محمدی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران، نیز اظهار داشته که اگر نظارت بر اضافه دریافتی شهریه مدارس به عهده آموزش و پرورش است، چرا تاکنون دستگاههای ناظرِ آموزش و پرورش گزارش تخلفی در این مورد به تعزیرات حکومتی ارسال نکردهاند؟!
ورود یا عدم ورود گشت تعزیرات به حریم مدارس غیردولتی موضوعی بود که اخیراً و به طور قابل تأملی، در کانون توجه بسیاری از رسانهها قرار گرفت. با صرفنظر از قانونی یا غیرقانونی بودن این مداخله، آیا با ورود تعزیرات به مدارس، ماجرای شهریههای کلان حل میشود؟
دانشگاه فرهنگیان برای جذب نخبگان چه برنامهای دارد؟
از آنجا که فرصت میان اعلام نتایج اولیه کنکور و انتخاب رشته چندان زیاد نیست، در این ایام، یکی از برنامههای مهم داوطلبان، مشورت و تحقیق برای انتخاب رشته و محل تحصیل آینده است تا بعد از اعلام نتایج اولیه برای انتخاب رشته سردرگم نشوند.
به نظر میرسد که این برهه، فرصت خوبی برای دانشگاه فرهنگیان است تا از طرق مناسب رشتههای تربیت معلمی را به داوطلبان ورود به دانشگاه معرفی نماید و آنها را برای ورود به این دانشگاه ترغیب نماید. این دانشگاه به واسطهی ارتباط وثیق با بدنه آموزش و پرورش و مشاوران مدارس، میتواند با شیوههای متنوع همچون توزیع بروشورهای معرفی دانشگاه فرهنگیان میان داوطلبان، استفاده از ظرفیت رسانه ملی، توجیه مشاوران مدارس و… نظر دانشآموزان نخبه را به این دانشگاه و حرفه معلمی جلب نماید.
با این حال، در روزها و ماههای اخیر اقدامی از این دست از سوی مدانشگاه فرهنگیان رسانهای نشده است که اگر حاکی از کمتوجهی و کمکاری آنها باشد، جای تأسف دارد.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، صمد صمدیان گفت: از مهر امسال پایه اول دوره دوم متوسطه حذف و پایه نهم یا همان سوم دوره اول متوسطه استقرار خواهد یافت.
وی افزود: استقرار و حذف پایه های مذکور مستلزم ساماندهی فضا و نیروی انسانی و بازنگری در روش های سازماندهی و همچنین ارتقاء دانش همکاران است.
صمدیان گفت: تاکنون وضعیت نیروی انسانی یک بار با حضور تمامی مناطق و نواحی بررسی شده و برای بار دوم نیز در حال بررسی است .
معاون پژوهش برنامه ریزی و نیروی انسانی با بیان اینکه تابستان امسال دوره های آموزشی سربازمعلمان،کتب جدیدالتالیف و سایر دوره ها ی ضروری پیش بینی شده است، خاطر نشان کرد: امسال با توجه به استقرار پایه نهم و ادغام عملی مقاطع متوسطه و راهنمائی با عنوان مقطع متوسطه دوره ی اول و دوم سازماندهی نیروی انسانی از حساسیت ویژه ایی برخوردار بوده و چندین جلسه و طرح و برنامه در دست اجرا است.
مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس و در پاسخ به این پرسش که «آیا کانکسهایی که به عنوان کلاس پیش ساخته در اختیار مناطق مختلف قرار میگیرد دارای سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسب است؟»، اظهار داشت: کانکسهایی که خریداری میشود، کامل بوده و دارای سیستم گرمایشی و سرمایشی است.
وی با بیان اینکه کلاسهای کانکسی برای مناطقی است که تعداد دانشآموز آن اندک است، افزود: به مرور زمان ممکن است این کانکسها مستهلک شود؛ به همین دلیل به دنبال حذف کانکسهایی هستیم که در برخی مدارس نصب شده و امکان ساخت کلاس وجود دارد.
رئیسی با اشاره به تعداد کانکسهایی که در کشور به عنوان کلاس درس از آنها استفاده میشود، گفت: آمار دقیقی از تعداد کانکسهای کلاسی ندارم، اما عدد آن زیاد نیست و ممکن است یک هزار کلاس درس کانکسی در کشور وجود داشته باشد.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر کلاسهای کانکسی زاییده نظام آموزشی جدید هستند، گفت: این عدد در مقابل 530 هزار کلاس درس کشور عدد قابل توجهای نیست؛ تعدادی از این کلاسهای کانکسی هم به اجرای نظام آموزشی جدید بر میگردد و در جاهایی که امکان تأمین کلاس جدید وجود نداشت، مجبور شدیم که از کلاسهای کانکسی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه در جاهایی که جمعیت در حال جا به جا شدن است مقرون به صرفه نیست که کلاس درس جدید احداث شود، تصریح کرد: مجبور هستیم در این مکانها از کلاسهای کانکسی استفاده کنیم که قیمت این کلاسهای پیش ساخته هم با قیمتهای امروزی بیشتر از 20 میلیون تومان است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: هیچ جای دنیا برای چند دانشآموز کلاس درس جدید احداث نمیکنند و از کلاسهای درس پیش ساخته استفاده میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نظارت گشتهای مشترک اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران بر مدارس غیر انتفاعی شهر تهران و میزان شهریهای که این مدارس از والدین دانش آموزان دریافت میکنند، از حدود دو هفته قبل آغاز شد و بر این اساس گشت مشترک اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران، در یکی از مدارس غیرانتفاعی منطقه 2 شهر تهران حضور یافت که برای مدرسه مورد نظر به دلیل درج نکردن تعرفههای مصوب وزارت آموزش و پرورش، پروندهای تحت عنوان عدم درج قیمت تشکیل شد.
اما ورود گشتهای تعزیرات به مدارس غیردولتی پایتخت با مخالفت سرسختانه مسئولان آموزش و پرورش مواجه شد به گونهای که در اظهارنظرات رسمی مسئولان این وزارتخانه همگی متفق القول از ممنوعیت ورود گشتهای تعزیرات به مدارس غیردولتی سخن گفتند.
مرضیه گرد، رئیس سازمان مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش، فریدن واسعی مدیرکل حقوقی وزارت آموزش و پرورش و سیدرحیم میرشاهولد مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش جزو آن دسته از مسئولانی بودند که طی مصاحبه با خبرگزاری تسنیم بر ممنوعیت ورود گشتهای تعزیرات به مدارس غیردولتی تاکید داشتند.
مسئولان آموزش و پرورش با استناد به قانون تاسیس و راهاندازی مدارس غیردولتی میگویند: این قانون شورایی را برای نظارت بر مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی پیش بینی کرده است، پس وظیفه نظارت بر مدارس غیردولتی بر عهده شورای نظارت است.
فریدون واسعی مدیرکل حقوقی وزارت آموزش و پرورش با تشریح بندهایی از قانون تاسیس و راهاندازی مدارس غیردولتی با تاکید بر ممنوعیت ورود گشتهای تعزیرات به مدارس غیردولتی به تسنیم میگوید:معتقدیم سازمان تعزیرات حکومتی صلاحیت نظارت بر مدارس غیردولتی را ندارد و علت آن این است که مدارس غیردولتی قوانین خاص خود را دارند که باید اجرایی شود. مواد 33 و 34 قانون تاسیس مدارس غیردولتی، تخلفات کارکنان مدارس و موسسان را پیش بینی و مجازاتهایی را برای آن تعریف کرده است. طبق این قوانین، مرجع خاصی برای نظارت بر مدارس غیردولتی پیش بینی شده است.
وی می افزاید:از نظر حقوقی بحثی داریم و این است که اگر سازمان تعزیرات برای خود صلاحیت عام را تصور میکند بر اساس آن میتواند بر تمام امور نظارت کند باید توجه داشت که حق ورود به مدارس غیردولتی را ندارد چرا که امور مدارس غیردولتی از قانون خاصی تحت عنوان قانون تاسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی که مصوب مجلس است، تبعیت میکند، شبیه این امر صلاحیت خاص دیوان عدالت اداری است که محاکم عمومی دادگستری که صلاحیت عام دارند نمیتوانند در وظایف دیوان عدالت اداری که صلاحیت خاص را دارد ورود پیدا کرده و رای بدهند.
در سوی دیگر ماجرا مسئولان سازمان تعزیرات حکومتی با استناد به شکایات مردمی به این سازمان درخصوص شهریه بالای مدارس غیردولتی، معتقدند در چنین شرایطی طبق قانون میتوانند به موضوع نظارت بر شهریه مدارس غیردولتی ورود کنند. مسئولان این سازمان از ماجرای عجیب رخ داده در یک مدرسه غیردولتی خبر میدهند که بر این اساس این مدرسه یک میلیارد تومان اضافی دریافت از مردم داشته است.
محمد محمدی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران درباره رسیدگی تعزیرات به اضافه دریافتیهای مدارس غیردولتی از مردم به تسنیم میگوید:ورود تعزیرات به این مساله کاملا قانونی است. آموزش و پرورش طبق قانون میتواند نظارت داشته باشد و تعزیرات نیز بر روی این نظارت، ایرادی ندارد اما آموزش و پرورش هیچگاه نمیتواند مرجع رسیدگی باشد. نظارت و رسیدکی دو مقوله جداگانه هستند. دستگاه های نظارتی باید نظارت کنند و تخلفات را به مرجع رسیدگیکننده گزارش دهند اما آقایان میگویند ما خودمان رسیدگی میکنیم در حالی که آموزش و پرورش صلاحیت رسیدگی ندارد و قانون نیز چنین اجازهای نداده است. کجای قانون به آموزش و پرورش اجازه داده برای تخلف اضافه دریافتی مجازات تعیین کند؟.
محمدی درباره ادعای آموزش و پرورش مبنی بر رسیدگی به تخلفات در هیات بازرسی عنوان میکند: هیات بازرسی از حیث تخلف اداری به مساله ورود و برای مدیر خاطی حکم صادر میکند ولی از حیث خود تخلف و استرداد مبلغ اضافه دریافت شده به مردم، آموزش و پرورش صلاحیت ندارد. سازمان بازرسی با آن همه عظمت اگر با تخلف مواجه شود به دادگاه یا تعزیرات گزارش میدهد و خودش حکم نمیدهد. متاسفانه آقایان جایگاه ناظر را با رسیدگیکننده یکی دانستهاند که غلط است.ما به مدرسهای رفتیم که یک میلیارد تومان اضافه دریافتی داشت. حکماش چیست؟ میگویند ما مدیر را توبیخ میکنیم. بعد از توبیخ مدیر، تکلیف پول مردم چه میشود؟ قانون گفته اضافه دریافتی باید مسترد و فرد خاطی جریمه شود. اینها را قانون برای تعزیرات تعیین تکلیف کرده است.
به گزارش تسنیم، موضوع دریافت هزینههای بالاتر از شهریههای مصوب از سوی موسسان مدارس غیردولتی زخمی دیرینه است که نظارتهای آموزش و پرورش طی سالهای گذشته نتوانسته مرهمی کارآمد برای این زخم کهن باشد و حتی گزارشهایی درخصوص دریافت شهریههای 20 میلیونی برای مقطع پیش دانشگاهی در مدارس غیردولتی پایتخت طی سالهای اخیر مطرح شده است.
مدارس غیردولتی، شهریههای مصوب شده از سوی آموزش و پرورش را رعایت نمیکنند و در طول سال تحصیلی به بهانههای مختلف از جمله هزینه غذا، سرویس، اردوی علمی و آموزشی هزینههای جدیدی را از خانوادهها در یافت میکنند به گونهای که گاه یک خانواده برای تحصیل دانشآموزش در دروه ابتدایی باید حدود 10 میلیون تومان هزینه کند.
حالا اختلاف نظری میان آموزش و پرورش و سازمان تعزیرات حکومتی در بحث نظارت بر شهریههای دریافتی توسط مدارس غیردولتی ایجاد شده است. مسئولان سازمان تعزیرات با استناد به شکایات مردمی خود را مجاز به نظارت بر شهریههای دریافتی میدانند و بر این باورند آموزش و پرورش طبق قانون میتواند نظارت داشته باشد و تعزیرات نیز بر روی این نظارت، ایرادی ندارد اما آموزش و پرورش هیچگاه نمیتواند مرجع رسیدگی باشد بلکه باید نظارت کند و تخلفات را به مرجع رسیدگیکننده گزارش دهد.
مسئولان آموزش و پرورش اما معتقدند که طبق قانون تاسیس و راهانداری مدارس غیردولتی، آموزش و پرورش مرجع نظارت کننده بر مدارس غیردولتی است و در این قانون مجازاتهایی که آموزشوپرورش در برابر مدارس غیردولتی متخلف باید اعمال کند پیش بینی شده است. آموزش و پرورشیها بر خلاف نظر تعزیراتیها معتقدند که تعزیرات اگر با شکایات مردمی درخصوص شهریه مدارس غیردولتی مواجه شد از آنجا که طبق قانون وظیفه رسیدگی به این موضوع را برعهده ندارد باید آن را به آموزش و پرورش گزارش دهد تا به آن رسیدگی کنند.
برخی از نمایندگان مجلس همچون قاسم احمدی لاشکی و جبار کوچکی نژاد نیز همانند مسئولان آموزش و پرورش معتقدند که ورود گشت تعزیرات به مدارس غیردولتی مجاز نیست چرا که فضای مدارس آموزشی است.
احمدی لاشکی در این خصوص به تسنیم میگوید: آموزش و پرورش و مدارس محیط مقدسی هستند البته در اینکه باید مورد نظارت و بازرسی قرار بگیرند جای شکی نیست و معتقدیم که نباید مدارس غیردولتی را به حال خود رها کرد اما دستگاههای ناظر در خود آموزش و پرورش باید به موضوع نظارت بر مدارس غیردولتی وارد شده و با خاطیان برخورد کنند نه اینکه دستگاهی همچون دستگاه قضا از بیرون به این موضوع ورود کند.
وی می افزاید:محیط حاکم بر مدارس همراه با مهر و آرامش است و نباید تعزیرات به این محیط وارد شود چرا که در این صورت به جایگاه تعلیم و تربیت خدشه وارد میشود البته این موضوع نباید منجر به سوءاستفاده مدارس غیردولتی شود. در این شرایط دستگاه نظارت و حراست آموزش و پرورش باید به شکل پررنگتری ایفای نقش کرده و اقدام به بازرسی از مدارس غیردولتی کنند تا نهادی مانند تعزیرات مدعی این موضوع نشود.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نظر متفاوتی با همکاران بهارستان نشین خود دارد.
حجت الاسلام سلیمی معتقد است که اگر در مدارس تخلف شهریهای یا تخلف دیگری صورت گیرد آموزش و پرورش مسئول آن است اما اگر این تخلف طوری باشد که به سازمان تعزیرات حکومتی شکایتی اعلام شود، این سازمان باید در آن مسئله ورود پیدا کرده و پیگیری کند.
وی میافزاید: تخلفات مالی که خارج از قوانین شهریه باشد و در مدارس غیردولتی صورت گیرد سازمان تعزیرات حکومتی موظف به برخورد خواهد بود. در صورت شکایت به سازمان تعزیرات حکومتی این سازمان موظف به ورود به مدارس و پیگیری خواهد بود.
به گزارش تسنیم، در شرایط فعلی که مردم مشکلات متعددی در بحث مدارس غیردولتی دارند، مسئولان آموزش و پرورش و سازمان تعزیرات باید تلاش کنند تا با همراهی یکدیگر سازوکاری را طراحی کنند تا حقوق خانوادهها پایمال نشود و مدارس غیردولتی اقدام به دریافت شهریههای عجیب و فراتر از شهریه مصوب آموزش و پرورش نکنند.
وی گفت: در هنگام داوری باید محذورات آنها از نظر کمبود امکانات را در نظر بگیریم ولی در عین حال نظام ما جمهوری اسلامی است یعنی اسلام باید حرف اول را بزند و دستگاههای فرهنگی در درجه اول اسلامی باشند.
معاون فرهنگی قوه قضاییه افزود: هر مسئولی در حوزه فرهنگ باید از خود بپرسد که برای اسلامیت کار خود چه کرده است یعنی مسئول یک نشریه یک سینما یا یک رسانه دیگر باید این سوال را از خود بپرسد.
صادقی خاطرنشان کرد: خطاب من شخص خاص یا نهاد خاص فرهنگی نیست بلکه خود را نیز مخاطب قرار میدهم و باید از خود بپرسم که برای اسلامی سازی و ارتقاء وضعیت فرهنگی جامعه به سمت اسلامی شدن چه کردهایم.
وی تصریح کرد: یک وقت میبینیم توسعه فرهنگی یافتهایم که در اینجا مقصودمان افزایش شمار صندلیهای سینماست که این فهم کمی از توسعه غالباً در مفاهیم توسعهای مدنظر قرار میگیرد. برای مثال میگویند تعداد سالنهای تئاتر چنین و چنان شدهاند یا تعداد فرهنگسراها افزایش یافته است پس فرهنگ توسعه یافته است.
معاون فرهنگی قوه قضاییه تاکید کرد: این نگاه نگاهی کاملاً سکولار و مخالف روح مذهب است و در حقیقت این نوع توسعه فرهنگی نیست ولی میتواند ضد فرهنگی باشد چرا که باید دید درون مایه اینگونه توسعه کمی چیست و به چه سمت و سویی میرود و ارزشهای تبلیغ شده در آن چیست.
صادقی خاطرنشان کرد: اگر شما صندلیهای هالیوودی را افزایش دهید بدترین ابزار فرهنگی برای تخریب بنیههای فرهنگی را ایجاد کردهاید که اینجا من فقط مثال زدم نه اینکه کسی این کار را در کشور ما انجام داده باشد.
وی گفت: ما با شبیخون فرهنگی مواجهیم و هر مسئولی باید با خود این سوال را مطرح کند که برای مقابله با تهاجم فرهنگی چه کرده است یا برای مصونیتسازی فرهنگی چه کرده است.
صادقی افزود: برای مثال اینکه این تعداد فیلم سینمایی، کنسرت موسیقی و نظایر اینها افزایش یافته است باید دید که اینها در مسیر درست بودهاند یا خیر و این سوال باید به درستی تحلیل و ارزیابی شود تا اگر در مسیر فرار از معنویت باشد، فاصله گرفتن از ارزشهاست و اقدامی ضد فرهنگی؛ بنابراین در مرحله اول باید معیار ارزشگزاری و سنجش را درست کنیم و سپس عملکردها را بسنجیم.
وی تصریح کرد: ما در حوزه فرهنگ به کارهای واقعاً فرهنگی که ارزشها را ایجاد میکند، تربیت ایجاد میکند و تاثیر عمیق فرهنگی میگذارد به اندازه کافی بها ندادهایم و بدون تعارف در پس از انقلاب نسلهای بعدی را درست تربیت نکردهایم که اینجا خطاب من همه دستگاهها از آموزش و پرورش گرفته تا دانشگاهها، رسانهها و سایر دستگاههای فرهنگساز هستند.
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: باید یک انقلاب فرهنگی در جامعه ایجاد شود، البته نه در روبناها؛ بلکه باید نهادهای فرهنگی از نظام تربیتی آغاز کنند و کارهای زیربنایی صورت پذیرد و نیازمند یک انقلاب تربیتی در نظام آموزش و پرورش و صدا و سیما هستیم.
به گزارش اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛نتایج تحقیق جدید موسسه امنیت اطلاعات در فضای مجازی Intel Security نشان می دهد که قریب ۸۰ درصد مردم عادی قادر به تمایز بین یک ایمیل فیشینگ و یک ایمیل صحیح و سالم نیستند.
علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس و در پاسخ به این پرسش که «تعداد دقیق بیسوادان کنونی در کشور چقدر است؟»، اظهار داشت: مبنای تعداد و درصد باسواد و بیسواد بر اساس سرشماری نفوس و مسکن انجام میشود.
علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس و در پاسخ به این پرسش که «تعداد دقیق بیسوادان کنونی در کشور چقدر است؟»، اظهار داشت: مبنای تعداد و درصد باسواد و بیسواد بر اساس سرشماری نفوس و مسکن انجام میشود.
وی آخرین سرشماری نفوس و مسکن کشور را سال 1390 اعلام و خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج به دست آمده تمام افراد بیسواد بالای 6 سال تا حتی 100 سال که حق تحصیل دارند، 9 میلیون و 719 هزار نفر است که خودشان را بیسواد مطلق معرفی کردهاند.
باقرزاده افزود: این موضوع چون به صورت خود اظهاری است از درجه اعتباری پایینی برخوردار بوده و در تمام دنیا همینطور است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه گروه هدف سازمان نهضت سوادآموزی افراد بین 10 تا 49 سال است، تصریح کرد: از مجموع 9 میلیون و 719 هزار بیسواد فقط 3 میلیون و 456 هزار نفر در گروه سنی 10 تا 49 سال هستند.
وی افزود: در این سالها به این نتیجه رسیدیم که خوداظهاری با نارساییهایی مواجه است و ناگزیر باید به سمت آمارهای ثبتی برویم.
باقرزاده با بیان اینکه از بین 3 میلیون و 456 هزار بیسواد 10 تا 49 سال حدود 430 هزار نفر اتباع خارجی هستند، گفت: این افراد در آمار نبودند و باید برنامهای جداگانه برای آنها داشته باشیم و از کمکهای بینالمللی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: حدود 370 هزار نفر هم در این آمار هستند که شناسایی نشدند و اطلاعات وارد شده آنها را بررسی و مشخصهای از آنها دریافت نشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از مجموع بیسوادان 2 میلیون و 700 هزار نفر باقی میمانند، گفت: از بین سالهای 1390 تاکنون هم حدود 800 تا 900 هزار نفر باسواد شدند و یا سوابق تحصیلی ارائه کردند که با سواد بودند.
وی به تعدادی از افراد که از مجموع بیسوادان کسر میشوند اشاره و عنوان کرد: در این مدت تعدادی از افراد بیسواد فوت شدند و تعدادی هم از مراجع مختلف کشور آموزش ناپذیر شناسایی شدند زیرا دارای معلولیت ذهنی و یا چند معلولیتی بودند و بهره هوشی کمی داشتند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تأکید کرد: تعداد بیسوادان بین 10 تا 49 سال کشور که گروه هدف هستند یک میلیون و 500 هزار نفر پس از کسر تمامی موارد ذکر شده است که همین آمار هم مشروط به خوداظهاری افراد است.
وی با بیان اینکه قطعاً آمار بیسوادان 10 تا 49 سال نسبت به سرشماری سال 1390 کاهش پیدا کرده و آن عددی نیست که گفته میشود، تصریح کرد: البته در آمارهای جهان تفاوتی بین افراد بیسواد قائل نمیشوند اما اولویت کشورمان 10 تا 49 سال است زیرا این گروه سنی به عنوان افراد مولد و موثر جامعه به شمار میروند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش از تهیه کتابچه مشترک تشکل ها و بالابردن ضریب امنیت برگزاری اردوها با دستورالعمل ابلاغی خبر داد.
به گزارش سرویس آموزش و پرورش ایسنا، حمیدرضا کفاش در جلسه شورای هماهنگی تشکل های دانش آموزی به میزبانی سازمان جوانان هلال احمر برگزار شد گفت: دوستان با تهیه کتابچه مشترک فعالیت های تشکلها موافق هستند اما برای اینکه این کتابچه به صورت هرچه کاملتر آماده شود هر تشکل نماینده تام الاختیار خود را به سازمان دانش آموزی معرفی کند تا هیچ فعالیتی منعکس داده نشده باقی نماند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش افزود: سازمان دانش آموزی تمامی طرح ها را جمع آوری و پیش نویس کتابچه را با امضای چهار مسئول تشکل ها آماده می کند.
وی گفت: وظیفه دبیرخانه شورای تشکل های دانشآموزی است تا شرایط برگزاری همایش تشکل ها در مردادماه را هماهنگ کند.
کفاش بیان کرد: باید کتابچه مشترک تشکلها با آرم دبیرخانه هماهنگی تشکلها تهیه شود تا نظرات و برنامه های سمینار معاونین پرورشی و پیشنهادات و فعالیت های تشکل ها در آن گنجانده شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با تاکید در پر رنگ شدن نقش تشکلها در مدارس افزود: فرهنگ سازی اینکه این چهار تشکل در واقع یکی هستند و یک هدف را دنبال میکنند و آن خدمت به دانش آموزان و این نظام است باید ایجاد شود. معتقدم علاوه بر ستاد باید در استان ها نیز شکل بگیرد.
براساس گزارش روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی ادامه داد: امنیت برگزاری اردوها خیلی مهم است و باید کار کنیم که اردوها بدون هیچ مشکلی برگزار شوند. بطور مثال این حادثه مسمومیت چند نوجوان در مشهد مقدس که هیچ ارتباطی هم به آموزش و پرورش نداشت بازتاب بدی دارد. بنابراین پیشنهاد می کنم دستورالعمل امنیت برگزاری اردوهای دانش آموزی که مصوب شورای عالی آموزش و پرورش است ، توسط دبیرخانه تشکیلات دانش آموزی به تشکل ها و دیگر نهادهای اعزام کننده داده شود تاضریب امنیت در اردوها بالا برود.
آقامعلم دل به کوه و دشت زده است تا با گذر از مناطق کوهستانی، روستاهای صعب العبور را شناسایی کرده و کار آموزش دانشآموزان بازمانده از تحصیل را بهعهده بگیرد. ۱۴ ساعت پیادهروی در جادههای کوهستانی برای رسیدن به مدرسه حکایت زندگی اوست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محرومیت دانشآموزان مناطق روستایی و عشایری از عدالت آموزشی موضوعی است که دیگر همه کارشناسان و حتی خود دستاندرکاران عرصه تعلیم و تربیت به آن باور دارند اما کنار تمام این محرومیتها، معلمان مناطق روستایی و عشایری برای بازنماندن دانشآموزان از تحصیل فداکاری و مجاهدت بسیاری را میکنند.
معلمان عشایری گاهی برای آموزش دانشآموزان همراه با آنها کوچ میکنند و حتی ماهها دور از خانواده کنار عشایر به سر میبرند تا به رسالت معلمی خود عمل کنند.
ساعتها پیادهروی در کوه و دشت و عبور از میان مناطق صعب العبور برای رسیدن به مدرسه، دیگر برای معلمان مناطق عشایری به یک رویه عادی تبدیل شده که چندان دشوار نیست.
عزیز محمدیمنش، معلمی از خطه لرستان است که هر سال به کوه و دشت میزند تا در لابهلای مناطق صعب العبور استان لرستان، دانشآموزانی را پیدا کند که تا به حال رنگ شهر و مدرسه را ندیدهاند.
در این گزارش روایتی از تلاش این معلم عشایری برای یافتن دانشآموزان بازمانده از تحصیل در مناطق صعب العبور استان لرستان را بیان میکنیم، معلمی که قید ازدواج و تشکیل خانواده را زده است تا بتواند تمام سال را در مناطق صعب العبور رفت و آمد کرده و الفبای زندگی را به دانشآموزانش بیاموزد.
محمدیمنش معلمی است که از سال 79 بهصورت سرباز معلم وارد آموزش و پرورش شد و بهگفته خود در همان بدو ورود به آموزش و پرورش میخواهد تا او را به دورترین و صعب العبورترین مناطق بفرستند.
روستای قلاوند نخستین منطقهای است که عزیز محمدیمنش در کسوت سربازمعلمی به آنجا وارد میشود. ساکنان این روستا که جمعاً 3 خانوار بودند، برای نخستین بار در سال 79 درخواست معلم کردند و محمدیمنش بهعنوان نخستین معلم راهی این روستا میشود. رسیدن به روستا به پیادهروی 5 تا 6 ساعتی در هر روز نیاز دارد و محمدیمنش دوران دوساله سربازمعلمی خود را با این سختیها با دانشآموزان روستای قلاوند میگذراند.
پس از آن در سال 81، آقا معلم به دل کوه و دشت میزند تا با تلاش خود روستای دیگری را پیدا کند که دانشآموزان آن از تحصیل بازماندهاند. روستای کرناز نخستین روستایی بود که آقا معلم موفق به کشف آن میشود اما برای رسیدن به جمع دانشآموزان این روستای صعب العبور باید روزانه 14 ساعت پیادهروی کند.
محمدیمنش در این خصوص میگوید: برای رسیدن به روستای کرناز یک روز با قطار از سپیدشت به تنگهپنج میرفتم و از تنگهپنج تا روستا نیز 14 ساعت پیادهروی میکردم. مسیر روستای کرناز بهگونهای بود که ماشین به هیچ عنوان نمیتوانست از آنجا عبور کند و باید از میان رودخانهها و کوههای پرپیچ و خم عبور میکردم تا به روستا برسم، حتی گاهی در کوه میخوابیدم. از آنجایی که مسیر بسیار طولانی بود اغلب سال تحصیلی را در مدرسهای که خودم با چادر و سنگ برای دانشآموزان درست کرده بودم، میماندم و شبها نیز در چادری که مدرسهام بود، میخوابیدم.
سال تحصیلی 94ــ94 آقا معلم به جمع دانشآموزان روستای پاچوله گرم در مرز لرستان و خوزستان رفت. دانشآموزان این روستا که 8 دختر و 5 پسر حدوداً 11ساله بودند تا به حال حتی یک کلاس هم درس نخواندهاند و اگر آقا معلم بهسراغ آنها نمیرفت از سال آینده دیگر نمیتوانستند در مدارس روزانه درس بخوانند. با ورود محمدیمنش به این روستا، 13 دانشآموز موفق شدند تا کلاس اول را طی کنند و حالا آقا معلم در تلاش است تا از میان همکاران خود معلمی را پیدا کند که برای سال تحصیلی آینده به این مدرسه آمده و آموزش دانشآموزان را بهعهده بگیرد تا او به کشف روستایی دیگر و دانشآموزان دیگر بپردازد.
آقا معلم سال 87 و 88 در روستای سرکانه معلم بود؛ در خصوص خاطراتش از این روستا میگوید: این روستا چهار خانوار داشت که مجموعاً هشت دانشآموز داشتم. دو دانشآموز در ارتفاعات ساکن بودند و صبح ساعت هفت برای رسیدن به مدرسه راه میافتادند دو ساعت در راه بودند و ساعت 9 میرسیدند.
رفت و آمد در دل کوهستان و مناطق صعب العبور برای دانشآموزانی که 8 یا 10 ساله هستند بسیار دشوار است. تلخترین خاطره سالهای معلمیام مربوط به مرگ دانشآموز خردسالم بهنام ایمان بود که در مسیر کوهستان بهدلیل بارش باران و لغزنده بودن صخرهها از کوه سقوط کرد و در دم جان باخت.
محمدیمنش میگوید: هر سال در کوه و دشت بهدنبال یک روستای صعب العبور هستم و زمانی که موفق به یافتن روستایی میشوم بهمدت یک سال تحصیلی آموزش دانشآموزان را بهعهده میگیرم و بعد از آن برای اختصاص معلمی دیگر به این روستا با همکارانم در آموزش و پرورش رایزنی میکنم تا من بتوانم روستاهای دیگری را شناسایی کنم.
وی میافزاید: تمام امکانات یک معلم عشایری در کلاس درس، تخته سیاه، بخاری چوبی و چادری است که دانشآموزان زیر آن نشسته و به درس معلم گوش میدهند. برای آموزش درس علوم به دانشآموزانم کوچکترین امکانات آزمایشگاهی را ندارم و حتی من بهعنوان یک معلم عشایری نمیدانم چگونه باید کامپیوتر را روشن یا خاموش کرد. تمام همدم من در طول مسیر کوهستان برای رسیدن به مدرسه رادیوی همراهم است.
محمدیمنش اردیبهشت امسال به تهران آمده و به دیدار سردار حزنی رئیس بسیج سازندگی قرارگاه قرب کوثر میرود و درخواست ساخت مدرسه برای مناطق صعب العبور استان لرستان را ارائه میدهد که مقرر شد برای 15 روستا مدرسه ساخته شود و توسط بالگردهای سپاه به این مناطق صعب العبور منتقل شود.
وی میافزاید: درخواست برقراری آژانس هوایی برای معلمان مناطق عشایری بهمنظور تردد آسان به مناطق صعب العبور را به قرارگاه قرب سپاه ارائه کردم چرا که مفاصل پای اغلب معلمان عشایر بهدلیل پیادهروی طولانی آسیب دیده است و حتی در مسیر نیز خطرات متعددی همچون سقوط و حمله حیوانات وحشی آنها را تهدید میکند. بنده سال گذشته در مسیر رفتن به مدرسه از سوی برخی از اشرار مورد تیراندازی قرار گرفتم و پول و وسایل همراهم را دزدیدند.
محمدیمنش میگوید: معلم مناطق عشایری شدم تا دانشآموزانی را که از تمام امکانات محروم هستند، برای آینده این مملکت بسازم. در طول این سالها میان دختران و پسرانی زندگی کردم که هنوز یک بار هم به شهر نیامدهاند و حتی ماشین یا تلویزیون را از نزدیک ندیدهاند. معلم بودن من بهخاطر پول نیست چرا که پولی که دریافت میکنم شاید برای هزینه رفت و آمدم، خرید باطری برای رادیو و نفت برای فانوسم کفایت کند. معلمی در مناطق عشایری را با عشق خدمت به دانش آموزان محروم کشورم انتخاب کردهام.
معاون پشتیبانی، توسعه و مدیریت وزارت آموزش و پرورش از افتتاح 2 مرکز صعب العلاج رایگان برای بیماران فرهنگی در استان های فارس و خراسان رضوی خبر داد.
مدیر کل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش گفت: ماده 48 قانون مقررات مالی دولت میگوید؛ هر دستگاهی که میخواهد نیرویی جذب کند، موظف است؛ فرزندان شهدا، جانبازان 25 درصد و آزادگان شاغل متوفی دستگاه خودش را در اولویت قرار دهد.
محمدحسین کفراشی مدیر کل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در تشریح جزییات استخدام آموزش و پرورش با اشاره به اینکه امسال آموزش و پرورش 5 هزار نفر استخدام میکند، اظهار کرد: ماده 48 قانون مقررات مالی دولت میگوید؛ هر دستگاهی که میخواهد نیرویی جذب کند، موظف است؛ فرزندان شهدا، جانبازان 25 درصد و آزادگان شاغل متوفی دستگاه خودش را در اولویت قرار دهد.
وی افزود: در کنار ماده 48 قانون مقررات مالی دولت نیز، ماده 21 قانون جامع ایثارگران وجود دارد که در این قانون تاکید شده؛ هر دستگاهی که میخواهد؛ استخدامی داشته باشد، موظف است؛ 25 درصد از استخدامیهای خود را از نیروهای ایثارگران و جانبازان و فرزندان شهدا گزینش کند.
کفراشی با تاکید بر اینکه براساس این قانون 5 درصد از فرزندان جانبازان زیر 25 درصد و رزمندگان دوره دفاع مقدس باید تحت پوشش قرار داده شود، گفت: یعنی چیزی حدود 30 درصد از خانوادههای شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان باید هنگام ثبتنام برای استخدام حتما مدنظر قرار بگیرند.
مدیر کل امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش عنوان کرد: براساس ماده 48 که در بالا ذکر شد، آموزش و پرورش باید 25 درصد از فرزندان ایثارگر و جانباز شاغل در آمورش و پرورش را جذب کند که براین اساس 1250 نفر باید پذیرفته شوند.
وی در ادامه تصریح کرد: همچنین از سوی دیگر 5 درصد هم از فرزندان رزمندگان 6 ماه به بالا و جانبازان زیر 25 درصد باید پذیرفته شوند که در مجموع 1750 نفر از سهمیه 5 هزار نفری آموزش و پرورش استخدام میشوند.
کفراشی افزود: علاقهمندان میتوانند برای ثبتنام و ذخیره کردن اطلاعات خود به سیستم ساماندهی و برنامهریزی نیروی انسانی و پرتال آموزش و پرورش به آدرس
http://pdm.medu.ir/portal/home.php?ocode=0&block=employees-child-database
مراجعه کنند و فرزندان جانبازان و رزمندگانی که آموزش و پرورشی هستند با ورود کد پرسنلی آن جانباز، اقدام به ثبت نام میکنند و سیستم خودش تایید می کند که جانباز آزاده است یا خیر.
وی ادامه داد: در حال حاضر به دنبال جمع آوری اطلاعات و آمار این عزیزان هستیم که چه تعداد ایثارگر و خانواده شهید در آموزش و پرورش داریم که علاقهمند هستند که در آموزش و پرورش استخدام شوند.
مدیر کل امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش با بیان اینکه از زمان برگزاری آزمون اطلاعی ندارم، اضافه کرد: آموزش و پرورش در حال تهیه و تدوین شرایط عمومی و اختصاصی برگزاری آزمون است؛ چرا که سهمیه 5 هزار نفری باید در کشور تقسیم شود و استانها نیاز خود را از لحاظ تعداد و جنسیت اعلام کنند.
کفراشی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 9 هزار نفر جانباز شاغل 25 درصد، 4 هزار نفر آزاده شاغل، 5 هزار فرهنگی شهید داریم؛ اما اینکه چه تعداد از فرزندان اینها علاقهمند به استخدام در آموزش و پرورش هستند، هنوز مشخص نشده است.
وی در پایان گفت: به طور مثال استان تهران به نیروی خانم نیاز ندارد و بیشتر به نیروی مرد نیازمند است؛ بنابرین در تهران بیشتر آقایان استخدام خواهند شد و یا اینکه در مقابل استانی داریم که از هر دو جنسیت نیاز دارد و تعداد نیروی خود را به آموزش و پرورش اعلام می کند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با بیان اینکه متاسفانه نرخ بیسوادی در برخی استانهای مرزی رو به افزایش بوده است گفت: بر اساس آمار رسمی نرخ بیسوادی در کشور در حال حاضر 11 درصد است.
دکتر سید ابوالفضل رضوی در گفتوگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تبیین سیاستهای دولت به منظور انسداد مبادی بیسوادی بویژه در مناطق محروم اظهار کرد: متاسفانه شورای عالی مبارزه با بیسوادی حتی یک بار هم در دولتهای نهم و دهم تشکیل نشد.
وی افزود: خوشبختانه این شورا سال گذشته برای نخستین بار به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل جلسه داد و به صورت جدی برای این موضوع برنامه ریزی شد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری ادامه داد: در حال حاضر شورای برنامهریزی سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش تشکیل شده که هدف آن رفع محرومیتهای تحصیلی است . ریاست این شورا بر عهده وزیر آموزش و پرورش و دبیری آن بر عهده معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری است.
رضوی افزود: متاسفانه نرخ بیسوادی در برخی استانهای مرزی ما رو به افزایش بوده است. البته علل مختلفی درباره آم وجود دارد.
وی بااشاره به تمهیدات دولت برای سوادآموزی در مناطق محروم و دورافتاده گفت: در حال حاضر در برخی استانها مراکز حمایتی وجود دارند که موازی با آموزش و پرورش مدارسی را دایر و برخی کودکان را تحت آموزش قرار میدهند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با بیان اینکه اکنون در حال برنامه ریزی برای رفع مشکل تردد و رفت وآمد دانش آموزان مناطق محروم به مدارس هستیم گفت: تعداد محصلان بویژه بعد از مقطع ابتدایی و در دوره دبیرستان در برخی روستاها اندک است و ناچارند به مناطق مجاور بروند. در صدد هستیم مشکل سرویس رفت و آمد دانش آموزان را در این مناطق حل کنیم.
رضوی همچنین افزود: سال گذشته در سیستان و بلوچستان اقدام خوبی صورت پذیرفت و طرح خرید خدمات آموزشی از مدارس غیردولتی در آن به اجرا در آمد که بخشی از مشکلات را حل کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که «آیا دریافت وجه هنگام ثبت نام از والدین دانشآموزان قانونی است؟»، اظهارداشت: دریافت وجه در هنگام ثبت نام در مدارس دولتی به هیچ وجه قانونی نیست.
وی ادامه داد: متأسفانه گزارشاتی میرسد که بعضی مدارس دولتی این اقدام خلاف قانون را انجام میدهند و باید وزارت آموزش و پرورش با این مدیران متخلف با جدیت بیشتری برخورد کند.
حجتالاسلاموالمسلمین سلیمی افزود: به نظر میرسد یک نوع مماشات با این مدیران مدارس صورت میگیرد و همین مماشات باعث شده آنها روز به روز بر دایره اقدامات خود بیفزایند.
عضو کمیسیون آموزش مجلس یادآور شد: برای نمونه دانشآموزی داوطلب مدرسهای است و مدیران مدرسه ممکن است با بهانههایی برای وی دردسر ایجاد کنند؛ مانند اینکه ظرفیت مدرسه پر شده است یا برای ثبت نام دیر آمدهاید و با هزار بهانه دیگر، اولیاء را مجبور به پرداخت وجه میکنند و اسم آن را اقدام داوطلبانه میگذارند و اولیاء دانشآموزان مجبور به پرداخت وجه هستند.
وی اضافه کرد: برخی مدیران در دادن کارنامه دانشآموزان نیز به اسم هدیه و شیرینی وجوهی را از اولیاء دانشآموزان طلب میکنند، یا کلاسهای فوق برنامه که رایج شده است نوعی سرکیسه کردن اولیاء دانشآموزان است و معلم وظیفه خود را درست انجام نمیدهد.
حجتالاسلام والمسلمین سلیمی گفت: برخی مدیران مدرسه در جلسات مشترک با اولیاء اعلام میکنند فرزندتان در درسی ضعیف است و باید کلاس جبرانی و فوق برنامه بگذاریم و این سرکیسه کردن اولیا دانشآموزان است و متأسفانه سرکیسه کردن اولیای دانشآموزان به یک امر رایج در مدارس تبدیل میشود.
عضو کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: معلم وظیفه قانونی خود که تعلیم دانشآموز در کلاس است را انجام نداده و وجوهی را بعد از ساعت درسی دریافت میکند و نام آن را سرویسدهی اضافه میگذارند.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه این روش آرام آرام به عنوان یک رویه در مدارس جا میافتد؛ مانند بعضی از سرویسهای دانشآموزی که در برخی از شهرها مافیایی از آن شکل گرفته است و به دلیل عدم نظارت کافی تا آنجا که امکان دارد از جیب اولیاء دانشآموزان برداشت میکنند.
آوای فرهنگی:علیرغم اینکه یک معلم ۲۴ساعت از هفته را درکلاس درس حضور دارد ، اما چرا بیشتر ملاکهای ارزشیابی وی بر اساس مواردی است که خارج از ۲۴ ساعت موظف صورت می گیرد؟
یادداشت ارسالی”ارزشیابی سالانه معلمان” به قلم مریم رضوانی اصل ،دبیر زمین شناسی ناحیه ۳ قم
علیرغم اینکه یک معلم ۲۴ساعت از هفته را درکلاس درس حضور دارد ، اما چرا بیشتر ملاکهای ارزشیابی وی بر اساس مواردی است که خارج از ۲۴ ساعت موظف صورت می گیرد؟
ما معلمان هر هفته ۲۴ ساعت در کلاس حضور داریم. ولی بیشتر ملاکهای ارزشیابی ما بر اساس مواردی است که خارج از ۲۴ ساعت موظف می باشد. مثل اقدام پژوهی، نوشتن مقاله، کسب تشویق نامه از مسابقات مختلف، شرکت در جلسات شورای دبیران در خارج از وقت مدرسه، تایپ سوالات امتحانی(به نام استفاده از IT و فناوری های نوین)، مستند سازی تجربیات، آموزش به همکاران و…
آیا گنجاندن این موارد در فرم ارزشیابی به مفهوم این نیست که از ما کار بیشتر و بدون حقوق میخواهند؟
چرا در ارگانهای دیگر به ازای جلسات خارج از وقت اضافه کاری تعلق میگیرد ولی در آموزش و پرورش وظیفه تلقی می شود؟
چرا ما طبق ۲۴ موظف ارزشیابی نمی شویم؟
البته دقیق تر بگویم ۲۰ ساعت موظف! چرا که همه می دانیم از زمان جنگ طبق لایحه ای نوشته نشده و تصویب نشده ساعات ما به ۲۴ رسید!!! (که خود این مطلب مقاله ای جداگانه را می طلبد).
گفتنی است،یک معلم مواردی مثل اقدام پژوهی، نوشتن مقاله، کسب تشویق نامه از مسابقات مختلف، شرکت در جلسات شورای دبیران در خارج از وقت مدرسه، تایپ سوالات امتحانی(به نام استفاده از IT و فناوری های نوین)، مستند سازی تجربیات، آموزش به همکاران و… درقبال موارد ذکرشده خارج از وقت موظفی و دروقت و زمانی که متعلق به خود و خانواده اش تعلق دارد ، انجام می دهد ودر قبال آن هیچ گونه حقوق و دستمزدی دریافت نمی کند .
علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران در خصوص موضوع ورود تعزیرات برای کنترل و نظارت دریافت شهریه گفت: هم اکنون در حال مذاکره هستیم تا با بکارگیری ساز و کارهای تخصصی به حل مشکل بپردازیم.
حکم توهین یکی از والدین دانش آموزان به نام (الف – م) به پرسنل یکی از آموزشگاههای شهرستان سبزوار صادر شد…
به گزارش آموزش و پرورش شهرستان سبزوار، محمد رضایی یگانه کارشناس مسئول حقوقی این اداره با بیان این مطلب گفت :بر اساس این حکم یکی از والدین که با ورود به محیط آموزشگاه ضمن توهین و تهدید مدیر و پرسنل یک آموزشگاه اقدام به وارد کردن ضربه ای به یکی از معلمان کرده بود پس از شکایت از این فرد خاطی ، دادگاه با مستندات لازم حکم قطعی برای این فرد را صادر کرد.
محمد رضایی یگانه ادامه داد: در اجرای قانون توهین به ماموران دولت حین انجام وظیفه این فرد به ۷۵ ضربه شلاق و ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد.
شایان ذکر است این حکم غیابی نبوده و پس از ابلاغ حضوری دادرسی به وی ، صادر شده است .
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، خبری با عنوان آموزش و پرورش در افزایش مدارس استعدادهای درخشان تجدید نظر کند، منتشر کردیم که در این خبر ابوالقاسم خسروی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: درست است عملکرد مدارس تیزهوشان و یا مدارس استعدادهای درخشان در سطح کشور مطلوب نیست و همانند مدارس نمونه دولتی عمل میکنند ولی نباید وزارت آموزش پرورش در زمینه انحلال این مدارس عجولانه و غیر کارشناسانه عمل کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، خبری با عنوان آموزش و پرورش در افزایش مدارس استعدادهای درخشان تجدید نظر کند، منتشر کردیم که در این خبر ابوالقاسم خسروی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: درست است عملکرد مدارس تیزهوشان و یا مدارس استعدادهای درخشان در سطح کشور مطلوب نیست و همانند مدارس نمونه دولتی عمل میکنند ولی نباید وزارت آموزش پرورش در زمینه انحلال این مدارس عجولانه و غیر کارشناسانه عمل کنند.
خسروی افزود: خانوادههای زیادی در این زمینه سردرگم هستند و این کار برای دانش آموزان و خانوادههای آنها مشکل آفرین شده است.
وی مهمترین هدف آموزشی تشکیل این مدارس را گردآوردن جمعی از نخبگان دانش آموز در زیر یک سقف و مدیریت متمرکز آنها، با کمترین هزینه نسبت به ارتقای علمی آنها دانست و گفت: مدیریت این مدارس مدیریتی فراتر از آموزش و پرورش میخواهد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزایش بی رویه و بدون اصول کارشناسی این مدارس را به ضرر نظام تعلیم و تربیت کشور دانست و افزود: وزارت آموزش پرورش باید در زمینه افزایش این مدارس تجدید نظر کند.
آمرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان وزارت آموزش و پرورش با صدور جوابیهای به این خبر پاسخ داده است.
در این جوابیه آمده است:مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان در سال گذشته تا کنون سیاست استانداردسازی پذیرش در مدارس مزبور را در پیش گرفته و در تلاش است جذب دانشآموزان را در سالهای آتی به 2.28 درصد برساند و بحث انحلال موضوعیت ندارد بلکه ارتقاء سطح علمی، آموزشی و تربیتی آن مورد تاکید این مرکز است.
حمیدرضا عزیزی امشب در نشست شورای آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: نباید مشکلات معلمان باعث بازنشستگیهای پیش از موعد آنان شود.
اهوازنوین به نقل از شمانیوز، وی بازنشستگیهای پیش از موعد در آموزش و پرورش را باعث کمبود نیرو دانست و ادامه داد: باید با برنامهریزی مناسب در این ادارهکل از نقل و انتقالات بیرویه جلوگیری شود. این مسئول با بیان اینکه باید نقل و انتقالات در آموزش و پرورش به صفر برسد تاکید کرد: در برخی از مناطق مقرر شده معلمان خارج از مقررات بومی شوند. عزیزی کمبود سرانه دانشآموزان در مدارس شبانهروزی را مشکل بزرگی دانست و افزود: متاسفانه در مدارس ما نشانههایی از سوءتغذیه به چشم میخورد و این مشکل در مدارس شبانهروزی حادتر است. وی کمبود ویتامین دی و آهن در بین دختران دبیرستانی را نگران کننده دانست و بیان داشت: تعداد کلاسهای درسی در شهرها مازاد و در روستاها کم است و باید مسئولان در این زمینه اقدامات لازم را در دستور کار خود قرار دهند. نماینده مردم اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به معلمان پروازی خاطرنشان کرد: این اقدام باعث خروج پول از استان میشود.
با پیگیری های یک معلم اردبیلی ، دیوان عدالت اداری در حکمی دولت را مکلف کرد تا مابهالتفاوت افزایش نرخ تورم و نرخ حقوق سالهای ۸۹-۹۳ را به کارمندان دولت پرداخت کند و این موضوع را در حقوق بازنشستگی نیز منظور کند…
یکی از عواملی که در معیشت و سطح رفاه مردم هر کشوری تأثیر دارد تورم است که از کشوری به کشور دیگر و سیستم اقتصادی به سیستم اقتصادی دیگر متفاوت است و با افزایش آن قدرت خرید مردم کاهش میابد بنابراین دولتها تلاش میکنند به اشکال ممکن این مشکل را مرتفع کنند.
برای کاستن از مشکلات ناشی از افزایش تورم در مرحله نخست باید مقدار این تورم محاسبه شود که بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ایران بانک مرکزی مسئول سنجش و اعلام رسمی تورم در کشور است.
دولتها برای کاهش فشارهای ناشی از تورم بر مردم تلاش میکنند یکی از این راهها افزایش حقوق سالانه است تا فشار ناشی از تورم بر معیشت مردم را خنثی کنند و در این راستا قانونی تصویب شده است.
۸ مهر سال ۱۳۸۶ قانونی به نام «مدیریت خدمات کشوری» مشتمل بر ۱۲۸ ماده و ۱۰۶ تبصره در جلسه کمیسیون مشترک رسیدگی به لایحه مدیریت خدمات کشوری مجلس شورای اسلامی طبق اصل هشتاد و پنجم قانون اساسی تصویب گردید و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت پنج سال، در تاریخ ۱۸/۷/۱۳۸۶ به تائید شورای نگهبان رسید و در تارخ ۲۵/۷/۸۶ جهت اجرا طی نامهای از سوی رئیس مجلس به دولت ابلاغ شد.
در ماده ۱۲۵ این قانون آمده است: «ضرایب حقوق مذکور در فصول دهم و سیزدهم به تفکیک هر فصل، متناسب با احکام این قانون در اولین سال اجرا پانصد ریال تعیین میگردد و در سالهای بعد حداقل به اندازه نرخ تورم که هر ساله از سوی بانک مرکزی اعلام میگردد، افزایش مییابد.»
بر اساس این قانون دولت مکلف است حقوق کارمندان دولت را هر ساله دستکم به اندازه تورم سالانه افزایش دهد و مبنای نرخ تورم نیز نرخ اعلام شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
اخیرا دیوان عدالت اداری به دنبال شکایت فردی به علت کاستی افزایش نرخ حقوق کارمندان دولت در سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳ در قیاس با رشد نرخ تورم در حکمی دولت را موظف کرده است که مابه التفاوت این سالها را بپردازد.
در این حکم آمده است: نظر به اینکه بر اساس ماده ۱۵۰ قانون برنامه چهارم توسعه و ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ و بند ۲۴ قانون بودجه سال ۱۳۸۷ دولت موظف شده تا حقوق شاغلین و بازنشتگان را میزان تورم افزایش دهد و به موجب دادنامههای مختلف مصوبات هیات وزیران در خصوص افزایش ضریب سالانه حقوق کلیه کارکنان و بازنشتگان در سالهای ۸۶و۸۷ که کمتر از نرخ تورم بوده است ابطال شده است و نظر به اینکه وفق دادنامههای شماره ۲۰۶-۳/۳/۸۸ و ۶۶۷-۱۶/۹/۸۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، دولت به افزایش حقوق هر سال حداقل به میزان نرخ تورم مکلف گردیده است، علیهذا با این اوصاف شکایت شاکی را وارد تشخیص و مستندا به موازین اشعاری و مواد ۱۲۵ و ۱۲۷ قانون مدیریت خدمات و مواد ۱۰و۵۸و۶۵ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ حکم بر الزام مشتکی عنهما به افزایش حقوق بازنشستگی شاکی در سال ۱۳۸۹-۱۳۹۳ بر اساس شاخص نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی و پرداخت مابه التفاوت حاصله صادر و اعلام میدارد رای صادره ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظر در شعب محترم تجدید نظر دیوان میباشد.
چنانچه در این حکم آمده است، دولت و آموزش و پرورش مکلف شدهاند حقوق شاغلان و بازنشستگان را دست کم به اندازه تورم افزایش دهد و دیون خود در سالهای گذشته به علت کاهش افزایش حقوق را ادا کند.
تصویب ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در سال ۸۶ صورت گرفته است و تا سال ۹۳ معتبر بوده است اما دولت در آخرین جلسه سال ۹۳ اعلام کرد که این قانون تا دو سال دیگر اعتبار دارد.
از سوی دیگر، بند الف ماده ۵۰ قانون برنامه پنجم توسعه صراحتاً اشاره کرده است که ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری باید رعایت شود بنابراین اگر برخی استدلال کنند که مصوبات دولت مؤخر بر این قانون بوده است هیچگونه وجاهت قانونی و حقوقی ندارد چرا که در قانون چهارم و پنجم توسعه دولت مکلف به اجرای ماده ۱۲۵ شده است و این حکم دیوان عدالت اداری نیز دقیقاً در همین راستاست.
نکته مهم این حکم لازمالاجراء بودن ماده ۱۲۵ در زمان اشتغال و بازنشستگی است چرا که در حکم کارگزینی بعضی موارد را به عنوان مزایای غیر مستند مطرح کردهاند که در حقوق بازنشستگی اعمال نشود اما در این حکم بر لازمالاجرا بودن این حکم در زمان بازنشستگی نیز تاکید شده است.
از سوی دیگر همانطور که در این حکم دیده میشود، دیوان عدالت اداری وفق دادنامههای شماره ۲۰۶-۳/۳/۸۸ و ۶۶۷-۱۶/۹/۸۸ مصوبات هیات وزیران درباره افزایش ضریب سالانه حقوق کارکنان سالهای ۸۶ و ۸۷ را ابطال کرده است و علت این ابطال نیز کاستی نرخ افزایش حقوق در قیاس با افزایش تورم بوده است به نحوی که در سال ۸۶نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ۷/۱۳ بوده است ولی نرخ افزایش حقوق ۵ درصد بوده است.
همچنین در سال ۸۷ نرخ تورم ۴/۲۵ بوده است ولی نرخ افزایش حقوق که مصوب هیات وزیران بوده است رقم ۹ درصد بوده است.
تنها در سال ۸۸ ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری رعایت شده است و با تورم ۱۰٫۸ درصدی حقوق کارمندان ۱۸ درصد افزایش یافته است و در سال ۸۹ نیز مجدداً با تورم ۱۲٫۴ درصد تنها شاهد ۶ درصد افزایش حقوق هستیم.
در سال ۹۰ نیز نرخ تورمی اعلامی بانک مرکزی ۲۱٫۵ درصد بود اما حقوق کارمندان تنها ۱۰ درصد افزایش یافت و در سال ۹۱ نیز با ۳۰٫۵ درصد تورم شاهد افزایش حقوق ۱۵ درصدی بودیم.
این موضوع در سال ۹۲ با تورم ۳۴٫۷ درصد ادامه پیدا کرد و حقوق کارمندان تنها ۲۵ درصد افزایش یافت.
بر اساس حکم دیوان دولت موظف است مابه التفاوت افزایش نرخ تورم و نرخ حقوق را به کارمندان دولت پرداخت کند.
در مصاحبههایی که با شاکی این پرونده داشتیم اظهار کرد: من با ۲۸ سال سابقه خدمت در آموزش و پرورش اردبیل در طول این سالها همیشه تبعیض بزرگی را بین حقوق کارمندان مخصوصاً فرهنگیان با دیگر مشاغل میدیدم و در سالهای اخیر این فاصله درآمدها واقعاً رنجآور بود به طوریکه در برخی بخشهای جامعه بحثهای میلیاردی و گاهی هزار میلیاردی مطرح میشد و سهم کارمندان شریف دولت از این مقوله آبباریکهای بیش نیست.
وی افزود: در سال ۹۰ قبل از افزایش ۳ الی ۴ برابری ارزها و متعاقب آن افزایش قیمتهای اجناس حقوق و درآمد کارکنان به طور متوسط ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار در ماه بود اما اکنون پس از گذشت بیش از ۳ سال با توجه به نرخ ارز حقوق کارمندان چیزی حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار در ماه میشود بنابراین نرخ تورم تناسبی با افزایش حقوق ندارد.
این دبیر خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری امسال را سال همدلی و همزبانی نام نهادند و به نظر من همدلی دولت و ملت به مفهوم زبان مشترک و تطابق اعداد و ارقام دولتیها با سفرههای معیشتی مردم باشد
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ۳ شرط بازنشستگی پیشاز موعد در سال ۹۴ بدون سنوات ارفاقی را ابلاغ کرد که بر اساس آن ارائه درخواست استخدام جدید به جای افرادی که بازنشسته میشوند ممنوع است…
به گزارش خبرگزاری تسنیم محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بخشنامه نحوه موافقت با بازنشستگی پیش از موعد در سال ۹۴ موضوع مصوبه شماره ۵۰۹۶۰ مورخ ۳/۴/۱۳۹۴ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور را به شرح زیر ابلاغ کرد.
بخشنامه به کلیه دستگاههای اجرایی مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت مصوب ۸۶/۶/۵ و قانون تمدید آن:
در اجرای بند (ج) تبصره (۱۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور، بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دستگاههای اجرایی مشمول قانون مذکور بدون سنوات ارفاقی و با رعایت موارد زیر مجاز میباشد:
۱- بازنشستگی پیش از موعد کارکنان با رعایت قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت و آییننامه اجرایی آن و سایر قوانین و مقررات ذیربط در سقف حداکثر پنج درصد (۵%) اعتبارات هزینهای دستگاههای اجرایی (ملی و استانی) با مسؤولیت بالاترین مقام اجرایی دستگاه یا مقام مجاز موضوع مواد (۵۲) و (۵۳) قانون محاسبات عمومی کشور، بدون سنوات ارفاقی و با پرداخت کامل پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی موضوع ماده (۱۰۷) قانون مدیریت خدمات کشوری با رعایت سقف حداکثر پنج درصد (۵%) اعتبارات هزینهای مجاز است.
۲- ارائه درخواست استخدام جدید به جای افرادی که از محل مجوز بند (ج) تبصره (۱۸) بازنشسته میشوند موضوعیت ندارد و هرگونه استخدامی در چارچوب نظام جامع نیروی انسانی که از سوی شورای عالی اداری ابلاغ شده است، امکانپذیر میباشد.
۳- دستگاههای اجرایی موظفند در مقاطع ششماهه فهرست کارکنانی را که از محل مجوز مذکور بازنشسته شدهاند با قید مشخصات استخدامی هر یک از آنان به معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی این سازمان ارسال نمایند. تسنیم
تفاوت تطبیق چیست از کجا آمده ؟
موضوع تفاوت تطبیق در خرداد ماه سال 88 توسط دولت مطرح شد (( موضوعی که ظاهری زیبا اما در عمل پیچیده گیهای خاص خود را داشت))
ابتدا چنین استباط میشد که تعريفي مشابه حداقل دريافت در احكام كارگزيني سابق را داراست و بر اساس آن سعي ميشود حقوق كارمندان به خط فقر نزديك شود! بر خلاف تصور اكثريت، تفاوت تطبيق چنين نيست؛
تفاوت تطبيق تعريفي پيچيده دارد كه براي پيبردن به ماهيت آن يك جلسه ضمن خدمت با پيشنياز رياضي از ضروريات آن است! از مجموع امتيازهاي( حق شغل، حق شاغل، فو ق العاده ايثارگري و فوق العاده مديريت،) امتيازي به دست ميآيد كه بر اساس آن اختلاف حقوق سال 87 و 88 سنجيده ميشود. اين اختلاف حقوق، تفاوت تطبيق ناميده ميشود. مطابق با اين تعريف هر اندازه امتيازهاي مكتسبه در سال 88 پايينتر باشد، اختلاف دريافتي سال 87 و 88 بيشتر و بهعنوان تفاوت تطبيق در احكام كارگزيني منظور خواهد شد. عكس اين مطلب نيز صحيح است. به اينصورت كه هر اندازه امتيازهاي كسب شده در سال 88 بيشتر شود، اختلاف دريافتي بين سال 87 و 88 كمتر شده و مستخدم از تفاوت تطبيق كمتري برخوردار خواهد شد. با افزايش يا كاهش تفاوت تطبيق، ميزان دريافتي حقوق نيز بالا و پايين خواهد شد.
به بیان ریاضی : تفاوت تطبیق عبارت است از :
جمع امتياز (حقوق ثابت ) اولين حكم سال88 - جمع حقوق مشمول کسور بازنشستگی آخرین حکم سال ۸۷
اما نحوه محاسبه آن به این سادگی که گفته شد نمیباشد و شامل مراحل زیر است:
مرحله اول:
الف- در مرحله اول امتياز حق شغل، شاغل و فوقالعادههاي مديريت، ايثارگري، نشانهاي دولتي و خدمت اداري در مناطق جنگزده در زمان جنگ كارمندان براساس اين مصوبه تعيين و سپس با ضريب موضوع ماده ۱۲۵ قانون مديريت خدمات كشوري [ضريب پانصد (۵۰۰) ريال] محاسبه ميشود.
ب- در صورتي كه حقوق ثابت و فوق العادههاي مشمول كسور بازنشستگي هر يك از كارمندان كه به موجب قوانين و مقررات قبلي دريافت مي نمودهاند كاهش يابد، تا ميزان دريافتي قبلي (حقوق و فوقالعادههاي مشمول كسور بازنشستگي مندرج درآخرين حكم كارگزيني سال ۱۳۸۷ كارمند به استثناء (فوقالعاده سختي شرايط محيط كار و نوبت كاري) به عنوان تفاوت تطبيق، براي كارمند منظور ميشود.
مرحله دوم:
الف- براي تعيين حقوق و مزاياي كارمندان در سال ۱۳۸۸، كل امتيازات مكتسبه كارمند (در جزء "الف" مرحله اول) با ضريب مصوب دولت براي سال ۱۳۸۸با [ضريب ششصد (۶۰۰) ريال] محاسبه ميشود.
ب - درصورتي كه حقوق ناشي از اجراي جزء «الف» مرحله دوم بعلاوه تفاوت تطبيق موضوع جزء "ب" مرحله اول هريك از كارمندان، نسبت به دريافتي قبلي (حقوق و فوقالعادههاي مشمول كسور بازنشستگي مندرج در آخرين حكم كارگزيني به استثناء فوق العاده سختي شرايط محيط كار و نوبت كاري درسال ۱۳۸۷) آنان كمتر از پانزده درصد (۱۵%) افزايش داشته باشد به استناد جزء «ب» بند (۱۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۸۸ كل كشور، تا ۱۵% درصد افزايش يافته و درحكم كارگزيني كارمند درج ميشود. سپس ساير پرداختيهاي غير از موارد مذكور (در جزء "الف" مرحله اول) كه به موجب اين مصوبه به كارمند تعلق ميگيرد (نظير عائلهمندي و اولاد، سختي كار و ... ) به آن اضافه شود.
پ- درصورتي كه با اجراي بندهاي فوق، ميزان افزايش حقوق ثابت و فوق العاده هاي مشمول كسور بازنشستگي و كمك هزينه عائله مندي و اولاد، مشمولين دريافت كمك هزينه عائلهمندي نسبت به دريافتي قبلي (حقوق و فوقالعادههاي مشمول كسور بازنشستگي و كمك هزينه عائله مندي و اولاد مندرج در آخرين حكم كارگزيني سال ۱۳۸۷) كمتر از يك ميليون (1,000,000) ريال افزايش داشته باشد به استناد جزء "ب" بند (۱۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۸۸ كل كشور اين تفاوت تا سقف مذكور به جمع تفاوت موضوع جزء «ب» مرحله دوم افزوده خواهد شد. اين مبلغ در مورد كارمنداني كه از كمك هزينه عائلهمندي و اولاد برخوردار نميشوند ششصد هزار ريال خواهد بود. در مورد كارمنداني كه از كمك هزينه عائله مندي برخوردار نيستند ولي از كمك هزينه اولاد برخوردار مي باشند به ازاي هر فرزند (حداكثر تا سه فرزند) مبلغ يكصد هزار ريال به ششصد هزار ريال مذكور افزوده مي شود.
امیدوارم سخت نبوده باشه!!
منبع: نوسا
نوبخت 3 شرط بازنشستگی پیش از موعد را ابلاغ کرد/استخدام دولتی به جای بازنشسته ها ممنوع شد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور 3 شرط بازنشستگی پیش از موعد در سال 94 بدون سنوات ارفاقی را ابلاغ کرد که براساس آن ارائه درخواست استخدام جدید به جای افرادی که بازنشسته می شوند، ممنوع است.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت ، محمدباقر نوبخت بخشنامه نحوه موافقت با بازنشستگی پیش از موعد در سال 94 موضوع مصوبه شماره 50960 مورخ سوم تیرماه 94 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را به شرح زیر ابلاغ کرد.
بخشنامه به کلیه دستگاه های اجرایی مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت مصوب 86/6/5 و قانون تمدید آن:
در اجرای بند (ج) تبصره (18) ماده واحده قانون بودجه سال 1394 کل کشور، بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دستگاه های اجرایی مشمول قانون مذکور بدون سنوات ارفاقی و با رعایت موارد زیر مجاز می باشد:
1 - بازنشستگی پیش از موعد کارکنان با رعایت قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت و آیین نامه اجرایی آن و سایر قوانین و مقررات ذیربط در سقف حداکثر پنج درصد اعتبارات هزینه ای دستگاه های اجرایی (ملی و استانی) با مسؤولیت بالاترین مقام اجرایی دستگاه یا مقام مجاز موضوع مواد (52) و (53) قانون محاسبات عمومی کشور، بدون سنوات ارفاقی و با پرداخت کامل پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی موضوع ماده (107) قانون مدیریت خدمات کشوری با رعایت سقف حداکثر پنج درصد اعتبارات هزینه ای مجاز است.
2 - ارائه درخواست استخدام جدید به جای افرادی که از محل مجوز بند (ج) تبصره (18) بازنشسته می شوند موضوعیت ندارد و هرگونه استخدامی در چارچوب نظام جامع نیروی انسانی که از سوی شورای عالی اداری ابلاغ شده است، امکان پذیر می باشد.
3 - دستگاه های اجرایی موظفند در مقاطع شش ماهه فهرست کارکنانی را که از محل مجوز مذکور بازنشسته شده اند با قید مشخصات استخدامی هر یک از آنان به معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی این سازمان ارسال نمایند.
خبرگزاری فرهنگیان:
وزیر آموزش و پرورش شایعه تعویق آزمون استخدامی آموزش و پرورش را رد کرد و گفت: این آزمون تابستان امسال برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر فانی افزود: آزمون استخدامی آموزش و پرورش به صورت مستقل و جدا از آزمون فراگیر سازمان سنجش آموزش کشور برگزار خواهد شد و نحوه اجرای آن نیز بر عهده آموزش و پرورش گذاشته شده است.
چندی پیش رئیس مرکز آمار و نیروی انسانی آموزش و پرورش از احتمال لغو برگزاری آزمون استخدامی در تابستان امسال خبر داده بود.
وزیر آموزش و پرورش همچنین از دو معلمی شدن پایه های پنجم و ششم ابتدایی از سال تحصیلی آینده خبر داد و گفت: به دلیل افزایش تعداد کتاب های درسی در این دو پایه تدریس تعدادی از کتاب ها بر عهده یک معلم و تدریس سایر کتاب ها نیز بر عهده معلم دوم خواهد بود.
فانی طرح انتقال معلمان از سایر استان ها به استان تهران برای جبران کمبود معلم در این استان را منتفی دانست و افزود: بیشتر متقاضیان این انتقال خانم ها هستند و ما در این استان با مازاد نیروی زن روبرو هستیم.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: ساماندهی نیروی انسانی در هر استان با نیروی های موجود در همان استان اجرایی خواهد شد و تفاهم نامه ای نیز با هر استان در این زمینه منعقد شده است.
وی ادامه داد: طرح رتبه بندی معلمان امسال با هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار اجرایی خواهد شد و از مهر امسال احکام حقوقی معلمان بر اساس رتبه بندی جدید اِعمال خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش از اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی دولت برای تامین یارانه شیر مدارس نیز خبر داد و گفت: براین اساس توزیع شیر در مدارس امسال نیز همانند سال گذشته اجرایی خواهد شد.
خبرگزاری فرهنگیان:
رئیس امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش خراسان رضوی از برگزاری جشنواره علمی فرهنگی هنری معلمان جهان اسلام برای نخستینبار در مشهد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، رضا رمضانی عصر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی که در محل استانداری برگزار شد، از برگزاری جشنواره علمی فرهنگی هنری معلمان جهان اسلام در مشهد خبر داد و اظهار داشت: این جشنواره بزرگترین رویداد علمی فرهنگی هنری در تاریخ آموزش و پرورش است که تاکنون هیچ فضایی پوشش گسترده و بینالمللی برای حضور کشورهای جهان اسلام نداشته است.
رئیس امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش خراسان رضوی عنوان کرد: این جشنواره پنجرهای رو به افق 2017 مشهد مقدس است که نقش سرنوشتساز معلم را رقم میزند.
وی جشنواره معلمان جهان اسلام را عظیمترین رویداد مبتنی بر زندگی پیامبر اکرم (ص) عنوان کرد و افزود: امیدواریم برگزاری این جشنواره در تحقق رسالت آموزش و پرورش و رسیدن به افق 2017 موثر باشد.
رمضانی به اهداف جشنواره اشاره کرد و بیان داشت: گسترش فعالیتهای فرهنگی هنری برگرفته از زندگانی پیامبر (ص)، گرامیداشت تولیدکنندگان آثار فاخر و برجسته کردن نقش نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه تعلیم و تربیت کشورهای جهان اسلام از مهمترین اهداف جشنواره است.
مشاور مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این جشنواره از ابتدای مهرماه جاری با ارسال فراخوان آغاز میشود و اختتامیه آن نیز دوازدهم اردیبهشت ماه برگزار میشود.
وی یادآور شد: پیشبینی میشود بالغ بر یک میلیون فرهنگی در کشور در این جشنواره شرکت کنند.
خبرگزاری فرهنگیان:
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بررسی کیفیتبخشی روزهای پنجشنبه، بازگشایی مدارس در این روز و یا انتخاب "روز بدون کیف و کتاب" به شورای معاونان ارجاع شده است گفت: نتیجه این شورا هر چه باشد آن را اجرا خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهدی علیاکبرزاده در نشست خبری امروز خود که با موضوع فعالیتهای تابستانی اداره کل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش تشکیل شد، افزود: سال گذشته 4 میلیارد تومان اعتبار به منظور بازگشایی 2000 مدرسه در روز پنجشنبه اختصاص یافت؛ امسال نیز همین رقم را مطالبه کردهایم و در صورتی که پشتیبانیهای مادی و معنوی از این طرح داشته باشیم، آن را اجرا و در غیراینصورت اجرا نمیشود.
وی در ادامه این نشست یکی از فعالیتهای اداره متبوعش را جشنوارههای فرهنگی هنری دانشآموزان دانست که از اول مهرماه هر سال تحصیلی تا پایان همان سال ادامه یافته و مرحله نهایی آن در مردادماه و شهریور برگزار میشود.
علیاکبرزاده در ادامه ضمن ابراز امیدواری از آمار تعداد شرکتکنندگان در مرحله آموزشگاهی مسابقات فرهنگی و هنری اظهار کرد: در سال تحصیلی 93، 94، 14 میلیون و 411 هزار و 28 نفر رشته در سطح آموزشگاهی در مسابقات فرهنگی و هنری شرکت کردند و این آمار حتی از آمار تعداد کل دانشآموزان کشور نیز بیشتر است.
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: این آمار نشاندهنده آن است که هر دانشآموز حداقل در یک رشته ثبتنام کرده و برخی از دانشآموزان نیز در چند رشته ثبتنام کردهاند و این مساله علاقهمندی دانشآموزان کشور به فعالیتهای فرهنگی و هنری را نشان میدهد.
علیاکبرزاده در خصوص آمار شرکتکنندگان در این مسابقات به تفکیک رشته تشریح کرد: در رشته هنرهای نمایشی که شامل انواع نمایشنامهها، نمایشنامه عروسکی و فیلم کوتاه و... است یک میلیون و 271 هزار و 102 نفر شرکتکننده داشتهایم که یک میلیون و 158 هزار و 19 نفر آن تنها در رشته نمایش که به صورت گروهی است ثبتنام کرده و 113 هزار و 83 نفر نیز در فیلم کوتاه ثبتنام داشتهاند.
وی درخصوص آمار ثبتنامی در هنرهای آوایی که شامل سرود همگانی، همنوازی، تکخوانی و تکنوازی، سرود و گروه کر فرهنگیان است نیز اظهار کرد: در این رشتهها نیز در مجموع پنج میلیون و 283 هزار و 552 نفر شرکتکننده داشتهایم.
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین در هنرهای دستی و تجسمی چهار میلیون و 973 هزار و 437 نفر و در رشته رسانه و فضای مجازی نیز 240 هزار و 687 نفر در سطح آموزشگاهی شرکتکننده داشتهایم.
علیاکبرزاده درخصوص مسابقات ادبی و پژوهشی نیز عنوان کرد: این مسابقات شامل شعر، داستان، کتابخوانی، مشاعره و مقاله پژوهشی هستند که تعداد شرکت کنندگان آن به یک میلیون و 332 هزار و 101 نفر رسیده است.
وی ادامه داد: جشنواره مسابقات هنری دانشآموزان در نیمه دوم مردادماه (21 مردادماه) در اردوگاه شهید کشوری نیشابور برای دو جنسیت دختر و پسر برگزار برگزار خواهد شد.
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش درخصوص جشنواره مسابقات فرهنگی نیز تصریح کرد: جشنواره مسابقات فرهنگی نیز از اول شهریورماه به مدت 10 روز در اردوگاه کشوری شهیدبهشتی اصفهان برای 500 نفر از دانشآموزان دختر و پسری که توانستهاند به این مرحله کشوری راه یابند، برگزار خواهد شد.
علیاکبرزاده در ادامه از تصمیم وزارت آموزش و پرورش برای ایجاد تحول در سیوچهارمین مرحله جشنوارههای فرهنگی و هنری دانشآموزی که از مهرماه سال آینده برگزار خواهد شد خبر داد و گفت: در جریان برگزاری سیوسومین دوره مسابقات فرهنگی و هنری دانشآموزی که مردادماه و شهریورماه امسال برگزار میشود، با نظرسنجی و گفتوگو و پژوهش از خود دانشآموزان نیازهای آنها را تحلیل و پس از بررسی این دادهها، سیوچهارمین دوره این مسابقات در سال تحصیلی 94 95 با تحولی چشمگیر برگزار میشود.
وی همچنین ضمن اشاره به اینکه در حاشیه مسابقات فرهنگی و هنری کارگاههایی با حضور اساتید برجسته تشکیل خواهد شد، اظهار کرد: اولین اردو بلافاصله پس از ماه مبارک رمضان در اردوگاه شهیدرجایی نیشابور برای دانشآموزان مناطق مرزی برگزار خواهد شد.
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: درسال جاری برخلاف سال گذشته که تنها این اردوها برای پسران مناطق مرزی برگزار میشد، امسال برای دختران نیز برگزار خواهد شد.
علیاکبرزاده تصریح کرد: اردوگاه پسران از چهارم مردادماه و دختران نیز از 11 مردادماه در همان اردوگاه شهید بهشتی نیشابور اما به صورت مجزا تشکیل خواهد شد.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم اجرای فعالیتهای فرهنگی برای دانشآموزان مناطق مرزی کشور عنوان کرد: بیشترین هجوم فرهنگی همواره میتواند متوجه دانشآموزان مرزی کشور باشد به همین دلیل هرچقدر بتوانیم در جهت توانمندی و تقویت فرهنگی این دانشآموزان عمل کنیم، موفقتر خواهیم بود؛ امسال نیز 700 دانشآموز دختر و پسر مناطق مرزی در این اردوگاه حاضر خواهند یافت.
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش در ارتباط با اردوی دانشآموزان «زیارت اولی» نیز عنوان کرد: از 24 مردادماه تا سوم شهریورماه به مناسبت دهه کرامت برای 3200 دانشآموز دختر که تا به حال به زیارت امام رضا (ع) مشرف نشدهاند، برنامهریزی شده و مجوزهای لازم را صادر کردهایم تا این دانشآموزان را به طور پیوسته و به صورت اردوهای سه روزه به مشهد مقدس اعزام کنیم.
علیاکبرزاده ادامه داد: البته قصد داریم این تعداد را با مشارکت بخش خصوصی و سمنها به 8000 نفر برسانیم که زمان اعزام آنها از دهه کرامت فراتر میرود.
وی درخصوص شوراهای دانشآموزی نیز اظهار کرد: در آبانماه سال گذشته انتخابات شوراهای دانشآموزی در اکثر مدارس کشور برگزار شد و برخی از آن شوراها به عنوان شوراهای برتر انتخاب شدند که همایش تجلیل از این شوراهای برتر را در دستور کار قرار دادهایم که شامل 600 دانشآموز دختر و 600 دانشآموز پسر میشود که در ششم شهریورماه برای پسران و یازدهم شهریورماه برای دختران در اردوگاه کشوری شهید میرزاکوچکخان رامسر برگزار خواهد شد.
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش در ادامه گفت: با تجلیل از شوراهای برتر در تلاش هستیم انگیزهای مضاعف برای سایر دانشآموزان در شرکت شوراهای دانشآموزی ایجاد کنیم تا به این ترتیب بیش از گذشته شاهد مشارکت اولیای مدرسه و دانشآموزان در مدیریت فضاهای دانشآموزی و مدارس باشیم.
علیاکبرزاده درخصوص تشکلهای دانشآموزی نیز گفت: زمان برگزاری اردوی تشکلهای دانشآموزی در حال حاضر مشخص نیست اما سازمانهای دانشآموزی، جمعیت جوانان هلالاحمر، بسیج دانشآموزی، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی، برگزاری این اردوها را به عهده خواهند گرفت و پیشبینی شده است که 1300 دانشآموز دختر و پسر در این اردوها شرکت کنند.
وی در ادامه از برگزاری دو اردوی آموزشی و همایشی خبر داد و گفت: پس از مدتها احساس کردیم که نیاز به تامین مدرس «تربیت سیاسی در مدارس» هستیم.
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: این مربیان باید کسانی باشند که توان فعالیت در کرسیهای آزاداندیشی و برگزاری دورههای آموزشی سایر مربیان سراسر کشور را داشته باشند. به این ترتیب از پانزدهم مردادماه سال جاری تعدادی از مربیان و معلمان را که حائز شرایط هستند از سراسر کشور معرفی و به مدت 32 ساعت در اردوگاه شهیدباهنر تهران جهت توجیه آموزشی حضور خواهند یافت.
علیاکبرزاده در ادامه از برگزاری «نمایشگاه عرضه تولیدی دانشآموزان کانونهای تربیتی» خبر داد و گفت: این نمایشگاه نیز در نیمه دوم شهریورماه سال جاری با هدف معرفی و نمایش مهارتهای دانشآموزی و کسب مهارتهای کسب و کار برای دانشآموزان برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر به آموزش مهارتهای کسب و کار و کارآفرینی تاکید میشود و در این راستا آموزش و پرورش زمینهای خالی اردوگاههای خود را در تابستان در اختیار دانشآموزان قرار میدهد و با کنترل مربی، به کشت و زرع پرداخته و در پایان تابستان به نفع خود محصولاتشان را به فروش میرسانند.
علیاکبرزاده در ادامه از اهمیت نقش خانواده در ساماندهی اوقات فراغت دانشآموزان خبر داد و گفت: اعتقاد ما این است که مدیریت تامین اوقات فراغت دانشآموزان باید در شورای مهمی به نام خانواده انجام شود و در آموزش و پرورش و یا سایر نهادها نیز تنها به عنوان تسهیل کننده تصمیمات این شورا (خانواده) عمل میکنند.
وی در ادامه به خانوادهها توصیه کرد تا پس از ماه مبارک رمضان برای شرکت دانشآموزان خود در اردوگاهها اهتمام ورزند و با این اردوگاهها از طریق وبسایت آموزش و پرورش استانها و همچنین خود مدارس آشنا شده و از محل برگزاری و زمان و رشتههای موجود در این کانونها مطلع و کودکان خود را برای حضور در آنها هدایت کنند.
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش درخصوص اردوهای راهیان نور نیز اظهار کرد: یکی از مهمترین اردوهای برگزار شده توسط وزارت آموزش و پرورش اردوهای راهیان نور است که با هماهنگیهای آموزش و پرورش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال 93 و 94 بهترین و موثرترین همکاری جهت برگزاری این اردوها انجام شد.
علیاکبرزاده ادامه داد: اردوهای راهیان نور سال 93 و 94 از لحاظ فرهنگی، تعداد دانشآموزان، کاهش حوادث و... بهترین دوره خود را داشته است و این مساله حاصل برنامهریزیهای درست و پشتیبانیهای صحیح و همچنین رعایت ایمنی بوده است.
وی افزود: در 6 ماهه اول سال 93 – 94، 621 هزار نفر به مناطق عملیاتی جنوب، جنوب غربی و شمال غربی کشور تحت عنوان اردوهای راهیان نور اعزام شدند و پس از ماه مبارک رمضان نیز در نظر داریم تا سقف 200 هزار نفر را به مناطق عملیاتی شمال غرب کشور اعزام کنیم؛ اعزام به مناطق عملیاتی جنوبی کشور نیز به جهت شرایط آب و هوایی فعلا توصیه نمیشود. این در حالیست که سعی داریم در سال 94-95 تعداد اردوهای راهیان نور را افزایش دهیم.
علیاکبرزاده در ارتباط با هزینه اردوهای راهیان نور نیز اظهار کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با در اختیار قرار دادن امکانات ریلی و جادهای خود کمک زیادی در برگزاری این اردوها داشته است. تا به امروز 5 میلیارد و 300 میلیون تومان آموزش و پرورش برای این اردوها هزینه کرده است. همچنین 6 میلیارد تومان از محل مشارکتهای مردمی و یک میلیارد تومان نیز کمکهای سایر نهادها اعم از استانداریها، سازمانهای مردم نهاد و... جهت برگزاری این اردوها صرف شده است.
علیاکبرزاده درخصوص آمار تعداد کلیه روزهای اردویی سال تحصیلی 92-93 اظهار کرد: در طی 92-93 ، 7 میلیون و 730 هزار نفر روز، تعداد کلیه روزهای اردویی بودند که در سراسر سال برگزار شد.
وی همچنین درخصوص ایمنی سفرهای صورت گرفته در آموزش و پرورش نیز عنوان کرد: با همکاری پلیس راهور این اردوها فقط از طریق وسایل نقلیه استاندارد صورت میگیرد و ایمنی کاملا فراهم است و حتی اگر اتوبوسی استاندارد لازم را نداشته باشد پس از مشاهده پلیس راهور بلافاصله متوقف خواهد شد و علت کاهش تصادفات و حوادث نیز همین پیگیریهاست.
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش همچنین عنوان کرد: چنانچه همیار پلیسی که از خود دانشآموزان است و در این اردوها حضور دارد از راننده به پلیس راهور شکایت کند، اتوبوس بلافاصله متوقف خواهد شد.
علیاکبرزاده درخصوص امکانات اردوهای سراسر کشور نیز گفت: چنانچه اردوگاهی امکانات لازم را نداشته باشد، بلافاصله قبل از ورود دانشآموزان کد اردوگاهی آن حذف خواهد شد و همانطور که امسال نیز ممکن است برخی از این اردوگاهها به دلیل عدم امکانات لازم غیرفعال شده باشند.
مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: به علت وجود امکانات و استانداردهای کافی در اردوگاههای سراسر کشور، طی سالیان کشور هیچ حادثهای در جریان اردوهای دانشآموزی در سراسر کشور رخ نداده اما خواستار آن هستیم که ردیف بودجه خاصی برای تجهیز و بازسازی این اردوگاهها در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شود.
خبرگزاری فرهنگیان:
در راستای اجرای طرح سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان، رحمان هاشمی، معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور از پایگاه های سنجش سلامت استان قم بازدید و به بررسی چالش ها و نقاط قوت پایگاه های استان پرداخت.
به گزارش پانا - استان قم، هاشمی اقدامات شایسته و سرعت عمل در پایگاه های سنجش سلامت را نتیجه تعامل و همدلی دو مجموعه آموزش و پرورش استان و مرکز بهداشت قم دانست.
معاون سازمان اموزش و پرورش استثنایی کشور در ادامه این بازدید با حضور در محل اداره کل آموزش و پرورش استان قم ضمن دیدار با حمید رضا دژاگام مدیر کل آموزش و پرورش استان، پردازش سریع اطلاعات و دسترسی به آن جهت تصمیم گیری های کلان را از ویژگی های طرح سنجش امسال برشمرد.
هاشمی اظهار امیدواری کرد بتوان از نتایج و داده های سنجش در برنامه ریزی برای خدمت به عموم جامعه استفاده کرد.
وی حضور پزشکان در پایگاه های سنجش استان را از ویژگی های مهم طرح در استان دانسته و آن را حاصل تعامل درست مرکز بهداشت و آموزش و پرورش دانست.
مدیر کل آموزش و پرورش استان قم در ادامه افزود: سیستمی شدن سنجش حرکت بزرگ و عظیمی بوده که موجبات آرامش خاطر و کاهش مراجعات والدین را فراهم کرده است.
دژاگام تصریح کرد: اداره کل آموزش و پرورش استان قم نگاه خاص و ویژه ای نسبت به آموزش و پرورش استثنایی داشته و مسئولان این اداره اعتقاد دارند افرادی که با این کودکان کار می کنند از عنایات ویژه الهی بهره مند خواهند شد.
طرح سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان در طول تابستان در 10 پایگاه سطح استان اجرا شده و طبق شیوه نامه ثبت نام جهت ثبت نام نهایی دانش آموزان پایه اول ابتدایی ارائه کارت سلامت الزامی است.
خبرگزاری فرهنگیان:
صندوق ذخیره فرهنگیان بیش از ٢٧٦ میلیارد ریال به حساب فرهنگیانی که تا اول اردیبهشت ١٣٩٤ بازنشسته شدند، واریز کرد.
به گزارش پانا، از دوم اسفند ١٣٩٣ تا اول اردیبهشت ١٣٩٤ حدود چهار هزار نفر از فرهنگیان عزیز بازنشسته شدند و بیش از دو هزار نفر نیز به دلیل ازکارافتادگی، بازخریدی، انصراف و فوت از عضویت موسسه خارج شده و سهم الشرکه خود شامل سهم عضو، سهم دولت و سود ناشی از فعالیت های اقتصادی را دریافت کردند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، طبق ماده ۲۸ دانشگاه فرهنگیان، تأمین بخشی از نیازهای خاص آموزش و پرورش در رشتههایی كه امكان توسعه آن ازطریق «دانشگاه» وجود ندارد، مطابق ضوابط و مقررات وزارت آموزش و پرورش از میان دانشآموختگان سایر دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی كشور و حوزههای علمیه، مشروط به گذراندن دوره یكساله مهارتآموزی در «دانشگاه» بلامانع است.
از این رو فانی هشتم اردیبهشت در گردهمایی فرهنگیان شهرستان رزن استان همدان از دریافت مجوز استخدام ۵ هزار نیرو در این وزارت خانه خبرداد و گفت: «پس از پیگیریهای ۶ ماهه این وزارتخانه، مجوز استخدام پنج هزار نیروی انسانی در آموزش و پرورش توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی به صورت کتبی اعلام شد.» وزیر زمان برگزاری آزمون را خرداد ماه اعلام کرد.
احتمالا نیمه دوم سال
بسیاری از معلمان در خردادماه در انتظار زمان ثبت نام و برگزاری آزمون بودند که در 8 خردادماه، وزیر آموزش و پرورش در حاشیه سفر به خوزستان گفت زمان استخدام جدید آموزش و پرورش تیرماه است.
بااینحال، بطحائی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در مورد زمان آزمون گفت: در حال بررسی منابع آزمون استخدامی هستیم.جدول سهمیه ها، رشته ها و منابع را آماده کرده ایم و تا هفته آینده به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارسال خواهیم کرد.
انتظار می رفت تا تیرماه منابع آزمون استخدامی معلمان اعلام شود، اما معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: سازمان مدیریت و برنامهریزی بر اساس مقررات خودش هر شش ماه، یک مرتبه آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی را برگزار میکند. مدتی قبل در این سازمان برای استخدام در یکی از دستگاهها آزمون برگزار شده است، ما باید آزمون را در شش ماهه دوم برگزار کنیم.
او گفت: ما از سازمان مدیریت در خواست کردیم که آزمون را در شش ماهه اول برگزار کند تا بتوانیم از سال تحصیلی پیش رو استفاده و پذیرفته شدگان بتوانند دوره یک ساله خود را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور هم در گفتگو باخبرنگار مهر با اظهار بیاطلاعی ازجزئیات آزمون استخدامی آموزش وپرورش گفت: به وزارت آموزش و پرورش خواهم گفت زودتر جدول سهمیه، رشته و منابع را به سازمان مدیریت ارائه دهند.
جزئیات جدید از آزمون
مشخص نبودن زمان و منایع آزمون سبب شد تا شایعاتی مبنی بر برگزار نشدن آن مطرح شود و حتی شنیده شد که این خبر تنها برای استیضاح بوده تا وزیر بتواند رای اعتماد مجدد بگیرد. درحالیکه هر روز زمزمه هایی از این آزمون شنیده می شود سرانجام وزیر آموزش و پرورش با رد شایعات مبنی بر لغو این آزمون، گفت: آزمون استخدامی آموزش و پرورش مستقل از آزمون فراگیر سازمان سنجش آموزش برگزار خواهد شد و نحوه اجرای آن نیز بر عهده آموزش و پرورش گذاشته شده است.
وزیر آموزش و پرورش خبرهای جدیدی از این آزمون اعلام کرد و گفت تا پایان تیرماه برگزار می شود. او ادامه داد: ساماندهی نیروی انسانی در هر استان با نیروی های موجود در همان استان اجرایی خواهد شد و تفاهم نامه ای نیز با هر استان در این زمینه منعقد شده است.
افزايش مهلت ثبت اطلاعات مشمولان ماده 48
مهلت ثبت اطلاعات مشمولان ماده 48 قانون تا مورخه 94/04/22 تمدید شد. متن اطلاعیه امور اداری به شرح ذیل می باشد:
اداره كل آموزش و پرورش استان ... پيرو اطلاعيه هاي شماره 17 و 18 در خصوص ثبت اطلاعات مشمولان ماده 48 قانون الحاق... نظر به مشكلات موجود در سامانه ، مهلت ثبت اطلاعات تا پايان وقت اداري روز دوشنبه 94/4/22 تمديد مي گردد. اداره كل امور اداري و تشكيلات
منبع:اداره كل امور اداري و تشكيلات
به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش به نقل از مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان، فرید اکباتانی، امین بهجتی، علی دائی نبی ، آریا حلاوتی ، علی صیادی و مجتبی زارع بیدکی اعضای تیم المپیاد ریاضی را تشکیل می دهند.
دکتر عرفان صلواتی ، دکتر کسری علیشاهی ، دکتر مرتضی ثقفیان و روح الله مهکام همگی از افتخارآفرینان سال های گذشته المپیادهای علمی کشور این تیم را به عنوان سرپرست و ناظر علمی همراهی می کنند.
شایان ذکر است؛ پنجاه و ششمین المپیاد ریاضی از پانزدهم لغایت بیست و پنجم تیرماه در شهر چیانگ مای تایلند برگزار می شود
وزیر آموزش و پرورش شایعه به تعویق افتادن آزمون استخدامی این وزارتخانه را رد کرد و گفت: با هماهنگی هایی که با سازمان مدیریت به عمل آمده است این آزمون تابستان امسال برگزار خواهد شد.
به نقل از خبرگزاری صدا و سیما علی اصغر فانی : آزمون استخدامی آموزش و پرورش به صورت مستقل و جدا از آزمون فراگیر سازمان سنجش آموزش کشور برگزار خواهد شد و نحوه اجرای آن نیز بر عهده آموزش و پرورش گذاشته شده است.
چندی پیش رئیس مرکز آمار و نیروی انسانی آموزش و پرورش از احتمال لغو برگزاری آزمون استخدامی در تابستان امسال خبر داده بود.
وزیر آموزش و پرورش همچنین از دو معلمی شدن پایه های پنجم و ششم ابتدایی از سال تحصیلی آینده خبر داد و گفت: به دلیل افزایش تعداد کتاب های درسی در این دو پایه تدریس تعدادی از کتاب ها بر عهده یک معلم و تدریس سایر کتاب ها نیز بر عهده معلم دوم خواهد بود.
فانی طرح انتقال معلمان از سایر استان ها به استان تهران برای جبران کمبود معلم در این استان را منتفی دانست و افزود: بیشتر متقاضیان این انتقال خانم ها هستند و ما در این استان با مازاد نیروی زن روبرو هستیم.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: ساماندهی نیروی انسانی در هر استان با نیروی های موجود در همان استان اجرایی خواهد شد و تفاهم نامه ای نیز با هر استان در این زمینه منعقد شده است.
فانی ادامه داد: طرح رتبه بندی معلمان امسال با هزار و 350 میلیارد تومان اعتبار اجرایی خواهد شد و از مهر امسال احکام حقوقی معلمان بر اساس رتبه بندی جدید اِعمال خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش از اعتبار 500 میلیارد تومانی دولت برای تامین یارانه شیر مدارس نیز خبر داد و گفت: براین اساس توزیع شیر در مدارس امسال نیز همانند سال گذشته اجرایی خواهد شد.
منبع:خبرگزاری صدا و سیما
توضیحات آموزشوپرورش درخصوص فراخوان احصای اطلاعات فرزندان ایثارگران
سامانه اعلام شده از سوی آموزشوپرورش برای احصای اطلاعات مشمولین ماده ۴۸ قانون مقررات مالی دولت صرفاً برای جمعآوری اطلاعات فرزندان فرهنگیان ایثارگر است، برای ثبت اطلاعات در این سامانه باید کدپرسنلی فرد فرهنگی ثبت شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، طی روزهای اخیر خبری با عنوان تشریح جزئیات سهمیه آزمون استخدامی آموزش و پرورش منتشر کردیم که بر این اساس آموزشوپرورش برای احصای اطلاعات مشمولین ماده 48 قانون مقررات مالی دولت فراخوانی را اعلام کرده است.
در خبر فوق،محمدحسین کفراشی مدیرکل دفتر امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آموزش و پرورش از احصای اطلاعات مشمولین ماده 48 قانون مقررات مالی دولت خبر داده است، این ماده قانونی به چه موضوعی اشاره دارد؟، اظهار داشت: ماده 48 اشاره میکند، هرگاه استخدامی در دولت انجام شد باید 25 درصد استخدامیها از میان فرزندان شهدا، آزادگان و جانبازان بالای 25 درصد باشد. آموزش و پرورش امسال برای جذب 5 هزار نفر آزمون استخدامی آمادگی دارد بنابراین از فرزندان شهدا، جانبازان و آزادگان آموزش و پرورش خواسته فرمهای مربوطه را تکمیل کنند تا مشخص شود در رشتههایی که قرار است جذب نیرو داشته باشند، چهتعداد از فرزندان شهدا، جانبازان و آزادگان میگنجند.
کفراشی گفت: فرزندان فرهنگیان در آزمون استخدامی آموزش و پرورش دارای اولویت هستند بنابراین ابتدا اولویت با فرزندان شهدا، جانبازان و آزادگان آموزش و پرورش است و پس از آن اولویت با سایرین خواهد بود.از میان 5 هزار نفری که قرار است در آموزش و پرورش استخدام شوند باید 25 درصد از میان خانوادههای شهدا، جانبازان و ایثارگران بالای 25 درصد باشند.متقاضیان میتوانند برای تکمیل فرم ثبتنام بهنشانی http://pdm.medu.ir/portal/home.php?ocode=0&block=employees-child-database مراجعه کنند.
پس از انتشار این خبر تعدادی از فرزندان فرهنگیان طی تماس با خبرگزاری تسنیم اعلام کردند که سایت اعلام شده خراب است و زمانی که کد پرسنلی را وارد میکنند، اعلام میکند، داده موجود نیست.
برای پیگیری بیشتر این موضوع با سید حسن حسینی مدیرکل امور اداری و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش گفتوگو کردیم.
حسینی در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: در تلاش هستیم تا بانکی از اطلاعات افرادی که مشمول ماده 48 قانون مقررات مالی دولت میشوند، تهیه کنیم که براساس آن فرزندان فرهنگیانی که پدر یا مادرشان شهید، جانباز 25 درصد و بالاتر،آزاده و مفقود الاثر هستند، مشمول خواهند شد و کارمندان سایر دستگاهها مدنظر نیستند.
وی ادامه داد:هدف از این موضوع صرفاً تهیه بانک اطلاعاتی مربوط است تا بدانیم فرزندان فرهنگیان شاهد و ایثاگر چه تعداد و دارای چه رشتههای تحصیلی و جنسیتی هستند.
محمد حسین کفراشی مدیرکل دفتر امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش نیز در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت:طبق ماده 48 قانون مقررات مالی دولت هر دستگاه موظف است از محل نیروهای ایثارگر خود استخدام داشته باشد بنابراین ابتدا باید ایثارگران آموزش و پرورش شناسایی و بررسی شود، تعداد فرزندان فرهنگیان ایثارگر به چه میزان است.
وی افزود:سامانه اعلام شده صرفاً برای فرزندان فرهنگیان است و میخواهیم آماری از تعداد آنها را به دست آوریم چرا که طبق قانون ابتدا باید از میان ایثارگران داخل آموزش و پرورش جذب نیرو داشته باشیم و اگر ظرفیت باقی ماند از سایر ایثارگران جذب خواهیم کرد.
مدیرکل دفتر امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش گفت: فرزندان فرهنگیان که پدر یا مادرشان جزو ایثارگران هستند برای ثبت نام در این سایت کد ایثارگری را وارد نکنند بلکه کد پرسنلی پدر یا مادر خود را وارد کنند که با ثبت این کد اطلاعات مربوط به پدر و مادر آنها نمایش داده میشود.
وی تاکید کرد:منظور از کدپرسنلی ایثارگر کد پرسنلی فرد فرهنگی است که با ثبت این کد سیستم مشخصات و حتی ایثارگری فرد را مشخص میکند.
به گزارش تسنیم، افرادی که کد پرسنلی پدر یا مادر خود را در سیستم وارد میکنند و اطلاعات آنها بالا نمیآید، احتمالا پدر و مادرشان جزو فرهنگیان بازنشسته هستند که این گروه از افراد فرصت دارند تا تاریخ 19 تیر اطلاعات را به ادارات آموزش و پرورش مناطق ارائه کنند.
خبرگزاری فرهنگیان:
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان را اجحافی در حق این افراد دانست و گفت: در اصلاح قانون خدمات کشوری افزایش حقوق و مستمریها در نظر گرفته میشود.
دانست و گفت: در اصلاح قانون خدمات کشوری افزایش حقوق و مستمریها در نظر گرفته میشود.
محمد اسماعیل سعیدی در گفتگو با خبرنگار مهر، به همسانسازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و گفت: در اصلاح قانون نظام جامع خدمات کشوری، تمامی موارد مرتبط با بازنشستگان و همچنین کارمندان دولت مد نظر قرار گرفته شده که البته قرار بود در سال جاری اصلاح آن نهایی شود که بنا به درخواست دولت، ۶ ماه دیگر اجرای قانون قبل تمدید شده است.
وی با اشاره به اینکه دولت درخواست تمدید دو ساله قانون نظام جامع خدمات کشوری را در سال جاری داشت، گفت: با توجه به اینکه در سال ۹۳ نیز به درخواست دولت یک سال این قانون تمدید شده بود، به همین دلیل مجلس با تقاضای دولت موافقت نکرد و فقط ۶ ماه اجرای قانون قبلی تمدید شد.
سعیدی گفت: تمدید قانون قبل اجحافی است در حق کارمندان و بازنشستگان، بطوریکه در حال حاضر اختلافات فاحشی میان دریافتیهای کارمندان قوای مختلف وجود دارد و این اختلافات یک نوع بیعدالتی محسوب میشود. بنابراین برای تساوی حقوق و رعایت عدالت میان کارمندان و بازنشستگان، در ۶ ماهه دوم نسبت به نهایی شدن اصلاح قانون جامع نظام خدمات کشوری اقدام خواهیم کرد.
به گفته وی، مجلس به اندازه کافی به دولت فرصت داده و چنانچه باز هم درخواست تمدید اجرای قانون خدمات کشوری را داشته باشند، موافقت نخواهیم کرد.
سعیدی با اشاره به اینکه در حال حاضر فشار هزینههای زندگی برای بازنشستگان بیش از سایر افراد جامعه است، افزود: به دلیل بالا رفتن سن و همچنین داشتن نوه، گرفتاریهای جسمی و... بازنشستگان با مشکلاتی بیش از سایر افراد مواجه هستند، به همین دلیل دولت باید فکری برای همسانسازی حقوق بازنشستگان انجام دهد.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه به گفته مسئولان تامین اجتماعی، ۶۰ درصد بازنشستگان این سازمان حداقل حقوق را دریافت میکنند، گفت: در حال حاضر خط فقر برای یک خانواده چهار نفره دو میلیون تومان محاسبه شده است. در حالی که تعداد زیادی از بازنشستگان حداقل حقوق پایه یعنی حدود ۷۱۲ هزار تومان را دریافت میکنند و با این حقوق و بالا رفتن هزینهها، امکان اداره زندگی وجود ندارد.
به گفته سعیدی، از دولت انتظار داریم که در لایحه، بودجه اعتباری برای همسانسازی در نظر بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس درخواست و اصرار برای افزایش حقوق بازنشستگان بر اساس نرخ تورم به بیش از این مقداری که هماکنون تعیین شده، داشتند گفت: متاسفانه دولت به بهانه کمبود اعتبارات مخالفت کرد؛ بنابراین نیاز است که قانون خدمات کشوری، اصلاح و تمامی این موارد در آن گنجانده شود.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: بر اساس حکم دیوان عدالت اداری، حقوق بازنشستگان باید بر اساس نرخ تورم افزایش پیدا کند؛ این در حالی است که دولت کمبود اعتبارات را مانعی برای اجرای این حکم میداند.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، حمیدرضا عزیزی امشب در نشست شورای آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: نباید مشکلات معلمان باعث بازنشستگیهای پیش از موعد آنان شود.
وی بازنشستگیهای پیش از موعد در آموزش و پرورش را باعث کمبود نیرو دانست و ادامه داد: باید با برنامهریزی مناسب در این ادارهکل از نقل و انتقالات بیرویه جلوگیری شود.
این مسئول با بیان اینکه باید نقل و انتقالات در آموزش و پرورش به صفر برسد تاکید کرد: در برخی از مناطق مقرر شده معلمان خارج از مقررات بومی شوند.
عزیزی کمبود سرانه دانشآموزان در مدارس شبانهروزی را مشکل بزرگی دانست و افزود: متاسفانه در مدارس ما نشانههایی از سوءتغذیه به چشم میخورد و این مشکل در مدارس شبانهروزی حادتر است.
وی کمبود ویتامین دی و آهن در بین دختران دبیرستانی را نگران کننده دانست و بیان داشت: تعداد کلاسهای درسی در شهرها مازاد و در روستاها کم است و باید مسئولان در این زمینه اقدامات لازم را در دستور کار خود قرار دهند.
نماینده مردم اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به معلمان پروازی خاطرنشان کرد: این اقدام باعث خروج پول از استان میشود.
ساعات کار مدارس ابتدایی تغییر نمی کند
به گزارش پانا - استان آذربایجان غربی، رقیه حسین پور در جلسه تعیین ساعات کاری مدارس سال تحصیلی 94ـ 95 اظهار داشت: در مجموع 800 جلسه آموزشی برای مدارس تعیین شده است.
به گزارش پانا - استان آذربایجان غربی، رقیه حسین پور در جلسه تعیین ساعات کاری مدارس سال تحصیلی 94ـ 95 اظهار داشت: در مجموع 800 جلسه آموزشی برای مدارس تعیین شده است.
تابش : بستر لازم برای طرح مطالبات صنفی فرهنگیان باید فراهم شود
به گزارش ایرنا ، محمدرضا تابش روز دوشنبه در جمع اعضای کانون صنفی و انجمن اسلامی معلمان استان یزد افزود: اگر اعتقاد داریم آموزش و پرورش سنگ بنای رشد و پیشرفت کشور است باید تلاش کنیم دغدغه های دست اندرکاران این نهاد آموزشی و پرورشی را به حداقل برسانیم.
به گزارش ایرنا ، محمدرضا تابش روز دوشنبه در جمع اعضای کانون صنفی و انجمن اسلامی معلمان استان یزد افزود: اگر اعتقاد داریم آموزش و پرورش سنگ بنای رشد و پیشرفت کشور است باید تلاش کنیم دغدغه های دست اندرکاران این نهاد آموزشی و پرورشی را به حداقل برسانیم.
وی با بیان اینکه دولت و مجلس به تقویت اعتبارات آموزش و پرورش اهتمام دارند ، اظهار کرد : شرایط خاص اقتصادی حاکم بر کشور و مطالبات بر جای مانده از قبل باعث شده تا این اقدامات اثرگذاری مطلوب را نداشته باشد و موجبات رضایتمندی این قشر شریف فراهم نگردد.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد : بخشی از مطالبات فرهنگیان بدلیل کسری
10 هزار و 500 میلیارد ریالی از دولت قبل است و بخشی نیز بدلیل عدم تحقق درآمدهای پیش بینی شده دولت در سال گذشته بود هر چند علیرغم این تنگناها، اعتبار محقق شده آموزش و پروش در سال گذشته 110 درصد و بیشتر از سایر دستگاه های اجرایی بود.
تابش ادامه داد : بعد از رای اعتماد مجدد مجلس به وزیر آموزش و پرورش، کمیته ای با حضور نایب رییس اول مجلس، وزیر و دوتن از معاونین وی و دو نفر از معاونین سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ماموریت دارند تا مسائل و مشکلات فرهنگیان که از طرف نمایندگان مجلس مطرح شده را مورد رسیدگی قرار دهند و راهکارهایی برای رفع آن بیاندیشند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه فرهنگیان علیرغم مشکلات با نجابت و شرافتی که دارند تاکنون ناملایمات و کاستی ها را تحمل کرده اند تا بهانه به دست بدخواهان نظام ندهند ، تاکید کرد : همانطور که رییس جمهوری اعتقاد دارند بستر لازم برای طرح مطالبات و خواسته های صنفی فرهنگیان باید فراهم آید و دستگاههای امنیتی و انتظامی نیز باید به این خط مشی دولت توجه داشته باشند.
این نماینده مجلس گفت : به عنوان فردی از خانواده فرهنگیان، تمام تلاش خود را برای پیگیری خواست های این قشر شریف از طریق مجلس و دستگاه های اجرایی مربوطه بکار خواهم بست.
در ابتدای این جلسه نیز منتخب فرهنگیان استان پیرامون مطالبات و تنگناهای کاری ، اجتماعی و اعتباری آموزش و پرورش از جمله حفظ شان و منزلت معلمان و فراهم آوردن شرایط مساعد کاری مطالبی بیان کردند .
همچنین در حاشیه این مراسم از عرفان مزیدی دانش آموز برگزیده رتبه دوم کشور در رشته اذان قدر دانی شد.
اردکان با 80هزار نفر جمعیت در 60 کیلومتری شمال شهر یزد واقع شده است
وزیر آموزش و پرورش گفت: برگزاری آزمون استخدامی برحسب سیاستهای بومی گزینی در اواسط تابستان برگزار خواهد شد.
به نقل از باشگاه خبرنگاران، علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش از اعلام زمان برگزاری آزمون استخدامی در اواسط تابستان خبر داد.
.: Weblog Themes By Pichak :.